PDA

View Full Version : Dan skole proslavljen nakon 24 godine


Tahirovce
14-10-2010, 23:58
Osnovna škola ''Rifat Burdžović – Tršo'' u Karajukiće Bunarima, osnovana je 1962.godine, i danas broji ukupno 308 učenika. Jedanaest godina nakon osnivanja, pred starom školskom zgradom postavljena je bista narodnog heroja po kojem škola nosi naziv, a taj dan, 13.oktobar, se od tada obeležava kao Dan škole. U novoj školskoj zgradi, koja je počela sa radom devedesetih, nije održana ni jedna proslava. Tek nakon 24 godine, ova škola je svoj Dan svečano proslavila, a bista narodnog heroja Rifata Burdžovića (delo beogradske vajarke Jelene Jovanović), konačno je premeštena i postavljena ispred nove školske zgrade. To je bio dodatni povod za slavlje.
Na proslavi Dana škole, prošle srede, nastavnica srpskog jezika Danka Džogović je svojim govorom podsetila na lik i delo Rifata Burdžovića Trša. U ime opštine Sjenica, član Opštinskog veća, Zlatko Jusufović, uručio je TV prijemnik na poklon direktoru škole Muzaferu Bibiću, obećavši tom prilikom, da će lokalna samouprava Sjenice i dalje nastojati da svakoj seoskoj školi obezbedi sve što joj je potrebno, kako bi sva deca imala jednake uslove školovanja. Potom je usledio kulturno-zabavni program, u okviru kojeg su se mogle videti i čuti različite narodne igre i pesme, kao i moderne koreografije i recitacije. Najveću pažnju su ipak, zbog prizora koji se sada retko viđa, privukli recitatori predškolskog uzrasta sa pionirskim kapama i crvenim maramama oko vrata.


http://img177.imageshack.us/img177/6145/pionirik.jpg

supergirl
21-10-2010, 17:16
Najveću pažnju su ipak, zbog prizora koji se sada retko viđa, privukli recitatori predškolskog uzrasta sa pionirskim kapama i crvenim maramama oko vrata.

Bas bih volela to da vidim!