PDA

View Full Version : Dacic urucio dvomilioniti pasos


STRANAC
01-06-2010, 21:43
http://img522.imageshack.us/img522/8346/v171675p0.jpg

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se policija, zbog nedostatka prostora i ljudstva, obratila za pomoć lokalnim samoupravama.

Od njih je traženo da policiji tokom letnjih meseci pošalju po desetak zaposlenih kao ispomoć u izdavanju pasoša u gradovima gde postoje gužve, rekao je ministar.

Dačić ispred Policijske uprave Novi Beograd rekao novinarima da je od lokalnih samouprava zatraženo i da nađu dodatni prostor za izdavanje pasoša.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova su razgovarali o mogućnosti da pošte ustupe deo prostora policiji za izdavanje pasoša, izjavio je Dačić.

On je rekao da policija prima između 6.500 i 7.200 zahteva za izdavanje pasoša dnevno i da će se u letnjim mesecima taj broj povećati.

"Pokrenuli akciju da podignemo svoje kapacitete i da to bude do 8.500 pasoša dnevno", izjavio je Dačić.

On je najavio da će MUP tokom leta produžiti radno vreme za izdavanje ličnih dokumenata do 21 čas.

Dačić je rekao da će policija testirati sistem zakazivanje termina za predaju pasoša putem SMS poruka.

Konstatujući da je izdavanje biometrijskih pasoša počelo 7. jula 2008. godine, Dačić je izjavio da je MUP izdao dva miliona putnih isprava, što je više nego u proteklih 10 godina.

Dačić je dvomilioniti pasoš uručio studentu Marini Savić i poželeo da joj novi pasoš bude "karta za lepe događaje u životu".

(FoNet)

STRANAC
01-06-2010, 21:46
ovaj covek za sada radi bez greske...
a,i nije mu tesko,on je i pravio istu tu policiju i taj sistem pre 20 godina...