PDA

View Full Version : Poljoprivredni Sajam U Sjenici Ispunio Ocekivanja


Tahirovce
02-07-2007, 19:09
POLJOPRIVREDNI SAJAM U SJENICI ISPUNIO OČEKIVANJA



Četvrti poljoprivredni sajam, koji je obeležio kraj protekle nedelje u Sjenici, ispnio je očekivanja, kako organizatora, tako i posetilaca. Sajam su svečano otvorili predsednik SO-e Sjenica Fahrudin Fijuljanin i državni sekretar u Ministarstvu za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo R.Srbije Milan Petrović. Ova, za sjenički kraj značajna manifestacija, zatvorena je prošlog petka proglašenjem najuspešnijih izlagača u više kategorija.

,,Ministarstvo za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo je i do sada podržavalo ovakve manifestacije, a to će činiti i u buduće'', istakao je, prilikom svečanog otvaranja državni sekretar Milan Petrović. Potsetivši na problm do sada neumatičene stoke u ovom kraju, Petrović je izrazio nadu da će se to pitanje uskoro regulisati. U ime loklne zajednice govorio je predsednik SO-e Sjenica Fahrudin Fijuljanin. On je rekao da je ovaj sajam od velikog značaja, kako za poljoprivrednike iz Sjenice, tako i šireg regiona i obećao da će se konstantno raditi na unapređenju ove, za Sjenicu već tradicionalne, značajne privredne manifestacije.

Poljoprivredni sajam u Sjenici ove godine, okupio je stotinak izlagača iz različitih krajeva Srbije. Izlagali su se poljoprivredni proizvodi, krupna i sitna stoka, prehrmbeni proizvodi, poljoprivredna mehanizacija i narodna radinost. Najbrojniji su bili izlagači krupne stoke. Takmičenje u brzom šišanju ovaca, održano je u savremenim uslovima a za tu priliku, suorganizator, organizacija FAO, obezbedila je prisustvo profesionalnog šišača sa Novog Zelanda. Sajam je održan na gradskom stadionu u Sjenici i trajao je dva dana.