PDA

View Full Version : Poljska uvela kastraciju za pedofile


STRANAC
08-06-2010, 18:05
Od danas u Poljskoj pedofilima preti prinudna hemijska kastracija, pošto su na snagu stupile izmene Krivičnog zakona usvojene 2009. godine.

Prema tom zakonu, seksualni odnos sa maloletnom osobom mlađom od 15 godina i incest - dobrovoljan ili ne, kažnjava se sa najmanje tri godine zatvora.

Jedini način da osuđeni pedofil izbegne hemijsku kastraciju, o kojoj će sud odlučiti šest meseci pre nego što bude pušten iz zatvora, jeste da ostane u psihijatrijskoj bolnici dok se ne predomisli i ne prihvati da koristi lekove koji će mu smanjiti seksualni nagon.

Ukoliko se radilo o silovanju, od danas je obavezno lečenje u psihijatrijskoj bolnici, ili makar ambulantno.

Dve godine zatvora čeka ljude koji propragiraju "dobru pedofiliju" - tezu da seksualni odnos sa detetom ne mora nužno da mu nanosi zlo, ukoliko nije primenjeno nasilje.

Kazna od tri godine zatvora čeka i one koji preko interneta predlažu seks maloletnoj deci mlađoj od 15 godina.

Od tri meseca do pet godina zatvora od danas može da se nađe i svako ko bez pristanka snimane osobe pravi obnažene fotografije ili seksualne poze odraslih, i svako ko ih postavi na internet ili na drugačiji način objavi trećim licima.

"Ovo je najveća izmena u krivičnom pravu od stupanja tih zakona na snagu 1997. godine. Izmenjeno je devet zakona", kazao je medijima ministar pravde Kšištof Kvjatkovski.

STRANAC
08-06-2010, 18:07
ovo zvuci ohrabrujuce...
nadam se da ce zaziveti da ce srbija prepisati ovaj zakon kako bi se unistilo seme tom zlu...
ovako,imace i dalje bar po jedan slucaj pedofilije dnevno,kao i do sada...
ovo je bolest i mora se leciti,sredstva ne treba preterano birati,kako bolest ne bi METASTAZIRALA....

Tahirovce
08-06-2010, 18:28
Pametan potez ovo ce podrzati 90% normalnog svijeta, neznam jedino liberali i pederi sta ce rec ali smijem da se kladim da ce vecina naroda podrzati ovaj zakon, i to ne hemiski nego sekirica pa na panj ...