PDA

View Full Version : Vodosnabdevanje Sjenice Ispod Odgovarajuceg Nivoa


Tahirovce
01-08-2007, 17:07
VODOSNABDEVANJE SJENICE ISPOD ODGOVARAJUĆEG NIVOA



POČELA REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE U ULICAMA ,,7 JULI'' I ,,12 DECEMBAR''





U delu ulica ,,7 juli'' i ,,12 decembar'' u Sjenici, počela je rekonstrukcija vodovodne mreže, koja podrazumeva zamenu azbestnih, i starih pocinkovanih cevi, kao i mestimično izmeštanje istih. Radove izvodi JKP,,Vrelo'', a finansijer je opština Sjenica. Ukupna vrednost radova je oko 4,5 miliona dinara.

,,Pre nego što, iz sredstava Nacionalnog investicionog plana, počne asvaltiranje ovih ulica, potrbno je izvršiti kompletnu rekonstrukciju vodovodne mreže, i mi planiramo da to učinimo u narednih petnaestak dana – kaže za www.sjenica.com , vrčilac dužnosti direktora JKP ,,Vrelo'' u Sjenici, Vukoman Luković – Radovi za sada teku po planu i stanovnici ovih ulica će konačno imati kvalitetnije vodosnabdevanje.''

Inače, vodovodna mreža Sjenice je u vrlo lošem stanju i u njenom sastavu su još uvek, davno prevaziđene i po mnogima kancerogene, azbestne cevi. Zbog toga su gubici vode veliki, a vodosnabdevanje grada je ispod odgovarajućeg nivoa.

,,Ove godine je izgrađen novi vodovod u ulici Neznanih junaka. Pored ulica 7 juli i 12 decembar, do kraja godine, planira se i rekonstrukcija vodovodne mreže u ulicama: Dauta Musića, Jezdimira Lovića i Ivana Meštrovića. To će smanjiti, inače velike gubitke vode, i povoljno će se oraziti na njen kvalitet, kao i na vodosnabdevanje, naročito visočijih delova grada'', ističe Luković.