PDA

View Full Version : Izlozba Akademskog Slikara


Tahirovce
10-05-2007, 15:41
IZLOŽBA AKADEMSKOG SLIKARA FEHIMA HUSKOVIĆA



PRAZNIK ZA LJUBITELJE UMETNOSTI



Akademski slikar prof.dr Fehim Husković je umetnik koji je učestvovao na mnogim samostalnim i grupnim izložbama, kako u zemlji tako i u inostranstvu, kao i na brojnim likovnim kolonijama. Dobitnik je preko dvadesetak nagrada iz grafike, crtanja i slikanja, a njegovi radovi se nalaze u značajnim svetskim galerijama, muzejima i kolekcijama. Profesor je na Fakultetu likovnih umetnosti u Skoplju i Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Nekoliko njegovih slika, rađenih tehnikom akrilika na platnu, u kojima se prepoznaje žeđ za trajnim memorisanjem predela iz rodnog kraja njegovih predaka, u proteklih nedelju dana bilo je dostupno i sjeničkoj publici.

Samostalnu izložbu slika makedonskog autora poreklom iz Sandžaka dr Fehima Huskovića, prošlog petka u Sjenici, svečano je otvorio prof.dr Sait Kačapor iz Novog Pazara, u prisustvu stotinak oduševljenih zvanica. ''Ova izložba predstavlja značajan uspjeh za kulturu lokalne zajednice, tim prije, što označava pomak u prevazilaženju ''pat pozicije'' u kulturi Sjenice. To potvrđuje posjećenost i veliko interesovanje Sjeničana'', rekao je za www.Sjenica.com sekretar Kulturno – prosvetne zajednice Sjenica Sedat Vrcić. ''Veliki doprinos tome dao je i sam autor dr Fehim Husković, koji je svojom originalnošću, tehnikom, inventivnošću, stekao zavidnu reputaciju širom jugoistočne Evrope, pa je i to razlog više što izložbu ocjenjujemo kao veliki uspjeh'', istakao je Vrcić.

Izložbu slika je organizovala KPZ-a Sjenica uz značajnu pomoć lokalnih privrednika. Ona će u Sjenici biti otvorena do 13.maja kada se seli do Tutina da bi, nakon izložbe u Tutinu, slike ovog istaknutog autora bile izložene i u galeriji Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.