PDA

View Full Version : Osudjen Ante Gotovina


STRANAC
15-04-2011, 14:07
http://www.mondo.rs/v2/view_photo.php?id=479482

Haški tribunal izrekao je danas presudu hrvatskom generalu Anti Gotovini i osudio ga na 24 godine zatvora. General Ivan Čermak je oslobođen, dok je Mladen Markač osuđen na 18 godina zatvora.

STRANAC
15-04-2011, 14:08
Isekao se staklom zbog Gotovine?!

http://www.mondo.rs/slike/vesti/002/033/v203328p0.jpg

Zbog presude Gotovini zadarski branitelj razbio izlog i sekao se staklom. Okupljeni na Trgu bana Jelačića u Zagrebu plakali i psovali.


U samom centru Zadra, u glavnoj gradskoj ulici, Kalelargi, nedugo nakon izricanja presude generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku dogodio se incident koji ilustruje ogorčenost hrvatskih branitelja.

Bivši je branitelj, u besu zbog presude, razbio izlog na jednoj od brojnih radnji na Kalelargi. Dohvatio je komad stakla kojim se izrezao po licu i po telu, nakon čega je, obliven krvlju, zaseo na pločnik. Pozvani su policajci koji su ga vrlo brzo odveli s mesta događaja, prenosi Index.hr.

Više hiljada ljudi na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu dočekalo je s nevericom i povicima nezadovoljstva presudu Anti Gotovini.

Neki od onih koji su od jutra čekali izricanje presude trojici generala zbog ratnih zločina protiv srpskog stanovništva u operaciji Oluja avgusta 1995.godine su se na vest o dugoj kazni zatvora za Gotovinu i Markača rasplakali, dok su drugi glasno psovali.

Direktni prenos na Trgu bana Jelačića bio je u jednom trenutku prekinut zbog "srpskog" prevoda s Nove TV koji je do tada puštan.

Nova TV imala je direktni prenos preko kanala Haškog suda za koga simultano prevodi prevodilac sa srpskog govornog područja, pa je prenos nastavljen preko Hrvatske televizije.

Nakon što je čitanje presude završeno okupljeni su izneli veliki portret Gotovine i transparent sa spiskom "hrvatskih izdajajnika" na kojem su bili i bivši predsednik Stjepan Mesić, kao i aktuelni Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor.

Glumac Božidar Alić poručio je na skupu da Hrvati nikada nece priznati Haški sud i da, kako je kazao, rat protiv Hrvatske još traje.

Zbog presude hrvatskim generalima vanredne konferencija za štampu održali su predsednik i premijerka Hrvatske.

(MONDO)

Tahirovce
15-04-2011, 16:13
kako ja izracunah to je dozivotna :) ...

STRANAC
15-04-2011, 21:02
nisi ti s´ neputa... :)