PDA

View Full Version : U Tehnickoj Skoli U Sjenici Odrzan Seminar


Tahirovce
23-05-2007, 16:56
U TEHNIČKOJ ŠKOLI U SJENICI ODRŽAN SEMINAR



SAMOVREDNOVANJE RADA ŠKOLE – KORAK DALJE



,, Samovrednovanje rada škole – Korak dalje'' je seminar koji se u skladu sa programom Ministarstva prosvete i sporta R.Srbije realizuje u svim opštinama i obuhvata sve škole. Ovakav seminar je održan i u Tehničkoj školi u Sjenici a učestvovali su školski timovi svih sjeničkih škola.

Predavači, prosvetni savetnici Školske uprave u Užicu, Dragica Jokić i Milenko Nikolić su seminar u Sjenici ocenili uspešnim i izrazili zadovoljstvo zbog odziva svih školskih timova. ,,Samovrednovanje je proces koji traje, a ovakvi seminari su samo mehanizmi koji će pomoći da se unapredi rad i doprineti merljivosti rezultata uspeha u školama. To će učiniti pomak u obrazovanju na zadovoljstvo i roditelja i učenika,''kazao je prosvetni savetnik Milenko Nikolić. On je podsetio da se, ono što je novo, svuda teško prihvata i da je potrebno mnogo vremena da se promeni svest kod ljudi, ali i na činjenicu da je u skladu sa reformama u društvu, neophodno sprovesti i reforme u obrazovanju.

Prosvetna savetnica Dragica Jokić je ocenila da su nastavnici i direktori škola u Sjenici shvatili suštinu samovrednovanja, kojim se sagledava stanje u školama sa ciljem unapređenja rada u svim ključnim oblastima. ,,Samovrednovanje je polazna tačka koja će kasnije poslužiti za eksterno vrednovanje, a to predstavlja osnov i za stručno-pedagoški nadzor'', zaključila je Jokićeva.

Seminari o samovrednovanju u školama, trebalo bi da su do danas realizovani u svim školama u Srbiji.