PDA

View Full Version : Grad Privremeno Ociscen


Tahirovce
13-06-2007, 16:19
GRAĐANSKA INICIJATIVA INICIRALA KRATKOROČNO

REŠENJE



GRAD PRIVREMENO OČIŠĆEN



Nakon građanske inicijative stanovnika ulice ,,12 decembar'' u Sjenici da lokalne vlasti pronađu hitno rešenje, kako bi se grad očistio od, mesecima nagomilavanog smeća,pronađeno je rešenje, ali kratkoročno. Grad je ipak počeo da se čisti. U akciji čišćenja, pored raspoložive mehanizacije JKP ,,Vrelo'' i JP,,Direkcija za urbanizam, projektovanje i izgradnju'' opštine Sjenica, uključeni su i privatni autoprevoznici. Grad je sada čistiji i lakše se diše, ali i dalje je neizvesno koliko će to potrajati.

Privremenim rešenjem gradsko smeće je odvoženo i deponovano u sjeničkom selu Raspoganče i na takav način su popunjavana udubljenja u zemljištu, nastala ranijom eksploatacijom peska. Sa meštanima pomenutog sela pregovarali su, i postigli dogovor, potpredsednik SO-e Sjenica Veroslav Karličić i vršilac dužnosti direktora JKP ,,Vrelo'' Vukoman Luković. Oni su, u ime lokalne uprave, obećali meštanima da će se sve to na kraju poravnati i prekriti odgovarajućim slojem zemljišta.

Na sastanku u opštini, na kome se razgovaralo o aktuelnoj temi, a koji je, na poziv predsednika SO-e Sjenica Fahrudina Fijuljanina, održan u prisustvu šefova odborničkih klubova i članova Opštinskog veća, prihvaćeno je takvo privremeno rešenje. ,,Ovo je samo prelazno rešenje dok se ne stvore uslovi za sprovođenje skupštinske Odluke, od koje ne odustajemo, a kojom je Goveđak određen kao prihvatna stanica za deponiju,'' kazao je Fijuljanin.

supergirl
14-06-2007, 20:50
Pa nama bi ,izgleda grad bio cist, da ima dje to smece da bacimo... Izgleda da je to jedini problem.