PDA

View Full Version : Pijani poslanik Nikolicevih Naprednjaka


STRANAC
22-05-2010, 09:08
YouTube - Imun, ali ne na alkohol (http://www.youtube.com/watch?v=IYuIaXslUk8&feature=player_embedded)

Zoran Jovičić (52), vlasnik privatne firme „Telefonkomerc MB“ iz Kragujevca, nedavno se „malo zaneo“ kada je ispred Doma Narodne skupštine napravio pravi rusvaj svojim „sitroenom C5“!

Na amaterskom snimku do kog je „Alo!“ došao vidi se ovaj ugledni kragujevački biznismen kako, očigledno pod uticajem alkohola, u svom luksuznom metalik sivom četvorotočkašu nekontrolisano divlja ispred Skupštine i pravi prekršaj za prekršajem!
Jovičić je najpre vozio kontrasmerom u jednoj od najprometnijih beogradskih ulica, gde pokušava da ga zaustavi uniformisani policajac. Dok policajac priča s njim i drži vrata „sitroena“ otvorena, Jovičić ne prestaje da vozi! Nakon što ga je policajac izgleda ubedio da stane, on ni manje ni više seče još dve trake u suprotnom smeru i pod punim gasom se penje na uzani plato tačno ispred ulaza u Skupštinu. Bahata vožnja ovde se ne završava. Kako nije mogao da upravlja automobilom, pred samim ulazom levim krajem sa dva točka spada na stepenice i pukom srećom uspeva da se ne prevrne. Troje radnika parlamenta koji su tu stajali u poslednji čas su izbegli „pomahnitali ‚sitroen‘“.
Jovičić na kraju zaustavlja vozilo na parkingu pored Skupštine, a kada je izašao iz automobila, na snimku se jasno vidi da ne može da stoji na nogama, krivuda i pridržava se za gepek da ne padne. Izraz lica ukazuje da je bio pod dejstvom alkohola!
Povodom ovog bahatog gesta, „Alo!“ je pozvao i kragujevačkog biznismena da prokomentariše incident kojim ne samo da je prekršio više saobraćajnih propisa nego i ugrozio bezbednost drugih ljudi! Umesto objašnjenja, naišli smo na grub doček i pretnje!
- Šta hoćete vi od mene? Neću ništa da vam kažem, ko vam je to rekao... dao moje ime! Odakle vam snimak? Ništa se nije desilo - zbunjeno, zamuckujući, isprva je pokušao da vrda Jovičić, da bi kada se malo povratio od šoka, prešao i na pretnje.
- Ja vas upozoravam, ja ću videti šta će biti kada objavite priču, ne želim ništa da pišete, angažovaću advokata... Ko ste vi, man‘te se ove priče ili ću videti šta ću - upozorio nas je direktor „Telefonkomerca“, a na uporno insistiranje i pitanje kada se nezgoda dogodila, odbrusio:
- Ne znam ja, pre oko godinu dana!
Iznervirano je tvrdio i da prilikom udesa u kom jedva stoji na nogama i ne može da održi pravac, nije bio pijan, ali da mu nije ni pozlilo, kao i da sa policajcem navodno ništa nije pričao, da bi kasnije priznao da je ipak „malo proćaskao“...
- Nisam sankcionisan, zašto bih bio? Neću ništa da vam kažem - besno je završio razgovor Zoran Jovičić.
Za sada ostaje nepoznato da li su ga policajci samo upozorili ili je snosio bilo kakvu kaznu zbog svog neodgovornog ponašanja u samom centru Beograda, kao i da li je bio podvrgnut alko-testu.
Autori ovog snimka i očevici celog incidenta tvrde da ih je Zoran Jovičić čak svojim „sitroenom C5“ zakačio u toku vožnje, ali da policija na to nije reagovala i da im je čak branila da snime događaj. Prema njihovim rečima, policija posle incidenta „nije obavila nikakav uviđaj“.
- Inače, posle tog dana, policija me je tri puta privodila, iako nisam načinio nikakav prekršaj - tvrdi autor snimka.

Veliki gazda
Jovičić je svojevremeno za „Blic“ izjavio da je njegova firma „Telefonkomerc“ zapošljavala čak 3.000 radnika, ali da je zbog krize morao da otpusti 60 odsto ljudi. Istovremeno, on je i član Unije poslodavaca Srbije.

STRANAC
22-05-2010, 09:09
toliko o toj bagri....

SEJO31-de
22-05-2010, 09:14
Potpisujem komentar koji se cuje iz pozadine snimka....