PDA

View Full Version : ALTUN ALEM I OVOG RAMAZANA ZATVORENA


SEJO31-de
18-08-2010, 11:21
http://www.sandzaknews.com/slikao.php?image=slike/kolumna-29.jpg (http://www.sandzaknews.com/slike/kolumna-29.jpg)
I ovaj Ramazan je pokucao na zatvorena vrata sandžačkih džamija Altun Alem i Gazi Sinan Begove. Prošlo je nekoliko godina od kako je voljom "Glavnog" (kako ga nazivaju njegovi podanici) zatvoreno nekoliko džamija u Sandžaku od kojih su najvažnije Altun Alem džamija i Gazi Sinan begova džamija u Novom Pazaru. Iako je prošlo zaista puno vremena Zukorlić ne haje za to. Pod plaštom besparice "Glavni" otvoreno laže svoje podanike i cijeli svijet, navodeći ove dvije džamije samo kao razlog da bi isisao više novca od svojih sljedbenika. U tu priču da nema novca za osposobljavanje ove dvije džamije, mu više niko normalan ne vjeruje. Pitaju se ljudi sa pravom, kako to da nema novca za to a da ima za sve drugo.
Ima se novca za otvaranje restorana, ima se novca za superluksuzne automobile, ima se para za kupovinu stanova i izgradnju kuća za "Glavnog", luksuzna i skupocena ljetovanja i zimovanja njegova, skupocjena odjela i parfemi za "Glavnog". Za sve ima novca osim za Altun Alem džamiju i Sinan Begovu džamiju.

Interesantno je da su ove džamije stare više vijekova i da su Pazarom i Sandžakom vladali razni Paše, Sultani, Knezovi, Kraljevi. Vladali su Pazarom i Hitlerovi nacisti i Titovi komunisti i Miloševićevi zločinci ali nikada nikom nije palo na pamet do ovom "Glavnom iz Orlja" da zatvori Altun Alem i Sinan Begovu džamiju. Nema veze, bitno je da njegov restoran Mejdan radi u sred Ramazana i to preko dana, kada Muslimani poste. Možda ni ne zna da je stigao Ramazan,ko zna...

SandzakNEWS.com