PDA

View Full Version : Ruski specijalci ubili napadace na metro


STRANAC
13-05-2010, 22:06
Ruske snage bezbednosti ubile su trojicu počinioca bombaških napada u moskovskom metrou krajem marta, “pošto su odbili da se predaju”.

"Na našu žalost, nismo uspeli da ih uhapsimo žive. Pružali su jak oružani otpor i mi smo ih ubili", naveo je čelnik Federalne bezbednosne službe (FSB) Aleksandar Bortnikov, podnoseći izveštaj ruskom predsedniku Dmitriju Medvedovu, prenosi Rojters.

Bortnikov je naveo da su identifikovani svi pripadnici bande uključeni u eksplozije u moskovskom metrou - izvršioci i vođa tih bombaških napada u kojima je usmrćeno 40 lica, kao i dve žene-atentatori.

"Dobili smo materijalne dokaze iz adekvatno sprovedene istrage i materijal je predat Istražnom komitetu (SKP) Kancelarije ruskog generalnog tužioca ", rekao je ranije Bortnikov, prenela je ruska novinska agencija Itar Tass.

Bortnikov je dodao da je zajedničku istragu sprovedela grupa iz SKP i ministarstva unutrašnjih poslova.

"Mi sada aktivno jurimo ostale pripadnike bande, pored trojice danas ubijenih, one koji su planirali terorističke napade u moskovskom metrou", rekao je Bortnikov i dodao da istražitelji koji rade na slučaju, znanju ko su te osobe.

Ruski predsednik tražio je od FSB i SKP da redovno i javno izveštavaju o napretku u istrazi terorističkih napada u moskovskom metrou.

"Istražne radnje biće nastavljene u skladu sa zakonom o krivičnim postupkom i pribavljenim dokazima", rekao je Medvedev u odgovoru čelnicima FSB i SKP na radnom sastanku.

(Tanjug)