PDA

View Full Version : Ciplic - "Nova sjednica, po starim propisima"


STRANAC
17-08-2010, 20:56
Reagujući na preporuku poverenice za zaštitu ravnopravnosti Nevene Petrušić, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najavilo je da će iz poslovnika Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine izbrisati odredbu prema kojoj je za konstituisanje tog tela potrebna verifikacija dve trećine mandata, umesto polovine što je bio uslov za druge nacionalne zajednice. Čiplićev kabinet međutim i dalje odbija da prizna legalnost već konstituisanog veća i najavljuje zakazivanje nove sednice po starim pravilima.

"Sve tri bošnjačke izborne liste biće obaveštene o tome, a nakon toga zakazaće se i nova konstitutivna sednica. To će biti učinjeno do 20. avgusta.", kazala je agenciji Beta državna sekretarka u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Aniko Muškinja-Hajnrih.
Poverenica za zastitu ravnopravnosti Nevena Petrušić ocenila je u subotu da je propisivanjem posebnih uslova za konstituisanje Nacionalnog saveta Bošnjaka učinjena diskriminacija. Poverenica je preporučila Mininistarstvu za ljudska i manjinska prava da do 20. avgusta obezbedi iste uslove za konstituisanje Nacionalnog saveta Bošnjaka koji su važili za savete ostalih manjina.
Bošnjačka kulturna zajednica konstituisala je Nacionalni savet Bošnjaka nakon izbora održanih 6. juna. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava saopštilo je nakon toga da Savet nije konstituisan legalno i raspustila to telo.

STRANAC
17-08-2010, 21:00
doslo im iz ... u glavu,govedima glupim...
ovim cinom je muftija Zukorlic pokazao da je daleko ispred svih,i nije dozvolio da je pradva iskrivi voljom izdajica bosnjackog naroda...
ovo mu je jos vise ucvrstilo poverenje kod gradjanja...
svaka cast,a ove druge da je pravde proterati u neku pustahiju da nas vise ne unistavaju,prokleti izdajnici...