PDA

View Full Version : Privremeni Rezultati Kvalifikacionih Ispita U Sjenici


Tahirovce
21-06-2007, 20:07
PRIVREMENI REZULTATI KVALIFIKACIONIH ISPITA U SJENICI



SJENIČKI OSNOVCI USPEŠNO URADILI TESTOVE





Od ukupno 280 učenika, koliko je na teritoriji sjeničke opštine, za upis u četvorogodišnju srednju školu, polagalo kvalifikacione ispite iz srpskog jezika i matematike, prema privremenim rezultatima položilo je 278. U najvećoj gradskoj školi polagalo je 114 učenika, od kojih dva učenika nisu zadovoljila ni minimalni kriterijum od jednog boda, dok je njih troje osvoilo manje od po pet bodova. Najbolje rezultate u ovoj i ostalim školama u Sjenici, osvoivši maksimalnih 40 bodova, ostvarila je jedino Jelena Vranić, đak generacije O.Š. ,,12 decembar''.

U najstarijoj gradskoj školi O.Š.,,Svetozar Marković'', svi učenici, ukupno 86, su položili kvalifikacioni ispit iz oba predmeta, s tim što je 8 učenika imalo manje od 5 poena. Kvalifikacione ispite iz oba predmeta položili su i svi učenici koji su polagali u seoskim školama.

,,Tokom ispita nije bilo nikakvih problema a učenici su postigli zadovoljavajuće rezultate. Oni koji nisu zadovoljni imaju pravo žalbe,'' rekao je u izjavi za medije, prosvetni savetnik iz Užica Milenko Nikolić.