PDA

View Full Version : ZUKORLICEVI NAPADALI KOG SU STIGLI


SEJO31-de
13-07-2010, 09:11
Zukorlićevci napadali kog su stigli i mogli



http://www.sandzaknews.com/slikao.php?image=slike/vijest-3122.jpg (http://www.sandzaknews.com/slike/vijest-3122.jpg)
Za vrijem posjete predsjednika Tadića i premijera Turske R. Tajipa Erdogana Novom Pazara nekoliko desetina pristalica Muamera Zukorlića i pored velikog prisustva policije uspjelo je da napravi incident i baci mrlju na ovako značajnu posjetu. Pored nasrtaja na imame Rijaseta i reisa Adema ef. Zilkića, nakon što ih je spriječila policija, članovi obezbjeđenja i rođaci Zukorlića napadali su i slučajne prolaznike i sprečavali policiju u vršenju službene dužnosti. Tom prilikom je lakše povrijeđeno nekoliko lica.

Kako SN sazanje iz izvora bliskih turskim diplomatskim krugovima odbijen je zahtjev i pokušaj lobiranja da se turski premijer Erdogan sastane sa bivšim sandžačkim muftijom Zukorlićem.

U trenutku dok je visoka delegacija prolazila pored Fakulteta za islamske studije pristalice Muamera Zukorlića sa razdljine od 2-3 metra, praćeno zvižducima, uzvikivale su "Tadiću lopove", našta su mahom pristalice SDA Sandžaka koje su se nalazile u povorci odgovorili skandiranjem "Muftija lopove".

Nekoliko trenutka zatim okupljena grupa pristalica Zukorlića nasrnula je na desetak imama Rijseta IZ-e Srbije koji su se nakon dočeka Turskog premijera bili uputili u pravcu prvomajske ulice gdje se i nalaze prostorije Rijaseta.

Kako se vidi na snimku koji je emitovao Tanjug ova grupa Zukorlićevih pristalica skandirajuću "Muftija, muftija", je u jednom trenutku počla da tuče građane koji su se u tom trenutki zatekli na ulici.

Nezvnično iz novopazarske policije nam je potvrđeno da se radi o licima koja su mahom učestvoval u svim dosadšnjim incidenima, a najmanje dva lica će odgovrti i krivično zbog sprečavanja policijskih službenika u vršenju službene dužnosti.

Iz izvora bliskih Muameru Zukorliću sznajemo da je ovaj incident bio odgovor na odbijanje da premijer Erdogan posjeti Zukorlića.

Za protokol tokom posjete visoke turske delegacije bio je zadužen (kao domaćin) kabinet Predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića.

Neznanka
13-07-2010, 11:47
Bruka i sramota, sta se trenutno desava kod nas u Sandzaku. Brukamo se pred cijelim svijetom, tako da svako ko vidi ove snimke i procita tekst smije nam se, to je zalosno.

STRANAC
13-07-2010, 12:41
gledah ovaj snimak sinoc i stvarno je bruka...
nije to da li su to uradili oni ili ovi,glupostima su skloni i jedni i drugi samo je pitanje vremena i mesta kada ce da je naprave...
po ovom snimku stvarno se nije dalo zakljuciti da je ovaj covek nesto bio kriv...
nego,ovo je davno prestalo da bude licna stvar,ovde su davno usadjeni koreni mrznje medju nama i svakim novim danom i potezom beograda samo se produbljuju...
upravo jucerasnje desavanje je dokaz ove price...
nego,nema tu boljitka,jer sve i da smo spremni da jedni drugima oprostimo uvek ce se naci neki novi nacin za stvaranje ovakvih tenzija,jer to je politika njihovog opstanka a nase utopije...

Tahirovce
13-07-2010, 13:38
Kakav im je hodza takav im je i dzemat, politicari predstvaljaju svoju politicku stranku, svoj program ali muftija predstvalja Islamsku zajednicu koja nije njegovo vlasnistvo i koja predstvalja Islam e ako je ovo Islam aferim evo svi mu damo podrsku :p ...

STRANAC
13-07-2010, 14:05
znas kako,ovo je "taze" slika pa se pamti,desila se pre 15-ak sati...
ali ovakvm slikama je bio pretrpan internet u poslednje 2 godine i sa jedne i sa druge strane,tako da tu nije fino govoriti samo o jednoj starni...
mozda dok mi ovo pisemo,ovi zilkicevi su vec napravili vecu glupost od ove...

Tahirovce
13-07-2010, 14:08
mozda i ja dobijem na loto ...

Neznanka
13-07-2010, 15:52
Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti. Zlo nosimo u sebi kao izvornu strast, a može postati pogubno ako se predstavi kao jedino dobro.
Meša Selimović