PDA

View Full Version : Akreditacija za Drzavni univerzitet u Novom Pazaru


Tahirovce
24-05-2010, 22:29
Proces akreditacije do sada je uspešno završilo sedam državnih i jedan privatni univerzitet, na kojima studira gotovo 64.000 studenata, rekla je predsednica Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta profesor Vera Vujčić.

- Akreditovani su državni univerziteti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Državni univerzitet u Novom Pazaru, beogradski Univerzitet odbrane i privatni Univerzitet Singidunum - rekla je Vujčić.

Ona je istakla da se u procesu odlučivanja nalaze još četiri univerziteta: Univerzitet Megatrend, Univerzitet Edukons, Univerzitet Metropolis i Univerzitet umetnosti, 61 studijski program akademskih studija i 21 studijski program strukovnih studija. Kako je navela dozvole za rad dobila su 102 fakulteta i visoke škole akademskih studija, da je akreditovano 1.006 studijskih programa prvog, drugog i trećeg nivoa akademskih studija, odnosno prvog i drugog nivoa strukovnih studija, podsetivši da je akreditacija univerziteta, fakulteta i visokih škola akademskih studija započela je 2008. godine i da je u toku je šesti ciklus odlučivanja.

- Zasada je pod aktom upozorenja jedan univerzitet - Univerzitet Privredna akademija, 12 fakulteta, od čega šest iz polja umetnosti, kao i 242 studijska programa - rekla je Vujčićeva, navodeći da je u pitanju presek stanja rada Komisije od pre desetak dana i da su u međuvremenu akreditovani pojedini programi.

Tahirovce
25-05-2010, 08:15
U infrastrukturu državnog Univerziteta u Novom Pazaru biće uloženo oko milion eura iz bespovratnih sredstava Evropske unije, najavio je danas ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić. Đelic je poslije razgovora sa rektorom novopazarskog univerziteta Ćemalom Dolićaninom i gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem rekao da Novi Pazar treba da ulaže u mlade kako bi ih zadržao i dao im šansu da razvijaju svoj grad i zemlju.

"Oko 500 hiljada eura namijenjeno je za nabavku opreme za laboratoriju sekundarnih poljoprivrednih proizvoda, 360 hiljada eura za laboratoriju za ispitivanje građevinskih materijala i 145 hiljada eura za računarski centar", rekao je Đelić, koji je i potpredsjednik Vlade Srbije.

On je istakao da ovaj najmlađi univerzitet u Srbiji treba da nastavi da se brzo razvija i da bude "brend" u oblasti visokog obrazovanja.

Rektor Dolićanin je istakao da će nova oprema i laboratorije, koje će se opremiti zahvaljujući dobijenim sredstvima omogućiti da se kvalitet nastave i naučno-istraživačkog rada poboljšaju.

"Stvoriće se uslovi za unapređenje i konkretnu saradnju sa privredom", rekao je Dolićanin.

Gradonačelnik Mahmutović je rekao da je njegova želja da mladi iz ovog kraja poslije završene škole ostanu ovdje, da nađu posao.

"To im možemo omogućiti, ako mi ovdje stvorimo evropski standard. Oni treba da putuju i da vide kako žive ljudi u Evropi ", rekao je Mahmutović.

Đelić je nakon posjete Državnom univerzitetu zvanično otvorio preuređenu pješačku zonu u centru grada, kojom su prvi prošli maturanti ovdašnje Gimnazije.
Izvor: s media

STRANAC
25-05-2010, 21:31
cim se pominje dolazak para u sandzak,ja znam da su neki izbori blizu,i da se favorizuju stranke od strane beograda,a narodu polaze slama uz dobro poznati slogan
NE LIPSITE MAGARCI DO ZELENE TRAVE....

Tahirovce
25-05-2010, 22:51
procitaj i vijest prije ove, i procitaj ovu vijest
RTS :: Nauka za budu?nost (http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/713032/Nauka+za+budu%C4%87nost+.html)

skontaces da to nema veze sa izborima ...

STRANAC
25-05-2010, 22:53
ne mogu da citam nocas,ali hajd seti se kad su dosle neke pare u sjenicu,ii u sandzak,a da to nije bilo u oci nekih izbora...

Tahirovce
25-05-2010, 22:57
iz NIP-a za novi put (stara uatobuska) , ona deonica na govedjaku itd ...