PDA

View Full Version : Pripreme Cetvrtog Poljoprivednog Sajma


Tahirovce
10-05-2007, 15:39
POČELE PRIPREME ČETVRTOG POLJOPRIVEDNOG SAJMA U

SJENICI





SAJAM POLJOPRIVREDE KAO PODSTICAJ

POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE



Pripreme ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma, koji će se održati na gradskom stadionu u Sjenici 21 i 22 juna, su već počele i u toku su prijave zainteresovanih izlagača. ,,Ove godine očekujemo još veći odziv, kako izlagača tako i posetilaca,'' rekla je za naš list Emina Jahić, samostalna stručna saradnica za poljoprivredu u opštini Sjenica. Ona je kazala da ni ove godine, u programu sajma neće biti značajnijih odstupanja. Izlagaće se krupna i sitna stoka u više kategorija, prehrambeni, mlečni i suhomesnati proizvodi, pčelinji proizvodi, narodna radinost i poljoprivredna mehanizacija. A najuspešnijima, po ustaljenom običaju, bice urucene nagrade. U okviru IV-og Poljoprivrednog sajma u Sjenici, organizovaće se i takmičenje u mašinskom šišanju ovaca, za koje već postoji veliko interesovanje.

Sa ciljem podsticanja i unapređenja poljoprivredne proizvodnje u sjeničkom kraju, opština Sjenica će i ove godine organizovati Poljoprivredni sajam u saradnji sa Ministarstvom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Republike Srbije i regionalnom kancelarijom organizacije FAO UN sa sedištem u Sjenici.

,,Pored redovnih priprema za IV Poljoprivredni sajam u Sjenici, opština Sjenica će za zainteresovane poljoprivredne proizvođače iz Sjenice, besplatno organizovati i posetu Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, koji počinje dvanaestog i traje do devetnaestog maja,'' rekao je samostalni stručni saradnik za poljoprivredu opštine Sjenica Faik Kurtović....