PDA

View Full Version : Dacic: Problem u Pazaru da ne resava policija


STRANAC
05-09-2010, 19:14
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se za situaciju u Novom Pazaru mora naći razumno rešenje, u koje se policija neće mešati.

"Ne želimo sukobe, ne želimo da padne krv. Upozoravam sve da kad padne jedna kap krvi, onda se ne zna gde će se to završiti. Ja samo ističem da policija ne može da rešava političke, verske i druge probleme", kazao je Dačić novinarima u Banja Luci.

On je rekao da je policija juče bila u situaciji "da poštuje odluke nadležnih organa vlasti i sudske odluke", navodeći se našla između "dve vatre" i da su napadnuti policajci.

"Situacija se mora smiriti i moraju se naći razumna rešenja, koja bi značila poštovanje javnog reda i mira", istakao je Dačić.

Što se tiče policije, mi se apsolutno ne mešamo u to kako će se neki problemi rešiti, ali niko ne može da napada policiju i povređuje policajce, a da sa druge strane očekuje da policija ne reaguje, rekao je Dačić.

On je danas, zajedno sa potpredsednikom Vlade Srbije Jovanom Krkobabićem, boravio u Banja Luci, gde su razgovarali sa premijerom RS Miloradom Dodikom.

Posle tih razgovora Dačić i Krkobabić su u Banja Luci prisustvovali predizbornoj konvenciji Socijalističke partije RS.

(Tanjug)