PDA

View Full Version : Izgradnja Mini Sportskih Terena Za Decu


Tahirovce
18-07-2007, 18:36
LOKALNE VLASTI PODRŽALE GRAĐANSKU INICIJATIVU



IZGRADNJA MINI SPORTSKIH TERENA ZA DECU



Stanovnici ulice ,,29 novembar'' u Sjenici, pokrenuli su inicijativu da se deo opštinskog zemljišta u njihovom naselju preuredi u sportsko rekreativni centar za decu. Na jednom od redovnih zasedanja Skupštine opštine Sjenica, takva građanska inicijativa je jednoglasno prihvaćena, nakon čega se pristupilo prikupljanju projektne dokumentacije.

Projekat uređenja preko dvadeset ari opštinskog zemljišta, besplatno radi JP Direkcija za urbanizam projektovanje i izgradnju, a realizacija projekta, odnosno početak izgradnje, očekuje se uskoro. U znak obeležavanja skorog početka izgradnje, organizovan je turnir u malom fudbalu za decu do četrnaest godina.

Ideja o izgradnji mini sportskih terena za decu potekla je od istaknutog sjeničkog sportiste Ismeta Biberovića – Piklje, stanovnika ulice ,,29 novembar''. ,, S obzirom na gustu naseljenost ovog dela grada i velikog broja dece u istom, palo mi je na pamet da bi se ova lokacija mogla privesti nameni, i da bi se izgradnjom mini sportskih terena dobila višestruka korist. Komšije su to oduševljeno prihvatile, a naisli smo i na razumevanje kod lokalnih vlasti. Na ovoj lokaciji izgradićemo mini terene za fudbal, košarku, odbojku i zabavne sadržaje za decu. U Ustanovi za sport su nam obećali da će teren ograditi mrežom visine od tri metra. U realizaciji projekta očekujemo pomoć i ostalih donatora,'' ističe Biberović i dodaje da će stanovnici trećeg i četvrtog kvarta, u svakom slučaju realizovati projekat do kraja.

36310
19-07-2007, 21:40
Da to nije na onaj cair u blizini crkve?

Aman kolko sam puta tu sa rajom igr'o golica...

E vala hairli bilo a nebi trebali na tom terenu nista da riskaju jer samo ce zapocet pa...posle deca nece imat kud.

MajkaMaca
19-07-2007, 21:54
nebi trebali na tom terenu nista da riskaju jer samo ce zapocet pa...posle deca nece imat kud.

Bit ce ko i svaki zapoceti poso kod nas,pocni i ostavi...

anty
20-07-2007, 22:54
Tako jeste bilo vaktile,sumnjam da se nista nije promenilo,sadasnja omladina je ,ja verujem,preduzimljivija...i roditelji nece biti pasivni...SVE ZA DECU,ZA NJİHOV BOLJİ ZİVOT !!!