PDA

View Full Version : Braca Haris I Kemal Tajic


Tahirovce
01-08-2007, 18:12
BRAĆA HARIS I KEMAL TAJIĆ



DRŽAVNI PRVACI AUSTRIJE I BIH U RVANJU



Različitih temperamenata, sličnih sklonosti i sposobnosti, braća Haris i Kemal Tajić se uspešno bave rvanjem poslednjih petnaest godina, i postižu značajne i vrlo slične rezultate. Oboica su državni prvaci Austrije i BiH. Tokom poslednjeg boravka, izrazili su želju i da se takmiče i pobeđuju za Sjenicu, ali za to treba stvoriti uslove.

Haris i Kemal su rođeni u Sarajevu i tamo su živeli sve do 1992.godine, kada su zbog rata, kao dečaci, sa roditeljima izbegli u Austriju. Braća su od malena pokazivala sklonost prema rvanju, a odlaskom u Austriju, postali su članovi tamošnjeg najjačeg rvačkog kluba, koji se takmiči u Bundes ligi. Od pre četiri godine, postali su i članovi reprezentacije BiH. Sjenicu, odakle su im roditelji, redovno posećuju. Želja im je, da njihov omiljeni sport, za koji tvrde da ima potencijala u Sandžaku, promovišu i u ovom gradu. Međutim, uslovi za bavljenje ovim sportom u Sjenici još uvek ne postoje. Ova disciplina nije bila zastupljena ni na, nedavno održanim Sandžačkim igrama u Tutinu.

,,Rado dolazimo, ali Sjenica je uvijek ista i uslovi za sport su vrlo sromni. Direktor Ustanove za sport Mirsad Hodžić nam je pokazao unutrašnjost sportske hale, koja je u završnoj fazi izgradnje, i to nas veoma raduje. Nadamo se da će se uskoro stvoriti uslovi i za bavljenje hrvanjem što bi nam bilo izuzetno drago, jer ovdje ima potencijala'', kaže Haris. Na pitanje ko je uspešniji i ima li rivalstva među braćom, oboica odgovaraju da ne postoji rivalstvo i da su po rezultatima podjednako uspešni, iako su inače različiti, različito trniraju i primenjuju različite tehnike.

Harisovo najdraže priznanje je priznanje za najboljeg tehničkog rvača BiH na prošlogodišnjem prvenstvu, kada je pobedio u slobodnom stilu, za koji je specijalista, i grčko-rimskom. A najdraži meč koji mu je ostao u sečanju je meč u Bundes ligi, kada je uspeo da pobedi olimpijskog prvaka. Na poslednjem Internacionalnom turniru u Nemačkoj, gde je bila jaka konkurencija i gde su se takmičili pvaci mnogih država, takmičio se Kemal i osvojio značajno drugo mesto. To je Kemalova najdraža pobeda. Oboica imaju ambiciozne planove u ovom sportu. Imaju tri demovine i vole da putuju i borave na različitim mestima, ali ipak, najbolje uslove pruža im Austrija, čiji su državljani od skora.

36310
03-08-2007, 22:31
Evo meni regruta...ha Eko sta velis,kakve su mi sad sanse za pokretanje one moje Matcuga-revolucije???Heheheee...

supergirl
10-08-2007, 23:45
Braća su od malena pokazivala sklonost prema rvanju

:) Kako to?

Želja im je, da njihov omiljeni sport, za koji tvrde da ima potencijala u Sandžaku, promovišu i u ovom gradu. Međutim, uslovi za bavljenje ovim sportom u Sjenici još uvek ne postoje.

Adah! Ne postoje!