PDA

View Full Version : Predskolska Ustanova ,,jela Jovanovic I Emina Bucan''


Tahirovce
13-06-2007, 16:23
U dvorištu Predškolske ustanove ,,Jela Jovanović i Emina Bučan'' u Sjenici, povodom obeležavanja uspešno završene školske godine i ispraćaja još jedne generacije predškolaca, održana je tradicionalna svečana priredba.

Pozdravljajući, u ime kolektiva Predškolske ustanove, brojne prisutne roditelje i goste, svečanost je otvorila vaspitačica Esada Crvčanin. Ona je podsetila, da učešće dece u ovakvim programima ima neprocenjiv značaj za njihovo doživljavanje sebe i za razvijanje osećaja samopouzdanja, zamolivši potom roditelje i goste da ne štede aplauze. A onda je, kulturno – zabavnim programom, predstavljen samo delić svakodnevnog življenja i rada dece u vrtiću. Dečija maštovitost, kreativnost, istrajnost, samouverenost i odgovornost su na takav način došli do punog izražaja. Ni zasluženi aplauzi nisu izostali. Deca su se predstavila igrom, pesmom, recitacijama, a program je završen tradicionalnim obredom kićenja neveste, gde su deca bila odevena u Bošnjčku i Srpsku narodnu nošnju. Na kraju, ona su, svojim vaspitačicama uputila reči zahvalnosti za ukazanu ljubav, pažnju, vaspitanje i obrazovanje. ,,Generacije se smenjuju i na njihovo mesto dolaze neki drugi mališani. Ali svaka generacija koja ode, ponese sa sobom i deo nas,'' rekla je, sa suzama u očima, vaspitačica Esada Crvčanin, pozdravljajući se sa decom koja odlaze iz vrtića. Budućim prvacima srećan polazak u školu čestitala je i direktorka Predškolske ustanove ,,Jela Jovanović i Emina Bučan'' Ramiza Kolić. Ona je istakla da su deca, ovom priredbom, koja predstavlja skup uspešno realizovanih vaspitno – obrazovnih sadržaja, pokazala i dokazala, da su potpuno spremna za polazak u prvi razred.

U priredbi je učestvovalo 350-oro dece. A obavezno predškolsko obrazovanje i vaspitanje u Sjenici, završilo je ukupno 489-oro dece, podeljene u sedam vaspitno – obrazovnih grupa pripremnog četvoročasovnog programa i jednu grupu celodnevnog boravka u gradu, kao i 14 grupa na terenu u okolnim selima

supergirl
14-06-2007, 20:48
Bilo je lijepo,samo jos da se moglo sta videt. 20stolica,za porodice 350dece.....Pa dje to ima?!

Da nije bilo ljuljaski,sa kojih sam poskidala onu djecu,da bih videla- bruka..