PDA

View Full Version : Novi Naslov U Zavicajnoj Knjizevnosti Sjenice


Tahirovce
21-06-2007, 20:09
NOVI NASLOV U ZAVIČAJNOJ KNJIŽEVNOSTI SJENICE



,,ŽIVOT IZ PJESME U PRIČU''



Nakon preko pedeset objavljenih naučnih i stručnih radova iz oblasti medicine, dr Isma Gašanin specijalista pulmolog iz Sjenice, napisala je i svoju prvu knjigu za mlade, pod nazivom ,,Život iz pjesme u priču''. Kao savremena, svestrana i uspešna žena, lekar, supruga i majka, autorka je uspeh potvrdila i na umetničkom planu, kao pesnikinja, pisac, urednik, lektor, autor korica i ilustracija u knjizi.

Jednostavnim jezikom, motivima iz običnog života, prateći različite faze odrastanja i sazrevanja, ona savetuje i poučava. Kao žestoki borac protiv pušenja i bolesti zavisnosti, ukazuje i pripoveda o potencijalnim štetnim izazovima i kako ih izbeći. Njena zbirka pesama i priča, ima pored umetničkog, i edukativno-vaspitni karakter, podkrepljen, kako autorkinim profesionalnim iskustvom lekara specijaliste, tako i ličnim iskustvom majeke.

Promocija knjige ,,Život iz pjesme u priču'', koja je ovih dana održana u Sjenici, privukla je pažnju brojnih ljubitelja i poznavalaca pisane reči. A u prepunoj opštinskoj sali, gde je održana, tražila se stolica više. Kazivanjem stihova pesme ,,Moji su drugovi kao vrijeme'', promociju je otvorio autorkin sin Edin Gašanin. U ime sjeničke opštine, prisutne je pozdravio i autorki čestitao, ukazujući naznačaj njenog književnog dela i predsednik opštine Sjenica Esad Zornić.

,,Svojom prvom knjigom, dr Isma Gašanin se svrstala u plejadu književnih stvaralaca našeg podneblja. Ona je čak otišla i korak dalje. Prva je, koja je našla snage da piše za mladi naraštaj. I jedna od rijetkih, ako ne i prva, koja je izdala pod jednim naslovom zbirku i pjesama i priča. Hrabar, i sudeći po recenzentima, vrlo uspešan pokušaj. Zato, u ime izdavača, gradske biblioteke ,,Muhamed Abdagić'', knjigu preporučujem svima, i onima koji vole prozu i onima koji vole poeziju, bez obzira na uzrast,'' kazao je bibliotekar Irfet Hadžifejzović.

Recenziju su radili prof.dr Šefket Krcić i prof.dr Dragoljub Đokić, a štampanje knjige je pomogla Ustanova za kulturu u Sjenici.

,,Život iz pjesme u priču'' će se čitati, analizirati i prepričavati, a promocija ove knjige, po izjavama prisutnih, dugo će se pamtiti kao nesvakidašnji kulturni događaj u Sjenici.

36310
21-06-2007, 21:52
Bas lijepa novost.Taman eto prilike da malo maknete Velibora sa naslovne strane i da stavite malo Ismu...

amlA
21-06-2007, 23:22
Fino.Napisite koji odlomak da procitam,jer knjigu kupiti necu...

Tahirovce
22-06-2007, 15:16
Knjigu nisam dobio, a nemam nameru da kupim,da ima na cd mozda,a ovako ne......

Crni Gruja
22-06-2007, 15:32
A sto to necete kupit knjigu? Ne kupujete ih inace ili ima neki drugi razlog?

Tahirovce
22-06-2007, 16:09
nemam policu za knjige samo za diskove :mrgreen: :mrgreen:

MajkaMaca
23-06-2007, 19:46
naci ce se mozda vremena da se skokne do biblioteke... :D tako da police netrebaju...

amlA
24-06-2007, 00:05
A sto to necete kupit knjigu? Ne kupujete ih inace ili ima neki drugi razlog?



Meni ta dr. nije simpaticna ni kao osoba,ni kao doTkorka...prema tome nije mi zanimljiva ni kao pisac :(