PDA

View Full Version : Zukorlic otima Rasimove glascae, SDA ima malo biracko tijelo


STRANAC
20-08-2010, 15:09
Rasim Ljajić tvrdi da je glavni krivac za incidente muftija Muamer Zukorlić, ali napominje da nema opasnosti da se u Srbiji otvori novo veliko žarište

Ministar Rasim Ljajić tvrdi da ne postoji opasnost da se Sandžak pretvori u novo krizno žarište u Srbiji, ali upozorava da će incidenti poput paljenja srpske zastave u Novom Pazaru naneti nesagledivu ekonomsku štetu tom delu zemlje. Kao najodgovornijeg za zapaljivu atmosferu u Sandžaku, Ljajić optužuje sandžačkog muftiju Muamera Zukurlića, dok s druge strane Zukorlić kao glavnog krivca označava režim u Beogradu.

Ljajić je uveren da se na prostoru Sandžaka neće otvoriti novo krizno žarište.

Prizemna borba za glasove

- Nažalost, incidenata će i dalje biti, ali ubeđen sam da oni neće prerasti u nešto ozbiljnije, jer nema potencijala za krizu. Ovo što se dešava je čista politika i nema nikakve veze sa bezbednošću. Muamer Zukorlić i Islamska zajednica u Srbiji traže tenzije, kako bi po svaku cenu ostali u politici i na najprizemniji način se borili za glasove. Oni moraju da imaju neprijatelja, a ja sam im glavna meta. Ugljanin im više nije neprijatelj, jer ne mogu da mu otmu glasove, pošto on ima malo i stabilno biračko telo. Moje je veće i heterogeno i tu traže svoju šansu - smatra Ljajić.

On međutim, upozorava ovakva atmosfera može da izazove nesagledive ekonomske posledice:

- Stvara se atmosfera da neko misli da je herojski čin da se spali srpska zastava, a deca koja su to uradila nisu ni svesna posledica. Problem je što će ekonomska i politička šteta biti nepopravljiva, jer ovde neće doći investitore.

Zukorlić: Kriv je Beograd!

S druge strane, muftija Muamer Zukorlić kao glavnog krivca za stanje u Sandžaku označava državni vrh u Beogradu.

- Poslednji incidenti u Novom Pazaru neće ugroziti bezbednosnu situaciju u Sandžaku. Ono što može ugroziti stabilnost i dugoročniju bezbednost je neodgovorni odnos beogradskog režima prema ovom prostoru, čime se ljudi dovode u stanje beznađa. Tu je glavna opasnost - tvrdi Zukorlić.

Analitičar Đorđe Vukadinović kaže da ove događaje „ne treba ni potcenjivati, ni precenjivati":

- To još nije pravo „paljenje" Sandžaka, ali jeste proizvodnja političkog žarišta koje je u ovom trenutku najmanje potrebno Srbiji, ali i Bošnjacima.

Zijadina
20-08-2010, 19:24
Blago nama za nashe politichare kad je potreban analitichar da proceni situaciju...:neznam:

superbaka
22-08-2010, 15:58
Srpski analitichari imaju jednu,jedinu teoriju o Sandzaku a to je po njima ocepljenje,nije to u pitanju u pitanju su sandzachki politichari i njihova borba za vlast.Najvecji neprijatelj sandzakog naroda je definitivno Rasim Ljkaicj,dvadest giodina je na scani i Bogu i ljudima je dosadio,ako je pametan a on cje se i povucji,pokazali su rezultati glasanja,koliko je popularan medju svoj narod:biggrin:

edis_mumin
23-08-2010, 16:26
Ekonomske posleice u Sandžaku ne može da izazove NIŠTA, zato što mi uopšte nemamo ekonomiju. Nama treba još samo neki naš doktor Dabić, Psihijatar od struke