PDA

View Full Version : U Tehnickoj Skoli Ostalo 56 Slobodnih Mesta


Tahirovce
16-08-2007, 19:17
ZA TREĆI UPISNI KRUG U SJENICI



U TEHNIČKOJ ŠKOLI OSTALO 56 SLOBODNIH MESTA



Budući srednjoškolci koji se do sada nisu upisali u željenu srednju školu, moći će to da učine u trećem upisnom krugu, koji će se organizovati 20.avgusta.

U Sjeničkoj gimnaziji opšteg smera nema više slobodnih mesta. Svih 120 mesta, popunjeno je već nakon prvog upisnog kruga. Ali slobodnih mesta, u Tehničkoj školi, sa četiri područja rada: poljoprivreda, tekstilstvo, mašinstvo i saobraćaj, i za treći upisni rok, ima više nego dovoljno. U ovoj školi, nakon prvog upisnog kruga, popunjena su sva mesta u obrazovnim profilima, mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje i veterinarski tehničar. Nakon drugog upisnog kruga, ostalo je ukupno 56 slobodnih mesta, 18 za četvorogodišnje školovanje i 38 za trogodišnja zanimanja. Za obrazovni profil konfekcijskog tehničara u trajanju od četiri godine, ostalo je čak 12 slobodnih mesta i 6 za obrazovni profil tehničara poljoprivredne tehnike, takođe u trajanju od četiri godine. Od trogodišnjih zanimanja, opet najviše slobodnih mesta, ostalo je za zanimanje konfekcionara, što ukazuje na činjenicu da učenici ne pokazuju interesovanje za školovanje u oblasti tekstilstva, iako su potrebe lokalne privrede za tekstilnom radnom snagom velike. Za zanimanje vozača motornih vozila u Tehničkoj čkoli ima 13, za instalatere 7 a za automehaničare 3 slobodna mesta. Najverovatnije će, i nakon trećeg upisnog kruga, u ovoj školi ostati nepopunjena mesta.

Zbog nedostatka željenih obrazovnih profila u Sjenici, određen broj učenika, obično se odlučuje da školovanje nastavi u nekom drugom gradu. Inače, planom upisa u srednje škole u Sjenici, i za ovu školsku godinu, obuvaćeno je ukupno 350 učenika, što najverovatnije neće biti ostvareno.

supergirl
18-08-2007, 01:03
Zalost!!!!