PDA

View Full Version : Ubijen Gadafi


STRANAC
20-10-2011, 20:00
Gadafi je ubijen


Potpredsednik libijskog Nacionalnog prelaznog saveta, Abdul Hafiz Goga, potvrdio je danas popodne da je zbačeni lider Moamer Gadafi koji je bio na vlasti 42 godine ubijen jutros kod rodnog grada Sirta.

Libijska televizija i drugi kanali prikazali su snimke mesta na kome je nađen Gadafi - u odvodnim cevima ispod autoputa, po kome su ispisane parole "Bog je najveći" i "Prezreni Gadafi".

Vest o Gadafiju prvi je pustila agencija Rojters, napominjući da nema nezavisnih potvrda te vesti, a da sa terena dolaze raznorazne informacije.

"Gadafi je pogođen i u glavu, bilo je mnogo pucnjave na njegovu grupu i on je mrtav", rekao je Rojtersu zvaničnik Prelaznog nacionalnog veća Abdel Majid Mlegta.

Prethodno je Frans presu drugi zvaničnik, Mohamed Leit, rekao da je Gadafi zarobljen, ranjen "ali još diše", kao i da ga je "video svojim očima".

Prema njegovim rečima, svrgnuti libijski vođa na sebi je nosio odeću žutosmeđe boje, a na glavi je nosio turban.

Satelitska televizija al-Džazira javila je da je telo pokojnog Gadafija prebačeno u džamiju u Misrati, dok televizija al-Arabija tvrdi da se telo nalazi u trgovinskom centru u Tavansi, predgrađu grada Suk.

Televizija Al Džazira je takođe objavila da je uhapšen i Gadafijev sin Motasim i da se on nalazi u Sirtu.

Prema tvrdnjama Nacionalnog prelaznog saveta uhapšen je i potrparol Gadafijeve vlade Musa Ibrahim

Tahirovce
20-10-2011, 20:13
Oni prebrinuse sa njihovim muamerom :p ...