PDA

View Full Version : Jednoglasne Odluke I U Punom Sastavu


Tahirovce
17-05-2007, 20:06
SO SJENICA PONOVO ODLUČILA DA SE GOVEĐAK KORISTI

KAO PRIVREMENA LOKACIJA ZA DEPONIJU



JEDNOGLASNE ODLUKE I U PUNOM SASTAVU



U radu VI-e redovne sednice SO-e Sjenica, učestvovali su i odbornici koalicije Zajedno za Sjenicu (SDP, DS, i G 17 Plus), koji na predhodnim sednicama nisu bili prisutni, pa je, nakon dužeg vremena, Skupština opštine u Sjenici, zasedala u punom sastavu, a bilo je i jednoglasnih odluka.

Nakon Rešenja republičke ekološke inspekcije o zabrani odlaganja smeća i na Goveđaku, od početka ovog meseca, gradsko smeće iz Sjenice nigde nije odvoženo. Za to vreme, u nedostatku lokacije za deponiju, sam grad je postao deponija. O tom, za građane Sjenice velikom problemu, koji mesecima pokušava da se reši, najviše se diskutovalo i na ovoj sednici. Pošto niko od odbornika nije imao predlog o novoj, privremenoj lokaciji za deponiju, a s obzirom na činjenicu da se Goveđak i ranije koristio u te svrhe, odbornici su, većinom glasova i uprkos Rešenju republičke ekološke inspekcije, doneli odluku da se nastavi sa odlaganjem smeća na Goveđaku jer, kako kažu, ne postoji drugo rešenje. Za takvu Odluku, pored predlagača koalicije Lista za Sandžak, glasali su i odbornici koalicije Zajedno za Sjenicu kao i Narodnog pokreta Sandžaka, dok za takvu odluku nisu glasali DSS, NS i SRS.

Ono što je objedinilo sve glasove odbornika SO-e Sjenica jeste razmatranje i usvajanje PRO programa evropske Agencije za rekonstrukciju i razvoj koji, sa ciljem jačanja kapaciteta lokalnih samouprava, pored Sjenice, UNDP sprovodi i u opštinama Novi Pazar, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj. Iako je bilo i primedbi na odabir prioriteta, predlog akcione grupe o sedam prioritetnih projekata za implementaciju u Sjenicu, Skupština je ipak, jednoglasno prihvatila. Predlagači su obrazložili da je Akciona grupa od 25 članova, utvrdila prioritete nakon javne debate i da su odabrani projekti već imali projektnu dokumentaciju. Ukupna vrednost projekata je nešto više od 272 hiljade evra, a odabrani projekti se odnose na: izgradnju vodovoda u ulici Neznanih junaka, nabavku kontejnera, izgradnju škole u Doliću, izgradnju dnevnog boravka za decu ometenu u razvoju, zatim na uređenje raskrsnice ulica: Milorada Jovanovića, Nove i Pešterske, na javnu rasvetu na sportskim terenima kao i na uređenje gradskih parkova.

U nastavku, naknadno zakazanom drugom delu VI-e redovne sednice, Skupština će razmatrati i odlučivati, između ostalog i o imenovanju VD direktora JKP,,Vrelo'' Sjenica, o imenovanju komisije za promenu naziva ulica, o vodovodu za Dubnicu. Predmet odlučivanja biće i obrazovanje komisije za izradu programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, zatim održavanje čistoće i zaštite životne sredine na području opštine Sjenica,a razmatrace se ibrojni zahtevi Ustanova, Udruženja kao i pojedinačni zahtevi građana.

halilce
17-05-2007, 22:31
Hajd hairli bilo!

Čemu vrijeme,tome i vakat!

Vakat je da SVI rade u interesu Sjenice i Sjeničaka!