PDA

View Full Version : Savremena Gradevinska Masina


Tahirovce
21-06-2007, 20:11
DONACIJA UJEDINILA STAVOVE PREDSTAVNIKA VLASTI



SAVREMENA GRAĐEVINSKA MAŠINA STIGLA U

SJENICU



U okviru specijalnog projekta Agencije za međunarodni razvoj USAID, za opštine koje imaju problema u održavanju puteva, posredstvom novopazarske kancelarije Mercy Corps i uz učešće lokalne zajednice, Sjenica je dobila savremenu građevinsku mašiu. U javnom preduzeću ,,Direkcija za urbanizam projektovanje i izgradnju'', zaduženom za održavanje lokalnih puteva, koje je do sada raspolagalo sa svega tri zastarele građevinske mašine, ovo je prva nova građevinska mašina za poslednjih dvadeset godina.

,,Ova savremena građevinska mašina JCB (džisibi) tipa 4CX, engleske proizvodnje, za Sjenicu ima vižestruku namenu i značaj. Može se koristiti za iskop, utovar i prevoz građevinskog materijala, kao i za zimsko održavanje puteva. Značajna je i u smislu uštede opštinskog budžeta,'' rekao je za www.sjenica.com , direktor Direkcije za urbanizam projektovanje i izgradnju Rasim Jahić. Izražavajući zahvalnost donatorima, Jahić se zahvalio i lokalnim vlastima, kako predsedniku opštine Esadu Zorniću, tako i Skupštini, koja je kao zakonodavna vlast jednoglasno prihvatila projekat nabavke ovakve građevinske mašine prepoznajući u tome opštu korist. Ova, za Sjenicu nesumnjivo vrlo značajna donacija, pomirila je stavove svih političkih partija koje participiraju u vlasti. Nova kombinovana građevinska mašina je već u Sjenici i biće u upotrebi odmah nakon servisiranja.

,,Za finansiranje ovog projekta, donatorska sredstva iznose pedeset hiljada dolara, a opština Sjenica učeustvuje sa oko tridestitri hiljade dolara od čega je značajna suma već isplaćena'', kazao je za naš list šef kancelarije Mercy Corps u Novom Pazaru Edin Kalač. On je istakao da je ovo poslednja u nizu donacija, dobijenih posredstvom novopatarske kancelarije Mercy Corps, koja će uskoro biti zatvorena.

Daki
21-06-2007, 22:57
Uh sto ovo lijepo meni zvuci...