PDA

View Full Version : Eurosong 2011: Veceras finale


STRANAC
14-05-2011, 11:54
Finale 56. takmičenja za Pesmu Evrovizije biće održano večeras u "Espri" areni u Diseldorfu.

http://www.mondo.rs/slike/vesti/002/060/v206081p0.jpg

Srpska predstavnica Nina Radojčić sa pesmom "Čaroban" nastupiće pretposlednja.

Takmičari iz 25 zemalja u finalu će nastupiti sledećim redom: Finska, Bosna i Hercegovina, Danska, Litvanija, Mađarska, Irska, Švedska, Estonija, Grčka, Rusija, Francuska, Italija, Švajcarska, Velika Britanija.

Slede učesnici iz Moldavije, Nemačke, Ruminije, Austrije, Azerbejdžana, Slovenije, Islanda, Španije, Ukrajine, Srbije i Gruzije.

Pobednika 56. Eurosonga izabraće ravnopravno stručni žiri i publika, a pravo glasa imaće gledaoci iz svih država - učesnica.

U finalu premijerno nastupaju direktni finalisti, predstavnici Velike Britanije, Francuske, Španije, Italije i Nemačke.

Veliku Britanju će predstavljati popularna grupa Blue sa pesmom "I can", Španiju Lusi Peres, koja će izvesti melodiju "Que me quiten lo bailao", a Francusku operski pevač Amauri Vasili, sa pesmom "San" (Sonniu), koju će otpevati na korzikanskom jeziku.

Prošlogodišnja pobednica Eurosonga Lena Mejer ponovo predstavlja Nemačku, ovoga puta sa kompozicijom "Taken by a stranger", a posle 13 godina odsustva sa takmičenja, Italija je poslala mladog Rafaela Gualacija, koji će izvesti numeru "Follia d’amore".


Favorit je, sudeći po kladionicama, i dalje predstavnik Francuske, Vasili, dok su se šanse srpskoj predstavnici malo poboljšale.

Kladionice "Vilijam Hil" i "Pedipauer" predviđale su pre takmičenja da će Radojičićeva zauzeti 24, 22. ili 20. mesto u finalu, a nove kvote pokazuju da bi mogla da bude 18. ili 19.

Na listama kladionica znatno je pao predstavnik Bosne i Hercegovine, Dino Merlin, kome umesto četvrtog, predviđaju 11. mesto.

Među prvih pet u finalu Eurosonga, po kladionici "Vilijam Hil", naći će se Francuska, Irska, Azerbejdžan, Velika Britanija i Estonija.

Direktan prenos finalne večeri najvećeg evropskog muzičkog takmičenja počinje u 21 čas na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

(Tanjug/MONDO)

STRANAC
14-05-2011, 11:59
poslednjih par godina mi je opalo interesovanje za ovaj festivala koji sam godinama ranije bas pratio i voleo...
ove godine nisam ni cuo sve pesme ucesnice ali iz regiona mislim da najbolju pesmu ima bosna te s´ toga su veceras zelja za uspeh uz Dina...

ono cemu se nadam i sto je realnost,mozd cak i bliska, je pojava naseg Mirze Soljanina kao predstavnika jedne od zemalja ex-yu...

STRANAC
15-05-2011, 00:32
i veceras,kao i poslednjih nekoliko godia,sranja sa glasanjem su se ponovila i jos jednom bacila najruzniju mrlja na,inace,jako dobro organizpvanoj manifestaciji u nemackoj....
scena je blistala,velika kao stadion a na stadionu je i napravljena...
efekti kao iz Spilbergovih filmova,izvodjaci prilicno dobri,voditelji u elementu...
sve u svemu dobro je bilo sve do glasanja,a onda su susedi poceli da nagradjuju susede nezasluzenim bodovima i pokvarili sve nabrojano...

pobednik je azerbejdzan,pesma koja ne bi prosla ni na jednom drugom festivalu osim ovde...

Dinova pesma odlicna,on ponosan kao i uvek,dobre ocene od susedamnajolju od srbije a najgoru od hrvata,samo 7...
na kraju zavrsi kao 6.

glasanje je i ucino svoje pa je jedan od najpopularnijih festivala postao "sega" i zemlje ucesnice ulazu minimum u to.
ako se uskoro ne promeni sistem glasanja,ovo bi trebalo prekinuti jer nicemu ne vodi...

Tahirovce
15-05-2011, 12:07
E da se SFRJ raspala na 25 drzava :) ...