PDA

View Full Version : musliman u američkom Kongresu


ado
17-07-2007, 13:15
Prvi musliman u američkom Kongresu uporedio Busha sa Hitlerom





Prvi američki muslimanski kongresmen izazvao je zgražanje očiglednim poređenjem predsjednika Georgea W. Busha sa Adolfom Hitlerom i nagovještavajući kako je moguće da je on bio odgovoran za napade od 11. septembra, pišu u ponedjeljak lonodonske novine "Daily Telegraph".



Obraćajući se skupu ateista u svojoj rodnoj državi Minnesoti, Keith Ellison, demokrata, poredio je zločin od 11. septembra sa razaranjem Reichstaga, njhemačkog parlamenta, 1933. godine. Zgradu su vjerovatno spalili nacisti kako bi opravdali kasnije Hitlerovo uvođenje vanrednog stanja i posebnih ovlasti.



"To je skoro poput podmetanja požara u Reichstagu, to me podsjeća na to. Nakon što je Reichstag spaljen, oni su okrivili komuniste za to i stavili su lidera (Hitlera) te zemlje u poziciju da u osnovi radi sve što poželi", izjavio je Ellison.



Izazivajući aplauz publike od 300 pripadnika organizacije Ateisti za ljudska prava, Ellison je izjavio kako neće optuživati Bushovu administraciju za planiranje 9./11. jer "znate, to je kao ljuska od lješnjaka - odbace vas".



Stav potpredsjednika Dicka Cheneya u odbijanju da odgovara na neka pitanja iz Kongresa "suštinska je definicija totalitrarizma, autoritarizma i diktature", kazao je on.



Ellison je podigao obrve dok je poručivao publici: "Uvijek ćete biti u poziciji da ustanovite kako muslimani ustaju za vaša prava da budete ateisti koliko želite".



Konvertit na islam koji je ranije povezivan sa ekstremističkom Nacijom islama, Ellison (42), je stvorio imidž umnjerenjaka otkako je izabran priošlog novembra, baveći se pitanjima kao što su zdravstvo i obrazovanje. On je kasnije, ipak, rekao da je Osama bin Laden odgovoran za napade od 11. septembra, ali je navukao žestoke osude republikanskih političara zbog svog govora.

supergirl
25-07-2007, 21:45
Sta sad ovaj hoce?

MajkaMaca
31-07-2007, 21:50
pa takvog licemera treba ,skinut sa zemlje,a ne sa kongresa...u toku citanja ovog teksta bi mi milo da se neka pametna glava nasla da istinu iznese ,kad ono!!!...idiot... :evil: