PDA

View Full Version : Tadic: Necemo odustati od obracuna s mafijom


STRANAC
07-05-2010, 16:05
Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas da je Srbija lider u borbi protiv organizovanog kriminala u regionu i da neće odustati od suprotstavljanja mafiji u Jugoistočnoj Evropi.

http://img541.imageshack.us/img541/41/v169023p4.jpg

"Ono što Srbija danas radi je od presudne važnosti za budućnost naše dece. Pokazaćemo da niko nema veću moć od države Srbije", istakao je Tadić na proslavi Dana Protivterorističke jedinice (PTJ).

Obeležavanju Dana PTJ su, u bazi te jedinice, prisustvovali i ministar policije Ivica Dačić, direktor policije Milorad Veljović, direktor BIA Saša Vukadinović, potpredsednik vlade Jovan Krkobabić i predstavnici diplomatskog kora, među kojima je i ambasador Rusije Aleksandar Konuzin.

Tadić je istakao da je PTJ privržena svom narodu i tradiciji koju ima i da je u svakom trenutku sposobna i uvek prva u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Ocenjujući da je Srbija, u vremenu punom iskušenja, suočena sa ekonomskim problemima koji su posledica 90-ih godina, kao i sa problemom organizovanog kriminala koji je prisutan u celom regionu, predsednik Srbije je poručio:

"Niko nije jači od države i na mene možete da računate, jer sam ja, kao vrhovni komandant, deo vaše jedinice."

Ivica Dačić je istakao da borba protiv kriminala, korupcije i terorizma mora da se vodi u kontinuitetu, a da su za njen uspeh neophodni dobra saradnja svih državnih organa koji se tim poslom bave, ali i međunarodna saradnja.

Ministar policije je primetio da ta teška borba ponekad "liči na Sizifov posao" i zaključio:

"Naš cilj, i policije i svih drugih državnih organa koji se tim poslom bave, jeste da kao sveti Đorđe ubijemo tu aždahu, koja je najveći neprijatelj jedne države, naroda i celog regiona."

Dačić je naveo da se na Dan PTJ treba setiti i skoro hiljadu pripadnika policije koji su u poslednjih 20 godina dali svoje živote za državu i njenu budućnost, kao i da je neophodno da država vodi računa o njihovim porodicama i naslednicima.

Obeležavanje Dana PTJ i Đurđevdana, krsne slave te jedinice, počelo je sečenjem slavskog kolača, a predsednika Tadića je u Lipovici dočekao počasni stroj i komandant Goran Dragović.

Službu je vršio vladika bački Irnej, uz sasluženje vladike Atanasije Rakite, a pripadnici PTJ održaće i pokaznu vežbu.

(Tanjug)

Tahirovce
07-05-2010, 23:12
Skinuo kajmak pa nam prodaje mlijeko ...