PDA

View Full Version : RENOVIRANJE SJENICKOG DOMA ZDRAVLJA, U ZAVRSNOJ FAZI


Tahirovce
01-08-2007, 17:14
RENOVIRANJE SJENIČKOG DOMA ZDRAVLJA, U ZAVRŠNOJ FAZI



PRVA VEĆA INVESTICIJA ZA POSLEDNJIH TRIDESET GODINA





Zgrada stacionara sjeničkog Doma zdravlja, postoji i koristi se od 1977.godine. Za to vreme, rađene su samo sitnije popravke, a detaljnije renoviranje, prvi put se vrši ove godine i u toku su završni radovi.

,,Iz sredstava Nacionalnog investicionog plana, za renoviranje Doma zdravlja u Sjenici, izdvojeno je oko 300 hiljada evra, što predstavlja prvu veću investiciju za poslednjih trideset godina. U toku rekonstrukcije, koja je rađena fazno, radilo se u dosta otežanim uslovima, ali najveći deo planom predviđenih aktivnosti je već izvršen'', kaže za www.sjenica.com doktor Stevica Tripković, direktor Doma zdravlja u Sjenici. Rekonstruisana je krovna konstrukcija na obe zgrade, postavljeni su novi prozori koji zadovoljavaju evropske standarde za uštedu energije, zamenjeni su podovi, rekonsrtuisani mokri čvorovi i izvršeno je unutrašnje uređenje. Izvode se još završni radovi na ravnim krovovima.

Sjenički Dom zdravlja je poprimio novi i lepši izgled, a stvoreni su i bolji uslovi, kako za boravak pacijenata, tako i za rad medicinskog osoblja. A s obtirom na slab odziv Sjeničana da izvrše, Zakonom propisano pravo i obavezu da izaberu svog lekara, doktor Tripković podseća korisnike zdravstvenih usluga da to učine na vreme, najkasnije do kraja godine, jer u suprotnom, neće moći da se leče, odnosno da, o tršku osiguranja, podižu lekove.