PDA

View Full Version : Zapažanja


Jabuka Divljaka
15-06-2011, 06:44
ne znam koliko ste putovali po islamskim zemljama,. ili proučavali njihovu povijest, tradiciju, folk elemente pojedinih velikih plemena koji su imali utjecaj povijesni sve do današnjih dana... njihove biblioteke.. itd.. velikim i manjim dijelom ima na internetu,.

sve, to , i mnoge druge pogodnosti nijesu dovele do inteligentne struje u narodu za jacanje drzave, vech su ostali potlacheni.
Medjutim,ono sto oni imaju, jeste inteligencija koja je zarobljena u nekakvim izmisljenim drzavnim politickim okvirima, sotonistichkih vlasti,

A što to narodi imaju od tradicije, od folk elemenata, od nacionalne inteligencije.. od. od,. od.. od svega onog sto sachinjava zdrav socijalan zivot.. Ipak mi nismo pod komandom beduina koji su spomenuti u Kur'anu.. ipak mi nismo vishe pod zatocenistvom komunizma.. i gdje je sada Odgovor zasto je tako muchno stanje kod nacije Bosanaca. pardon.. Bosnjaka?

na Balkanu je primjer kako Bosanci nijesu u posljednjih godina poradili na vlastitom intelektualnom jachanju tj. organiziranju vjerske intelektualne i socijalne Misli..

Osobno ih smatram zaostalim,.. i prirodno lijenim mozgovima, a znamo ono sto je lijeno da je i glupo.

MEDJUGENERACIJSKI PRIJENOS ZLOSTAVLJANJA POSTENOG VJERNIKA

p.s. zasto nashi teolozi ne uche engleski, njemachki, arapski, turski.. i druge jezike.. dajte neke primjere koji postoje da takvi obrazovani ljudi su u administraciji vjerskih institucija...

zavrse ITF i potom idu na magisterij ili doktorat, prava, sociologije, pedagogije, stranih jezika,.. i mnoge druge fakultete?!!

stvari se razotkrivaju po nedjelima i mrznji koju proizvode od niodkuda pojavljeni visokopozicionirani administrativni uposlenici.. koji sami preko svojih luchonosha sluga, proizvode priche i nered. kako bi sto duzhe opstali na tim pozicijama. a na stetu cijele Nacije.

jednostavno nachi cete par njih.. a to je zato. sto se na visokim pozicijama nalaze sluge stranih obavjestajnih struktura koji rade na intelektualnom i duhovnom zlostavljanju pojedinaca koji bi mogli biti od velike koristi za svoju naciju.
Lijeni mozgovi izdajnici, rade nered unutar nasheg bicha.. i kao takve,. narod trpi.. i narod je takav.. lijen nervni sustav..
E, pa ako je to tako.. neka tada vlada robstvo do novog serviranja nashih tijela za tudji krvavi ratni dernek.

U 21 stoljechu, pored tolikih fakulteta, gdje su mogli svoje studente s ITF slat na magisterij ili doktorat.. oni su te mladiche i djevojke proganjali, samo kako bi opancari i opancarke na temlju zaostalog turcizma i vlastite probitachnosti (mozesh si mislit, koja je to pozicija vlastitog promaknucha seljachke vulgarne primitivnosti) zapravo zakochili sve ostale dobre muslimane i muslimanke,. koji su duboko razocarani u sustav administracije vlastite vjerske zajednice.

Zato nema napredka.. zbog lijenosti nervnog sustava same nacije.

Potrebne su kirurshke reforme.. :biggrin:

Jabuka Divljaka
15-06-2011, 07:07
:evilwait: UOCHAVA SE KAKO CIJELOM NACIJOM VLADAJU DEBILI, ZLOCINACKI UMOVI, IZDAJNICKI ZLI UMOVI, SELJACHINE I SELJANCHURE.. SIROMNASHNI KOJI ZELE SE PREKO POLTICHKIH I VJERSKIH POZICIJA NAHRANIT SVIM FINIM NEISPUNJEM ZHELJAMA IZ TESHKOG DJETINJSTVA..

RURALNA GELIPTERIJA, NAJNIZEG STUPNJA KOJA JE DOBILA ZA VLADAVINE KOMUNIZMA MJESTO U NACIONALNOM BICHU KAKO BI PROGANJALI I UNISTAVLI RAZVOJ INTELEKTUALNE I TEOLOSHKE MISLI U NAROD. !!! u narod !!!!!
????? u koji to Narod.. gdje je taj narod. kakav je taj narod.. kad ne umiju konachno lupit shakom o stol.. vech samo vriste,. jade.. i podnose sav ovaj nered.. kojeg manijaci proizvode iz administrativnih tijela..

takvom raspojasanom seljadijom. ne daj pravo glasa.. ignoriraj..

S GADJENJEM I PREZIROM PREMA TOJ FUKARESTINI..


:biggrin::smeh2:

Tahirovce
15-06-2011, 07:45
:evilwait: SELJACHINE I SELJANCHURE.. SIROMNASHNI KOJI ZELE SE PREKO POLTICHKIH I VJERSKIH POZICIJA NAHRANIT SVIM FINIM NEISPUNJEM ZHELJAMA IZ TESHKOG DJETINJSTVA..




jmamo mi takvog, sljego iz Orlja :obeseni:

Jabuka Divljaka
15-06-2011, 14:34
ljudNe iz mesta gdje se mechka cheshe o drvo, a vuk nesmetano krade ovce u po bijela dana

Jabuka Divljaka
19-06-2011, 15:33
Islamskom Zajednicom i Vladom, vladaju reptilska rasa,..

Jabuka Divljaka
19-06-2011, 17:04
taman napisah Istinu, kad ono Istanbul - Beograd se oglasili
u svezi glede usuglashavanja komplementiranja IZ


Turska ujedinjuje islamske zajednice u Srbiji? - Sarajevo-x.com (http://www.sarajevo-x.com/svijet/region/clanak/110619044)

citaj dalje u prilogu..

tochno je kako je nedavno Crna Gora zatrazhila da se Srbska vjerska institucija odvoji od Crnog Gorske pravoslavne institucije..

jer, kako vele, Mont NIgeri ne zhele imat vishe posla s Srbima.. i kako ih bruka se diplomatski pred vas cijelim svijetom,. zbog ratnih zlocina i mnogih drugih stvari..

posteno.. razmisljaju, jer im je vjera i politika kao i Bin Ladenu na istom pravcu..

Srbima odgovara Rijaset Srbije,, na nachin kako bi nastavili preko Muslimana poturica Klimenta, Molisora i Kucha( to su oni javni likovi koji su doselili u Ras zbog krvnih osveta s Sjevera Albanije, Crne Gore,. manje Kosova ili su ovĐe autohtoni, prepoznaju se, kako se tarzanski shaketaju po prsima kako su veliki Bosnjaci),, ponovno uspostavit sveze s Islamskim drzavama. Neka sve teche "in side" preko Srbije,. ali ne i preko Sarajeva Rijaseta.. koji su do pred sam Balkanski rat bili jedna od glavnih poluga poslovne komunikacije krschana s arapima. :put:

Bratstvo "Maskiranih" ushutkat che Zukorlicha.. tako fino.. da che se chuti samo schapat.. :hmmmm: i to s shakom koja che udarit o hastilich..

ne bilo im.. za opomenut, yOpeT,...

dijagnoza: U PITANJU SU SHOLDI (novci)

Objavljeno 19.06.2011. u 16:48 Beogradski mediji
Turska ujedinjuje islamske zajednice u Srbiji?

Poglavari dvije opcije islamske zajednice u Srbiji muftija Muamer Zukorlić i reis ul ulema Adem Zilkić najavili su mogućnost obnove jedinstvene islamske zajednice na inicijativu Turske, javljaju beogradski mediji.
http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/110619044.jpg
Neposredno uoči dolaska turske delegacije u Srbiju, Zilkić je pozvao Zukorlića na pomirenje, a poglavara Islamske zajednice u BiH Mustafu Cerić da im u tome pomogne.

Sudeći prema njihovim izjavama nakon razgovora sa višečlanom visokom delegacijom Turske, koju je u posjeti Beogradu i Novom Pazaru predvodio ambasador Ali Riza Čolak, više je nego očigledno da, za sada, Zukorlić i Zilkić ostaju na dosadašnjim pozicijama i da nema promjena u konceptima koje zastupaju.

Zukorlić tvrdi da će opcija kojom on rukovodi pokazati fleksibilnost u budućim razgovorima o jedinstvenoj islamskoj zajednici, ali kaže da će to biti u mjeri koja neće ugroziti osnovne principe i samu islamsku zajedicu.

On očekuje da će, kako je rekao, rukvodstvo Srbije i međunarodni faktori, uključujući Tursku, shvatiti da je tradicionalna islamska zajednica, ona koja je postojala prije 2007. godine, neko ko ima puni duhovni legitimitet.

Zukorlić smatra da se došlo do zaključka da je dvojnost islamske zajednice "i štetna i nemoguća", kao i da će on u budućim razgovorima o jedinstvu "tražiti pomoć od autoriteta Turske i BiH".

Zilkić je, nakon razgovora sa delegacijom Turske, izjavio da je Islamska zajednica Srbije spremna na pomirenje i da bi buduća jedinstvena vjerska zajednica trebalo da djeluje isključivo u okviru države Srbije. "Kao potvrdu iskrenog pomirenja smatramo neophodnim da se svi jedni drugima izvinemo, posebno vjernicima koji su najviše trpjeli u poslednje tri godine. Mi smo spremni na to izvinjenje, ali isto tražimo i od druge strane", rekao je Zilkić.

Od 2007. godine u Srbiji djeluju dvije opcije islamske zajednice koje se međusobno ne priznaju, a njihovi sukobi su česti. Početkom oktobra 2007. godine, grupa imama iskazala je neposlušnost muftiji Zukorliću i priklonila se Rijasetu Islamske zajednice Srbije koji je formiran početkom te godine u beogradskoj Bajrakli džamiji.

Sukob dvije opcija je koncepcijske prirode, i dok Zilkićeve pristalice Srbiju priznaju kao svoju domovinu, Zukorlićeva opcija duhovno i organizaciono pripada Islamskoj zajednici u BiH i Mustafu Cerića priznaje za jedinog vjerskog poglavara.

Jabuka Divljaka
19-06-2011, 18:54
YouTube - ‪Arsen Dedi? - Ko stoji iza mene ?‬‏ (http://www.youtube.com/watch?v=cPEe8NG5QGY&feature=related)