PDA

View Full Version : Obracun Djindjicevih ubica u Zagrebu


STRANAC
08-06-2010, 22:21
Sretko Kalinić, osuđen za ubistvo Zorana Đinćića, ranjen je u prigradskom delu Zagreba, potvrdio je MUP. U njega je pucao Miloš Simović, takođe osuđen za ubistvo premijera.

http://img163.imageshack.us/img163/8682/v172483p0.jpg

Direktor policije Srbiije Milorad Veljović rekao da je Kalinić hospitalizovan, operisan i van životne opasnosti. Beogradski mediji su javili da je u Kalinića pucao Miloš Simović koji je takođe uosuđen u odsustvu za ubistvo premijera Srbije, na 30 godina zatvora.

Kalinić je upucan danas oko 12.45 u prigradskom delu Zagreba. U naselju Rakitje kraj jezera njega je pronašao Zagrepčanin koji je krenuo u šetnju. Prema rečima ovog Zagrepčanina njemu je prišao teško ranjeni čovek, zatražio pomoć i potom se onesvestio. On je pozvao hitnu pomoć i policiju, a Kalinić je sa dve prostrelne rane stomaka hitno operisan.

Sretko Kalinić (36), rođeni Zadranin je na Interpolovoj poternici za transnacionalni organizovani kriminal. Za učestvovanje u ubistvu Zorana Đinđića, presudom Okružnog suda u Beogradu, osuđen je, po tri osnove, na 35 godina zatvora. U medijima je označen kao najsuroviji od ljudi iz zemunskog klana a prema medijskim nagađanjima u poselednje vreme je radio i za italijansku mafiju.

Na sličnoj poternici je i Miloš Simović, za koga se tvrdilo da se skriva, tačnije komotno živi u Hrvatskoj, u sprezi sa tamošnjim podzemljem. Simović je u Srbiji pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića i drugih teških krivičnih dela.

Kao je svojevremeno pisao beogradski "Press" hrvatska policija ima podatke da se Simovićevo ime iskakalo u istrazi oko ubistva vlasnika Nacionala Ive Pukanića, ali ikada je pronašen raskomadani leš Cvetana Simića Cvetka.

Prema istom izvoriu njihove kolege u Srbiji znaju da Miloš Simović, Konstantinović i Kalinić “operišu" po regionu. Prethodnih godina boravili su i u Bugarskoj, Crnoj Gori, Albaniji, Italiji...

Ministar policije Ivica Dačić je izjavio da u beogradskoj policiji postoji čitav odsek koji se bavi ciljanim potragama, odnosno potragama za članovima „zemunskog klana", a takođe bitan deo rada čitave kriminalističke policije posvećen je tom poslu. Poseldnji rezultat je bilo otkrivanje oružja za koje se sumnja da su ga „zemunci" ukrali 5. oktobra.

Od pripradnika Zemunskog klana za ubiostvo premijera Zorana Đinđića u bekstvu su još Vladimir Milivaljević zvani Budala, osušen na 35 godina i Milan Jurišić, zvani Jure, na 15.

(MONDO/agencije)

STRANAC
08-06-2010, 22:26
da vidimo sada prijateljstvo koje se uveliko promovise poslednjih dana izmedju srbije i hrvatske...
ovi su na medjunarodnoj poternici,ovoga imaju,znaci moraju ga izruciti srbiji...
vest je sveza,bice uskoro jos podataka....