PDA

View Full Version : Holandjanin pretucen u Beogradu


STRANAC
08-05-2010, 17:49
Holandskog državljanina slovenačkog porekla Denisa Brezavščeka kod Ekonomskog fakulteta pretukla četvorica mladića.

Holandski državljanin, slovenačkog porekla, Denis Brezavšček, pretučen je noćas nedaleko od Ekonomskog fakulteta, saznaje B92.

Pretukla su ga četvorica mladića, koje je policija zatekla na licu mesta i privela. Brezavšček je rekao za B92 da za napad nije postojao nikakav motiv i da jedini razlog može biti to što nije srpski državljanin.

"Presreli su me u Karađorđevoj ulici nedaleko od Ekonomskog fakulteta i pošto sam pevušio neku makedonsku pesmicu, prišli su i pitali me odakle sam. Kada sam rekao da sam iz Holandije počeli su da me tuku i šutiraju", kaže Denis.

On navodi da je prebijanje prestalo tek kada su naišla dva policajca.

Nakon napada, Brezavšček je prevežen u Urgentni centar.

Portparol Urgentnog centra Drago Jovanović izjavio je da se Brezavscek trenutno nalazi na odeljenju ortopedije.

On je u Urgentni centar je dovežen oko 40 minuta posle ponoći, sa povredama levog kuka, kazao je Jovanović.

(agencije/MONDO)

STRANAC
08-05-2010, 17:51
dokle vise...

neznalica
08-05-2010, 18:37
Ovo ce se desavati sve dotle dok neko ne bude dobro isprebijao sudije ili nekog iz njihove porodice, pa oni ne pocnu suditi po zakonu i dosudjivati maksimalne kazne za ta nedela.

adnan
08-05-2010, 21:41
Dobra reklama za Srbiju i glavni grad. :mad:

neznalica
09-05-2010, 13:46
A. Ž. A. | 01. 05. 2010. - 00:02h | Foto: A. Stojanović | Komentara: 1

Novi Pazar - Novopazarska policija uhapsila je Elvisa Dž. (30), suvlasnika pekare „Sunce“ u tom gradu, osumnjičenog da je prekjuče fizički napao i lakše povredio Jasmina Džeka (24), koji je razvozio hleb konkurentske pekare „Sunce“ iz Sjenice.

Prema saznanjima „Blica“, motiv napada je to što Enes Turković, vlasnik sjeničke pekare, nije hteo da se povuče sa novopazarskog tržišta hleba ili da poveća cenu, čime bi omogućio bolju prodaju peciva pekare Elvisa Dž.


- U mestu Pobrđe kod Novog Pazara dvojica muškaraca, od kojih je jedan bio maskiran, u četvrtak oko 9.45 sati zaustavila su kombi pekare „Sunce“ iz Sjenice, kojim je upravljao Jasmin Džeko i rekli mu: „Voziš bajat hleb.“ Mladić je odgovorio da vozi hleb za pekaru iz Sjenice, a napadači su ga izvukli iz vozila, počeli da ga udaraju, a zatim su razbili šoferšajbnu i zadnje staklo i probušili sve četiri gume na vozilu. Nakon toga su pobegli, a lakše povređeni mladić napad je prijavio policiji - kaže sagovornik „Blica“ blizak istrazi.




Policija je ubrzo privela Elvisa Dž., vlasnika novopazarske pekare „Sunce“, jer je i ranije napadao vozače rivalskih pekara.


- Napadnuti vozač je prepoznao osumnjičenog, koji je, međutim, negirao da ga je zaustavio i da je razbio stakla i probušio gume - nastavlja naš sagovornik i dodaje da je Elvis Dž. osumnjičen za nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari, zbog čega mu je određeno zadržavanje od 48 sati, kao i da se traga za njegovim saučesnikom.


Enes Turković, vlasnik sjeničke pekare „Sunce“, kaže za „Blic“ da ga je napad iznenadio. Na novopazarskom tržištu hleb prodaje već tri godine i ranije nije imao problema. Napominje i da nikada nije imao problema sa vlasnicima pekara u Užicu i Novoj Varoši, iako hleb prodaje i u tim gradovima.


- Mladić je još u šoku, pretrpeo je veliki stres. Sada hleb vozi uz pratnju. Strašno! Elvis Dž. me je nekoliko puta zvao i tražio je da povučem svoj hleb sa novopazarskog tržišta ili da povećam cenu, iako svi prodajemo hleb po 35 dinara. Ako bih povećao cenu, građani moj hleb ne bi kupovali - kaže Turković i dodaje da će najverovatnije tužiti Elvisa Dž. i zbog stresa koji je pretrpeo vozač njegove pekare i zbog demoliranja vozila.


Subota, 01. 05. 2010. 20:14h
neregistrovan korisnik

Сличних ствари има и у Београду. Пробајте да организујете свадбу и позовете вашег фотографа да вас сними у цркви, испред општине и у ресторану где је славље па ћете да видите шта је пребијање од стране фотографске мафије. Наиме, свако од ових места има пар фотографа који ће најурити и разбити опрему другима који им се мешају у посао. Мој пријатељ је морао да плати харач за фотографа да му не би разбили опрему рођака који је ту био на свадби и сликао великим апаратом госте и родбину, и то га је натерао ресторан јер су се плашиил да им фотографи не разбију излоге. То се не пријављује а требало би да буде жестоко кажњиво. Постајемо црна рупа...

E ovo je i Sandzak i Srbija i Sjenica i svi ostali. Drzav nam je puna raznih mafija pa posten covek ne moze vise ni svoj poso da obavlja. Drumska mafija, fudbalska mafija, narko mafija, doktorska mafija,preduzetnicka mafija, fotografska mafija, pekarska mafija ..........

Bojim se da je vrlo blizu dan kada ce narod uzeti zakon u svoje ruke. Cuvaj se drzavo tog dana jer je vrlo blizu.

dz.biber
09-05-2010, 19:51
E ovo je i Sandzak i Srbija i Sjenica i svi ostali. Drzav nam je puna raznih mafija pa posten covek ne moze vise ni svoj poso da obavlja. Drumska mafija, fudbalska mafija, narko mafija, doktorska mafija,preduzetnicka mafija, fotografska mafija, pekarska mafija .......... :hmmmm: Tacno je ovo nego se u ovom slucaju ne radi o hlebu........ :icon_arrowd:

Brezavšček je rekao za B92 da za napad nije postojao nikakav motiv i da jedini razlog može biti to što nije srpski državljanin. :icon_arrowd:

Ja se nemogu setiti da se tako nesto desilo u Sjenici pa makar bio i Holandjanin:cekam:

neznalica
09-05-2010, 20:15
Po tebi dz.biber ispade da je za napad veliki razlog sto neko prodaje hleb ili nesto drugo u N.Pazar ili Sjenicu ili bilo gdje drugdje. Sve ovo je strasno isto tako kao i napad na Holandjanina.

STRANAC
09-05-2010, 21:34
@neznalica
mislim da nisi razumeo @dz.biber
on je hteo da kaze da sjenicani su gostoprimljivi,i da ne bi povredili nekog stranca...

dz.biber
09-05-2010, 22:10
@neznalica
mislim da nisi razumeo :confused: o cemu ti to ja nikog ne branim niti osudjujem jer nisam advokat niti sudija.Molim te nemoj da pogresno objasnjnavas moje misljenje jer drugi su razumeli (nadam se). A nadam se da stanje iz drugih gradova (NP, Bg,...) nece preci u Sjenicu.

Za ovu prilku moze "Djordje Balasevic - Ne lomite mi bagrenje "

STRANAC
09-05-2010, 22:30
Beograd -- Podneta krivična prijava protiv Đura R, koji je u centru Beograda pretukao holandskog državljanina.

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Đura R. (21) iz Beograda, zbog toga što je prošle noći u Karađorđevoj ulici, kod broja 69, posle verbalnog sukoba, fizički napao Denisa Drezaščeka (34), državljanina Holandije, zadavši mu udarac u predelu lica, saopštio je MUP.

Kako je navedeno, Đuro R. je pretprošle noći, oko jedan sat, priveden u prostorije Policijske stanice Savski venac.

Drezaščeku su u Urgentnom centru konstatovane teške telesne povrede - prelom leve butne kosti, zbog čega je zadržan na lečenju, kaže se u saopštenju.