PDA

View Full Version : ZANIMLJIVE VESTI


Pages : [1] 2

STRANAC
01-05-2007, 19:51
ovde bi mogli da postavimo neke interesantne vesti,npr iz holivuda,sa muzicke scene,,estrade,det-setai slicno....



ALI VAS MOLIM DA NIKAKO I NISTA NE POSTAVLJATE STO IMA POJMA SA POLITIKOM I POLITICARIMA...



nadam se razumevanju....

STRANAC
01-05-2007, 19:59
PAMELA JE OSTARELA...

STRANAC
04-05-2007, 22:49
[glow=red:bfaf265576]ILUZIONISTA NATERAO DEVOJKU DA VIDI SAMU SEBE MRTVU...[/glow:bfaf265576]



Televizijski iluzionist Darren Brown snimio je svoj najbolesniji podvig do sada. Natjerao je jednu djevojku da vidi samu sebe mrtvu nakon automobilske nesreće. Dvadesetdevetogodišnja djevojka Julie Simm, nakon što je hipnotizirana odvedena je na lažno, montirano mjesto nesreće.Djevojka je dovedena do olupine automobila, dok su službenici Hitne pomoći vadili "tijelo" s njenim licem iz auta. Jedan neimenovani izvor izjavio je kako je ovaj podvig za dobrobit Julie zato što se povjerila producentima emisije kako rijetko koristi sigurnosni pojas za vrijeme vožnje. "Zaklela se da će od sada koristiti pojas, što znači da je ipak bilo neke koristi za nju".Emisija će biti emitirana na Channelu 4. Jedan od zaposlenika te televizije izjavio je da Julie nije mogla vjerovati što se događa. "Bila je svjesna da je još uvijek živa, a na kraju završi s čudnim izvantjelesnim iskustvom. Očito je da je rastresena događajem, ali nije histerična."Julie je hipnotizirana da misli kako će imati kozmetički tretman na licu, ali stučnjaci za specijalne efekte uzeli su odljev njenog lica kako bi napravili lutku nalik na Julie. Ponovno je hipnotizirana tjednima kasnije te odvedena do šumskog puta na iscenirano mjesto automobilske nesreće. Tada ju je iluzionist Darren probudio i objasnio joj o čemu se radi.

STRANAC
09-05-2007, 17:42
[highlight=red:1ca07946c5]BRITNI PUKLA ZBOG SILOVANJA[/highlight:1ca07946c5]



"Ne želim da me ljudi diraju. Dosta mi je toga da me svi diraju", rekla je tada tattoo-majstoru, koji ju je poslije frizure ukrasio sa više tetovaža.

Nekoliko dana kasnije, nakon što je primljena u centar za rehabilitaciju, menadžer Larry Rudolph medijima je rekao da je pjevačica prošla kroz "tragično iskustvo", ne želeći specificirati o čemu je riječ. Kasnije se pretpostavilo da se radi o smrti njene tete, koja je u siječnju podlegla raku.No kada se poslože svi fragmenti njenog iznenadnog sloma, postavlja se pitanje, je li razuzdana pjevačica ipak u pravu kada krivi 'druge' za svoje neprepoznatljivo stanje?



Britney još uvijek nije svoja. Mijenja raspoloženja s treptajem i govori različitim glasovima, zbog čega se sumnja da je podvojena ličnost. Razlog? Trauma, možda i silovanje.Teorije sloma Britney Spears i dalje se umnožavaju kako ćelava pjevačica pokušava svoj neuspješni comeback.Otpustila je menadžera, s ocem ne razgovara, sprda se s medijima i ulicom hoda odjevena kao prijateljica noći. Zabrinula je čak i svojeg bezbrižnog bivšeg Kevina Federlinea, kojeg je prenerazila kada je tijekom nedavnog razgovora promijenila nekoliko raspoloženja i govorila različitim glasovima, kao da u njoj živi više osoba.Prema navodima američkog Enquirerera, razlog takvom ponašanju seže u nedavnu prošlost. Samo tri dana prije nego što je završila u klinici za "detoksikaciju", seksualno je napastovana, i to od strane poznanika, procurilo je na internetu.To se dogodilo u veljači kada je još šokirala svojim neumornim izlascima, no preko noći se nešto promijenilo i pjevačica je sa svojim sinovima naglo napustila Miami i vratila se u Los Angeles, gdje je izvela čuveni 'performance' brijanja u lokalnom frizeraju.

STRANAC
24-08-2007, 15:52
[highlight=red:9f5ff0bbda]PRIMEĆEN NLO[/highlight:9f5ff0bbda]





Slavica Milojković iz niškog sela Međurovo tvrdi da je u svom kukuruzištu pre nedelju dana videla vanzemaljca! Žena tvrdi da ne bi svojim očima verovala da neobično biće nije videlo još troje meštana Međurova, prenosi „Kurir”. „Bilo je rano jutro, tek je prošlo šest sati, bila sam u bašti da zalijem papriku. Prišla sam njivi i ugledala čovekoliko biće koje je klečalo na kolenima i klanjalo se ka Suncu. Ono što me je zaprepastilo je to što se uporedo s njegovim pokretima njihala i jedna stabljika kukuruza koja je bila u blizini”, kaže Milojkovićeva, priznajući da ni posle nedelju dana ne može da se oporavi od šoka.

Slavica kaže da je biće imalo sve karakteristike čoveka, osim što je blistalo neviđenim sjajem.



„Bilo je obučeno u nešto što je najsličnije hartiji za pakovanje poklona zlatnožute boje. Polako sam mu prišla i pitala ga šta radi ovde. Nije mi odgovorilo, niti se čuo bilo kakav drugi zvuk. Pitala sam ga da li je gluv kada mi ne odgovara. Kad sam shvatila da to ipak nisu čista posla, otrčala sam do jednog starca koji se nalazio u obližnjoj njivi. Pozvala sam ga da pođe sa mnom i otera tuđinca, ali je on to odbio, govoreći mi da se u mojoj bašti izgleda nešto zapalilo jer se vidi neobična svetlost”, priča Milojkovićeva.



Uplašena žena pomoć je zatražila od komšija Tomislava Živkovića i njegove supruge Vukosave, koji su odlučili da odu na njivu i provere šta se tamo dešava.



„Tomislav je poneo vilu, a ja motiku, jer smo se plašili da će nas napasti. Međutim, kad smo stigli na pola puta, videli smo da to biće počinje da se smanjuje, dok nije dostiglo veličinu i oblik nečega što bih najpribližnije opisala kao pticu koja je blistala mnoštvom boja. ´To´ se onda vinulo ka nebu, da bi se pred našim očima ponovo transformisalo u čoveka koji je ´jahao´ na nečemu nalik motociklu i nestalo put neba”, priča Slavica Milojković.



„Supruga i ja smo krenuli sa Slavicom i na njivi videli nešto što ni danas ne znamo šta je. Gornji deo tela mu je bio zlatnožute boje, dok je preko pojasa imao nešto crno, što je ličilo na kecelju. Stvorenje je klečalo, pa se uspravljalo, i kad je to uradilo treći put, odletelo je ka nebu”, kaže Tomislav Živković.



Njegova supruga Vukosava priznaje da ju je tuđinac „isterao iz pameti” i da još ne može da se pribere od ovog neobičnog doživljaja.



Meštani Međurova različito reaguju na doživljaj svojih komšija, ali se slažu u oceni da je reč o ozbiljnim ljudima koji tako nešto ne bi izmislili. Ipak, niko od njih nema objašnjenje zašto su vanzemaljci odlučili da se Srbima ukažu baš u Međurovu, s obzirom na to da je ovo moravsko selo poznato jedino po proizvodnji paprike, a ne veruju da bi vanzemaljci iz tog razloga pokazali interesovanje za njih.

Tahirovce
24-08-2007, 15:58
U Međurovu dosli za papriku, na pester ce doc za pavlaku......

Elvis-Eko
24-08-2007, 16:27
E nisam znao da i vanzemaljci prave zimnicu :P

36310
24-08-2007, 17:18
[quote="STRANAC"] „Bilo je rano jutro, tek je prošlo šest sati, bila sam u bašti da zalijem papriku. Prišla sam njivi i ugledala čovekoliko biće koje je klečalo na kolenima i klanjalo se ka Suncu.[quote]



MasAllah pa ovo je neki musliman-vanzemaljac...

supergirl
24-08-2007, 22:54
kukuriste....basta...njiva....paprika.....???

STRANAC
16-10-2007, 14:24
POGINUO TOSE PROESKI





Jutros oko 6 sati i 30 minuta, dva kilometra od petlje u Novoj Gradiški, u sudaru VW Tuarega srebrne boje i kamiona, poginuo je poznati makedonski pjevač Toše Proeski.





U vozilu su bili, osim pjevača koji je spavao na prednjem sjedalu, i Ljiljana Petrović (1958.) iz Skopja te Đorđe Đorđevski (1975.) također iz Skopja koji je i upravljao vozilom.Do nesreće je najvjerojatnije došlo zbog nedovoljnog razmaka između vozila tijekom vožnje.

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske, Kata Nuić, potvrdila je da je do prometne nesreće došlo kada je osobno vozilo marke Tuareg, kojeg je vozio 32-godišnji makedonski državljanin Đorđevski, zbog nepridržavanja prometnih propisa, udarilo u lijevi dio poluprikolice teretnog vozila talijanskih registracija ispred sebe.Zbog zanošenja, automobil je udario i u središnju zaštinu ogradu na autocesti.Toše je na mjestu poginuo, dok je ostalo dvoje putnika prevezeno u bolnicu u Novu Gradišku, navodi policija.

Toše Proeski nažalost je podlegao ozljedama, a vozač automobila i menadžerica Ljiljana Petrović zadobili su teže ozljede.'Pjevač anđeoskog glasa' iz Makedonije, kako su ga s dobrim razlogom često oslovljavali obožavatelji i kritičari širom regije, postao je jedan od najpopularnijih izvođača s prostora bivše Jugoslavije, a s aktualnim albumom 'Igra bez granica', u rekordnom je roku dostigao Zlatnu nakladu.

Toše Proeski svoju je popularnost stekao ne samo iznimnim vokalnim sposobnostima, već i svojom beskrajnom humanošću. Kao jedan od UNICEF-ovih ambasadora, snimio je pjesmu 'This World' za potrebe humanitarnih akcija za pomoć djeci, a iz godine u godinu, kako je njegova popularnost rasla, održavao je sve više humanitarnih koncerata. Djelovao je humanitarno gdje god je zatrebalo, bilo da se radilo o akcijama za djecu s posebnim potrebama, unapređenju obrazovnih mogućnosti djece širom Makedonije ili pak konkretnim akcijama za pomoć siromašnima.

Biografija

Toše Proeski rođen je 25. siječnja 1981. godine u Prilepu u Makedoniji. Njegova je glazbena karijera započela je 1996. godine kada je pobijedio na festivalu „Melfest“.1998. godine sudjelovao je u makedonskom nacionalnom izboru za pjesmu Eurovizije s pjesmom „Ostani do kraja“.1999. godine objavljuje svoj prvi album „Nekade vo nokta“. Iste godine na Skopje festivalu osvaja prvu nagradu publike s pjesmom „Tvoji poljupci na mojoj bijeloj košulji“, a na ljeto održava prvi samostalni koncert u Skopju.U lipnju 2000. objavljuje novi album - „Sinot Božji“.2001. godine na Podgorica Festivalu osvaja 2. mjesto sa pjesmom „Nemir“, a u ožujku 2001. u Skopju održava 5 zaredom rasprodanih koncerata.U listopadu 2002., objavljuje treći album „Ako me pogledaš u oči“, a u studenom 2002. kreće na prvu veliku turneju.2003. pobjeđuje na velikom festivalu Beovizija s pjesmom „Čija si“ koja postaje veliki hit, a Toše kreće graditi međunarodnu karijeru.Iste godine pobjeđuje na nacionalnom izboru za pjesmu Eurovizije. 2004. u Turskoj predstavlja Makedoniju sa pjesmom „Life“.Godine 2004. objavljuje album „Dan za nas“, četvrti po redu i prvi za teritorij Hrvatske i Slovenije, a 2005. Godine objavljuje hit album „Pratim te“,2006. godine slijedi album „Božilak“ na kojem interpretira tradicionalne makedonske pjesme.U kolovozu 2007. Toše Proeski objavljuje svoj aktualni album „Igra bez granica“ koji već po objavi kritičari u Hrvatskoj nazivaju albumom godine.Posljednji veliki koncert Toše Proeski održao je u Skopju 5.10.2007. godine na gradskom stadionu.Hrvatska publika Tošu Proeskog pamtit će ga po čitavom nizu iznimno popularnih pjesama, a s pjesmom „Veži me za sebe“, ove je godine osvojio Grand Prix 11. Hrvatskog radijskog festivala na Hvaru. Toše je hrvatsku publiku posebno oduševio pjesmom „Srce nije kamen“, najemitiranijom pjesmom hrvatskog radijskog etera za 2006. godinu, a srca slušatelja od 7 do 77 definitivno je osvojio svojom posljednjom grandioznom pjesmom „Igra bez granica“.

borichi
16-10-2007, 19:09
http://i42.photobucket.com/albums/e321/ninahadcentury21/angelinanadgrobnaploca.jpg

Nadgrobni spomenik s fotografijom slavne glumice pojavio se na novom užičkom groblju, i to kao dio 'reklamne kampanje' jedne kamenorezačke tvrtke iz Kragujevca....





Angelina Jolie sahranjena je na groblju u Užicama! To bi se dalo zaključiti na osnovi fotografije na jednom nadgrobnom spomeniku.



Slika slavne glumice na neobičan način je iskorištena u reklamne svrhe i našla je mjesto na nadgrobnoj ploči na novom gradskom užičkom groblju na Sarića Osoju, piše beogradski Press.



Na istom groblju su domišljati kamenoresci ''pokopali'' i potpredsjednika vlade Republike Srbije Božidara Đelića.



Završetkom radova na Gradskom groblju uvedena su nova pravila. Samo kamenoresci, koji postavljaju spomenike ili rade neke građevinske radove, mogu na groblje ići vozilom, a građanima je omogućeno da na groblju direktno biraju spomenike.



Ispred prodavaonice s pogrebnom opremom postavljeni su uzorci nekoliko spomenika, a najviše pažnje svakako privlači upravo onaj s fotkom lijepe Angie.



''Ne znam koja firma radi te spomenike, ali ovi izloženi spomenici su samo uzorci. Inače, u katalogu koji je donosio čovjek iz Kragujevca vidio sam sliku i Božidara Đelića, isto postavljenu na nadgrobnoj ploči. Do sada nije prodan niti jedan spomenik. Ovo je samo proba da vidimo kako će građani reagirati", rekao je upravnik Radne jedinice Groblje Milan Ćirović.



2007-10-05 19:27:52



net.hr

Elvis-Eko
20-10-2007, 06:36
UMRO NINO



Amir Rešić Nino, jedna od najvećih pevačkih zvezda turbo folka sredinom devedestih prošlog veka, preminuo je u četvrtak kasno uveče u bolnici u Bjeljini. Prema saznanjima Pressa, četrdesetrogodišnji pevač je preminuo od posledica perforacije pankreasa, izazvane dugogodišnjim alkoholizmom.



Kako je za Press rekao Simiša Kajmaković, direktor izdavačke kuće „Renome" iz Bijeljine, i jedan od najboljih Ninovih prijatelja, pevaču je pozlilo još u četvrtak ujutru, ali on nije želeo da ostane u bolnici:



- Nino me pozvao tog jutra, jer je imao jake bolove u predelu stomaka i zajedno smo otišli u Bijeljinsku bolnicu - kaže Kajmaković i dodaje:



Iako su lekari insistirali da ostane na lečenju, on je odlučio da ode kući, jer se plašio da će mediji napraviti dramu od toga što je u bolnici. Užasno mu je bilo stalo šta će mediji pisati o njemu - navodi on.



Kajmaković kaže da ga je iste večeri Nino ponovo pozvao, jer zbog velikih bolova, nije mogao da ustane iz kreveta, pa su pozvali hitnu pomoć.



- Nino je primljen na hirurgiju oko 22 sata, ali već je bilo kasno. Tokom vožnje do bolnice već je izgubio svest. Dežurni lekar opipao mu je stomak i pitao me da li je bio alkoholičar. Odgovorio sam potvrdno. Lekari su pokušali reanimaciju, ali pomoći više nije bilo. Inače, poslednjih nedelja, Nino je stalno pričao o smrti, kao da je predosećao šta će se dogoditi - potreseno navodi Kajmaković.



Kajmakovićeve reči potvrđuje i jedan od Ninovih najboljih prijatelja koji je želeo da ostane anoniman:



- Stalno je pričao o smrti, a čak je i pravio planove za svoju sahranu. Već dugo je bio bez pravog motiva za život, posebno otkako ga je ostavila druga žena Jasna. Pio je mnogo i alkohol ga je, eto, i uništio.



Kako saznajemo, Nino će biti sahranjen danas u rodnoj Bosanskoj Dubici.

STRANAC
20-10-2007, 14:57
BRAK PAMELE ANDERSON REZULTAT JE IGRE POKERA....



http://img229.imageshack.us/img229/9021/pamelaqv4.jpg



Glumačka zvijezda Pamela Anderson izjavila je da su ona i Rick Salomon svoje 17-godišnje prijateljstvo na daljinu odlučili podići tokom igre pokera. "Ustala sam od stola, a moj je vozač nastavio igru umjesto mene. Kad sam se vratila, čula sam da Ricku dugujem 250 hiljada dolara.



Bio je pravi gospodin, rekao je da će mi oprostiti dug samo ako ga poljubim. I poljubila sam ga, a Las Vegasu i igri pokera mogu zahvaliti to što se naša veza završila zarukama. Od tada svaki dan i noć provodimo zajedno", kaže Pam.



Rick je sretan što napokon ima stalnu i ozbiljnu djevojku koju je tražio cijeli život, a posebice posljednjih 15 godina. Par se zaručio 6. oktobra u Las Vegasu, a oboma će to biti treći brak. Anderson je bila udata za Kida Rocka i Tommyja Leeja, dok su Salomonove supruge bile glumice Shannen Doherty i E. G. Daily.



"Ne samo da ga volim, nego ga jednostavno obožavam", kaže ushićena Pamela u iščekivanju još jednoga braka.

STRANAC
20-10-2007, 15:02
HRANA KOJA MOZE SPRECITI RAK



Samo stotinu grama malina dnevno mogu smanjiti rizik obolijevanja od raka, a brokoli, jagode i orasi sprečavaju rast kancerogenih ćelija u tijelu. Postoje prirodne metode kojima se može učiniti mnogo u prevenciji od kancerogenih oboljenja, a jedna od njih je zasigurno ispravna hrana.



Mnogobrojni instituti za istraživanje metoda liječenja kancerogenih oboljenja kao što su Hollings Cancer Centar (SAD), Hospital and Research Institute Ohio (SAD) i mnoge druge istražuju i hranu koja može biti djelotvorna u prevenciji od kancerogenih oboljenja, ali koja također može igrati značajnu ulogu u liječenju oboljelih.



"Neke od najznačajnijih namirnica koje predstavljaju jako oružje u borbi protiv raka su jagode, grejfrut, brokoli i mnoge druge. Svako od nas može učiniti nešto za svoje zdravlje i u prevenciji od smrtonosnih oboljenja“, objasnio je za AP dr. Paul Talalay koji istražuje zajedno sa drugim kolegama na institutu Johns Hopkins Medical.[glow=red:19794ade61][/glow:19794ade61]

STRANAC
21-10-2007, 19:03
Umjesto bogastva Pavarotti ostavio 18 miliona eura duga



http://img215.imageshack.us/img215/1183/pavarotitf3.jpg

Umjesto očekivanog bogatstva, zakoniti nasljednici talijanskog tenora Luciana Pavarottija, koji je umro 6. septembra, naslijedili su nagomilani dug od 18 miliona eura, piše italijanski dnevnik "La Repubblica" u subotu.



Uvidom u račun pjevačke zvijezde otkriven je dug od 11 miliona eura, čemu se dodaju pozajmice u visini od 7 miliona eura, piše isti list.



"Maestrovi dugovi bili su javna tajna", izjavio je Giorgio Bernini, advokat Pavarottijeve druge supruge, koji napominje da je "slavni tenor posljednjih godina morao smanjiti broj nastupa zbog bolesti, a dugotrajna hospitalizacija, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama, bila je veoma skupa".



Kako navodi "La Repubblica", pjevačeva druga supruga i majka njegove kćeri Alice, Nicoletta Montovani, može računati na fondaciju koju je Pavarotti ustanovio u svojoj posljednjoj oporuci od 29. avgusta, kojom joj ostavlja svoj imetak u Americi (tri stana i umjetnine), kojih se vrijednost procjenjuje na 15 miliona eura.



Naprotiv, njegove tri kćeri iz prvog braka naslijedile su tek vilu u Pesaru na jadranskoj obali i stan u Monte Carlu koji će morati dijeliti sa udovicom.



Italijanski mediji su nešto ranije procjenjivali Pavarottijevu imovinu na 30 do 200 miliona eura. Tenor je umro od raka gušterače u 71. godini u rodnoj Modeni.

MajkaMaca
23-10-2007, 20:05
ovde bi mogli da postavimo neke interesantne vesti,npr iz holivuda,sa muzicke scene,,estrade,det-setai slicno....



ALI VAS MOLIM DA NIKAKO I NISTA NE POSTAVLJATE STO IMA POJMA SA POLITIKOM I POLITICARIMA...



nadam se razumevanju....



Kratko i jasno.Podrzavam ovaj predlog,a dal ce pojedinci izdrzat??? :roll:

STRANAC
23-10-2007, 20:41
ovde bi mogli da postavimo neke interesantne vesti,npr iz holivuda,sa muzicke scene,,estrade,det-setai slicno....



ALI VAS MOLIM DA NIKAKO I NISTA NE POSTAVLJATE STO IMA POJMA SA POLITIKOM I POLITICARIMA...



nadam se razumevanju....



Kratko i jasno.Podrzavam ovaj predlog,a dal ce pojedinci izdrzat??? :roll:

hoce,zasto ne...

to je bila mala molba,mislim da smo svi umorni od tih ljudi,

i imaju mnogo mesta na forumu...

MajkaMaca
23-10-2007, 20:45
I previse...

STRANAC
03-11-2007, 13:02
Seksualni život ne funkcioniše baš najbolje? Onda pošaljite svog muškarca na spavanje. Naime, najnovija istraživanja ukazuju na to da muškarci koji ne dobijaju dovoljno sna, gube želju za seksom. Zato će nekoliko sati spavanja poboljšati akciju u krevetu.



Porfesorica Monica Andersen kaže da muškarci koji pate od nesanice i oni koji često imaju noćne more, također pate od nedostatka želje za seksom. Andersen je na konferenciji Worldsleep održanoj u Australiji uspostavila vezu između dužine sna i seksualne želje muškaraca.



Na konferenciji je istaknuto da se žene još uvijek ne moraju brinuti da će nedostatak sna utjecati na njihovu seksualnu želju jer su seksualni hormoni žene dosta komplikovaniji od seksualnih hormona muškaraca.



"Sve ovo je posljedica brzog načina života kojim živimo. Ako imate problema sa libidom, uvijek mislite da su ih neki drugi problemi prouzrokovali, a nikada ne pomislite da se jednostavno niste dovoljno naspavali“, naglasila je Andersen za AP.



Simptomi koji odaju mogući poremećaj u snu, a koji će ubiti vašu seksualnu želju su:

- umor tokom dana

- problemi u koncentraciji

- osjećaj nemotivisanosti i lijenost

- nervoza

- ne možete se probuditi kada trebate krenuti na posaohttp://img470.imageshack.us/img470/5416/spavanjeew9.jpg

36310
03-11-2007, 13:10
Ljudi ja odoh malo da dremnem... :idea:

Subota je,nesmijem se "obrukat" veceras :wink:

STRANAC
03-11-2007, 13:40
Ljudi ja odoh malo da dremnem... :idea:

Subota je,nesmijem se "obrukat" veceras :wink:

:shock: :D :D :D

ado
03-11-2007, 14:57
:lol: :lol: :lol:

Tahirovce
03-11-2007, 16:36
Ensare dje si ovo procitao, javi se redakciji ovog priloga i reci da ima jedan koji ce da pobije ove tvrdnje :oops: :mrgreen: .............

halilce
03-11-2007, 17:09
ne možete se probuditi kada trebate krenuti na posao





u VEZI MENE,OVO JE JEDINO TAČNO!

OSTALO,IZRIČITO DEMANTUJEM,HAHAHAHAHA

STRANAC
03-11-2007, 20:24
aman ye***a sta rade.... :D :D

halilce
03-11-2007, 20:28
HAHAHAHA,STRANAC,NE IZAZIVAJ SUDBINU,HAHAHAHA :lol: :mrgreen:

STRANAC
03-11-2007, 20:29
e,ti si pogresio...

necu ja u beodrad na ONU ZURKU,

trazi ti lale nekog drugog... :mrgreen: :mrgreen:

supergirl
04-11-2007, 15:29
haj sto si fin.....

36310
04-11-2007, 15:44
haj sto si fin.....



Pa da covek je iz Finske... :roll: ovaj,hteo sam da kazem iz Svedske :wink:

liliput
06-11-2007, 22:56
http://img476.imageshack.us/img476/2866/adszpi2.png





2 godisnja devojcica iz indije.na dan kada se rodila u sl-elu je bila velika proslava zbog toga styo misle da je ona poslata i da je ona boginja.

supergirl
07-11-2007, 00:23
Prokleta je Amerika!

STRANAC
07-11-2007, 20:27
Pokolj na koncertu Carla Coxa u Venezueli[highlight=red]









Troje ljudi je ubijeno, a devetero ranjeno tokom nastupa DJ-a Carla Coxa u Caracasu. Policija istražuje okolnosti pucnjave, a vjeruje se da je u pitanju obračun lokalnih bandi.



Nekih desetak minuta nakon početka nedjeljnog nastupa Carla Coxa u venezuelanskom Caracasu nepoznati je počinitelj iz pištolja počeo pucati na publiku i ubio tri osobe, dok ih je devet ranio. Neki mediji spominju i četiri ubijena.



Policija još uvijek istražuje okolnosti pucnjave, no nagađa se da je u pitanju obračun lokalnih bandi.



"Šokiran sam i zaprepašten nedjeljnim događajem. Izražavam saučešće žrtvama ovog užasnog događaja. Rečeno mi je da je u pitanju obračun bandi, i žao mi je što se netko tako ponio na događaju gdje se 7000 ljudi pokušavalo zabaviti", izjavio je Cox. http://img223.imageshack.us/img223/6365/djfotobp1.jpg

POGLEDAJTE I VIDEO (http://www.youtube.com/watch?v=KqfQMlvCHCM)

supergirl
07-11-2007, 21:51
Opet prokleta je Amerika!!!

adnan
10-11-2007, 17:56
Poljska, Ceska, Slovacka, Madjarska, Slovenija, Estonija, Letonija, Litvanija i Malta ce od 21 decembra 2007 postati nove clanice Sengen zemalja. Sto znaci da ce gradjani ovih zemalja moci bez pasoske kontrole prelaze granice evropskih zemalja.

supergirl
11-11-2007, 00:05
Kad li cemo mi tu uc'????

Tahirovce
11-11-2007, 00:13
2008 al hidzretske......

halilce
11-11-2007, 00:23
hahahahahahah!

No comment

supergirl
11-11-2007, 00:44
A mozda ni tad!

MajkaMaca
11-11-2007, 09:17
nikad...

adnan
11-11-2007, 09:18
hahahahahh dobar si Resko

Elvis-Eko
14-11-2007, 16:35
Supruznici iz Zenice rastaju se nakon sto su se,chatajuci pod pseudonimom na internetskom portalu zaljubili jedno u drugo i odlucili " ostatk zivota provesti zajedno ".

No, kad je SLATKICA doznala da je PRINC RADOSTI u stvarnosti njezin muz Adnan, a Adnan pak doznao da je Slatkica njegova zakonita supruga Sana Klaric, razocarani se par odlucio rastati medjusobno se optuzujuci za nevjeru.

--- Zaljubila sam se , bilo je prekasno. Mislila sam da sam napokon pronasla nekoga ko me razumije, a nalazi se u istoj situaciji kao i ja,odnosno da je zaglavio u losem braku, kazala je 27-godisnja Sana. Nakon svega,dodala je,osjeca se " izdanom i povrijedjenom "

--- Jos ne mogu povjerovati da je Slatkica, koja mi je uputila toliko prekrasnih rijeci i razumjela me,zapravo zena s kojom sam u braku i koja mi godinama nije rekla ni jednu lijepu rijec, potuzio se 32-godisnji Adnan.



Haha, ova mi prica zvuci malo nevjerovatno, ali ipak sve je moguce u danasnje vrijeme.

ado
14-11-2007, 16:45
Deca falsifikovala novac da bi kupila bombone



Češka policija otkrila je do sada najmlađu "bandu" falsifikatora novca - grupu osnovaca. Vođa te "organizovane grupe", 14-godišnjak, kod kuće je na kompjuteru napravio novčanice takvog kvaliteta da je sa svojim prijateljima uspeo da prevari nekoliko trgovaca u Klatovi na zapadu Češke. "Banda" je lažne novčanice trošila na limunade, bombone, čokolade...

adnan
16-11-2007, 14:40
Lako je ceske pare falsifikuju, nek probaju dinare ...

supergirl
16-11-2007, 21:34
hmh.........ja bih tom detetu omogucila najbolje skolovanje.....sa stipendijama!

adnan
17-11-2007, 20:17
1500 Eura za poljubac



Jedna 30 godisnja umetnica nije mogla da odoli iskusenju i poljubila je sliku americkog umetnika Cy Twonbly i zbog toga je kaznjena 1500 Eura.



Zena ciji se karmin zadrzao na slici od 2 miliona Eura je rekla na sudu da je to uradila iz ljubavi i da je mislila da ce umetnik to da shvati. Medjutim umetnikov advokat nije pokazao razumevanje i rekao je da je poljubac izazvao istu stetu kao sto bi izazvao udarac pesnicom.



SVT (http://www.svt.se)

36310
18-11-2007, 08:18
SRBIJA BUDUĆNOSTI



Ekipa „Novosti“, 17. novembar 2007



KADA bi se Srbija menjala tempom kojim se donose razvojne strategije, teška tranzicija bi za nas bila prošlost. Više od 20 dokumenata usvojenih u poslednjih sedam godina kojim definišemo pravce razvoja, kapacitete i kadrove predviđaju nam blistavu budućnost; nažalost još samo na papiru.

Kojim kvalitetom ćemo živeti u budućnosti, niko ne može jasno da predvidi. Međutim, prognoza na temu gde ćemo biti, recimo, 2020. godine, moguća je, ako znamo šta smo sve radili (a šta nismo) poslednjih sedam godina, od kada smo se, posle decenije sankcija, vratili u svetski privredni život.

- Dok je krajem osamdesetih godina prošlog veka Srbija bila natprosečno razvijena mereno svim pokazateljima svetske privrede, izuzev stranih investicija, danas ima samo 0,12 odsto udela u svetskoj privredi - kaže za "Novosti" dr Miroslav Zdravković, saradnik Ekonomskog instituta. - Svi pokazatelji su takvi da ukazuju na to da je u Srbiji danas ispod proseka razvijena ekonomija.

Rangirano prema bruto društvenom proizvodu, Srbija je pretekla 21 zemlju, u odnosu na položaj na kom je bila 2000. godine.

- Ako krenemo od pretpostavke da će prosečna stopa rasta bruto domaćeg proizvoda iznositi po sedam odsto godišnje, Srbija će nivo dohotka iz davne 1989. godine dostići u 2014. godini, a u 2020. godini imaće za 54 odsto veći dohodak nego pre 18 godina ili 140 odsto veći dohodak nego danas - ističe dr Zdravković.



STARENJE STANOVNIŠTVA

SA koliko će se stanovnika Srbija hvaliti 2020. godine? Projekcija demografa Gorana Penava predviđa da će za dve decenije Srbija izgubiti pola miliona stanovnika, da će nas biti oko sedam miliona, kao i 1970. godine, i to je pad od oko sedam odsto.

- U 2020. godini u Srbiji će živeti oko 325.000 ljudi manje nego u 2007. godini, a prosečna starost stanovnika biće povećana sa 40,3 godine na 41,7 godina - kaže Goran Nikolić. - Procenat starijih od 60 godina, u odnosu na mlađe od 20 godina u 2007. godini bio je veći za tri odsto, a u 2020. godini biće veći za 25 odsto i više.

Desiće nam se da će čak četvrtina srpskih sela, praktično, ostati bez stanovnika. Ali, Srbija uopšte nije specifična. Pad broja stanovnika je problem s kojim se suočava trećina naseljenog dela planete, od centralne i Istočne Evrope, preko Rusije, do Japana i Južne Koreje.

- Postoje i mnoge prednosti država koje imaju manje ljudi i koje nikako neće doživeti fiskalnu ili socijalnu katastrofu ili, pak, nestanak - objašnjava Nikolić. - Ekonomisti su već osporili mit da je povećanje broja stanovnika bitno za ekonomski rast, jer ključni pokazatelj je bruto domaći proizvod po stanovniku, a ne ukupan BDP.

Najbolji način za ublažavanje pada populacije u dolazećim godinama, Nikolić smatra da je povećanje zaposlenosti, a tek u narednoj dekadi na red dolazi dodatno produženje radnog veka, iako je nešto učinjeno reformom penzionog sistema. Tako bi prag za obavezni odlazak u penziju mogao da poraste, ili bi, čak, obavezan odlazak u penziju mogao da bude i ukinut.



PLATE I PENZIJE

OD rasta realnog dohotka, ne uzimajući, pri tom, u obzir trgovinski deficit, zavisi i rast naših zarada.

- Pretpostavimo da će zarade rasti prosečno po deset odsto godišnje, a penzije po sedam odsto - kaže dr Zdravković. - Viša stopa rasta zarada neophodna je usled pogoršavanja odnosa broja zaposlenih i broja penzionera u narednim godinama. "Bejbi bum" generacija rođena između 1945. i 1952. godine odlazi u penziju, a to je najbrojniji deo stanovništva Srbije i trenutno zaposlenih.

Ako se krene od navedene postavke, dodaje dr Zdravković, prosečne zarade će u Srbiji 2020. godine premašiti vrednost od 1.200 evra, a prosečne penzije će se približiti iznosu od 500 evra.

- Mišljenja sam da je ovo realna prognoza, jer brži rast zarada i penzija može da dovede do budžetske, valutne ili platno-bilansne krize - naglašava Zdravković. - Na kreatorima ekonomske politike je zadatak da dovedu do željenog umerenog rasta dohotka i izbegavanja kriza i slomova. S obzirom na činjenicu da će prosečne zarade u jezgru Evropske unije, odnosno zemljama poput Nemačke, Francuske ili Beneluksa, tada iznositi oko 3.000 evra, približavanje polovini njihovih zarada biće sasvim destimulativno za odlazak u inostranstvo, ukoliko troškovi života budu niži nego u njima.



Nesto vise pogledajte na:



http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=2

adnan
19-11-2007, 06:44
http://medlem.spray.se/adnan/slike/brasno.jpg



PEKING - Pripremajuci valjuške od riže, jedan je kineski kuhar umjesto brašna umiješao otrov za štakore, što je života koštalo njega i još petero ljudi, izvijestili su u ponedjeljak kineski mediji.

Šestero ljudi umrlo je nakon što su prošloga tjedna pojeli juhu s rižinim valjušcima, a policija istražuje je li kuhar hranu otrovao svjesno ili nesvjesno.

Chen Ruyan, koji je radio u postaji za reciklažu u kineskoj provinciji Hubei, prošle je nedjelje pripremao rucak.

Tijekom kuhanja, Chen je uocio da je rižino tijesto koje je pripremao za 'tangyuan' (rižini valjušci) prevodeno, pa je odlucio dodati još rižinog brašna. Nažalost, umjesto brašna uzeo je otrov za štakore koji je držao zajedno s namirnicima kao što je brašno, pa je otrov umiješao u tijesto", piše list Shanghai Daily.

Policijski istražitelji utvrdili su da se Chen bavio prodajom otrova za štakore, te da ga je ostavio u kuhinji.

U Kini je otpocela široka kampanja za vecu sigurnost hrane, nakon što su brojni incidenti narušili njezinu reputaciju kao velikog izvoznika hrane.

Vlada je zabrinuta i za nisku razinu sigurnosti hrane medju Kinezima, buduci da su ucestala izvješca o trovanju hranom, posebno u školskim kantinama i restoranima.

adnan
19-11-2007, 07:10
Švedjanke traže pravo kupanja u toplessu na bazenima



"To su samo grudi!" borbena je patrola švedskih feministkinja koje traže pravo kupanja u toplessu na bazenima. Zahtjev je potaknuo slucaj iz rujna ove godine, kada su dvije mlade dame zamoljene da napuste bazen u Uppsali jer nisu htjele pokriti obnažene grudi.

Zgrožene obicajem koji smatraju diskriminirajucim, nekoliko je žena osnovalo mrežu solidarnosti Bara Bröst (može se prevesti kao Gole grudi ili Samo grudi). Prvu su akciju izvele u Malmöu, kada je sedam žena izbaceno s bazena.



"Želimo da naše grudi budu normalne i deseksualizirane kao kod muškaraca, tako da i mi možemo skinuti majicu na nogometnoj utakmici", rekla je Astrid Hellroth, glasnogovornica mreže.



"To je pitanje jednakosti. Mislim da je problematicno što se žene ovako seksualiziraju. Ako žene moraju nositi top, ne bi li i muškarci trebali?", izjavila je 22-godišnja Ragnhild Karlsson, jedna od djevojaka izbacenih s bazena u Uppsali.



Krajem mjeseca švedski ce pravobranitelj za jednakost odluciti hoce li uzeti slucaj topless kupacica.



Eto vidite gde ja moram da vodim moju decu na kupanje :) . Evo malo fotki sa tog bazena.



http://medlem.spray.se/adnan/slike/bazen1.jpg

http://medlem.spray.se/adnan/slike/bazen2.jpg

http://medlem.spray.se/adnan/slike/bazen3.jpg

adnan
19-11-2007, 07:17
Zaobljene su žene pametnije od daskastih



http://medlem.spray.se/adnan/slike/curvy-txt.jpg



WASHINGTON – Žene zaobljene figure vjerojatno su bistrije od svojih “daskastih” konkurentica, pokazuje nova studija provedena u SAD-u.

Istraživaci su proucavali 16.000 žena i djevojaka te otkrili da one senzualne bolje rješavaju kognitivne testove, a takodjer i njihova djeca.

Usto, što je veca razlika u opsegu bokova i struka – to bolje.

Znanstvenici nagadjaju da pamet i obline povezuju masne kiseline koje se nakupljaju na bokovima, a medju njima su i omega-3 masnoce dragocjene za rad mozga žene, ali i njezina nerodjenog djeteta.

Skrivaju li se i u stražnjici “ikone popunjenih žena” Jenifer Lopez masnoce dragocjene za mozak - nije poznato.

adnan
20-11-2007, 19:25
Starica u 102. godini pozirala gola za kalendar



Nora Hardwick koja ima čak 102 godine skinula se za kalendar - gola, ali u dobrotvornu svrhu. Skinuvši se u toples, kako bi podržala nogometni klub Ancaster Athletic iz grada u kojem živi, umirovljena baka tako je postala Miss studenoga.

"Nikada nisam radila nešto takvo i sumnjam da ću ponovno. S obzirom na to da sam najstarija osoba u gradu, vjerojatno su me zbog toga fotografirali, a i uvijek se rado odazovem humanitarnim akcijama", rekla je gospođa Nora.



Također je izjavila da je dobila podršku cijele obitelji, a najviše svoje djece (koja imaju 80, 74 i 62 godine). Nora je za kalendar pozirala u jednom baru u Ancasteru, sa šalom prebačenim preko grudi.

adnan
20-11-2007, 19:28
U društvu plavuše muškarci postanu glupi?



Kad muškarci ugledaju plavušu, oni na trenutak postanu upravo poput plavuše iz viceva - priglupi. Razlog djelomično leži u vicevima, te u stereotipu o ovom tipu žena. Mentalne funkcije muškarca padnu u trenutku kad ugledaju plavušu, a razlog je, navodno, vjerovanje da ispred njih stoji ne baš inteligentna osoba.

Istraživanja su otkrila ovu pojavu, te je ustanovljeno da bi moglo biti riječ o zabludi o praznoglavim djevojkama. Istraživanja su obavljana tako da su muškarcima pokazivane različite žene, nakon čega su oni morali odgovarati na uobičajene testove znanja. Nakon što bi im pokazali plavušu, točni odgovori muškaraca bili bi rjeđi. Daljnja je analiza pokazala kako oni nisu bili tek ometani njihovim zlatnim vlasima, nego se u trenutku nesvjesno pojavi stereotip i oni počnu razmišljati "poput plavuše", odnosno poput stereotipa koje o njima imaju.



Ovo ujedno dokazuje da se ljudi koji se nađu suočeni sa stereotipom ponašaju upravo u skladu s tim stereotipom. To bi značilo da plavuše mogu natjerati nekoga da se ponaša gluplje nego što uistinu jest jer ih podsjećaju na stereotip "glupe plavuše". Dodatni je to dokaz ranije prikupljenima koji kažu da stereotipi snažno utječu na ljudsko ponašanje. Dokazano je već da ljudi govore i hodaju polaganije u prisutstvu starijih osoba, a rasne predrasude mogu se očitovati u pisanim testovima.



Plavuše su, inače, već dugo vremena vrlo podložne stereotipima. Već su filmovi Marilyn Monroe popularizirali sliku o glupoj plavuši, a plavuše iz novije povijesti, poput Paris Hilton, dodatno su učvrstile tu sliku.

adnan
20-11-2007, 19:30
Najstariji britanski mladenci ludo su zaljubljeni



Nakon samo trodnevne, ali vrlo intenzivne romanse, dvoje Britanaca postat će najstariji mladenci u toj zemlji. James Mason ima 93, a njegova buduća supruga Peggy Clark 85 godina. No, njihovi rođaci i prijatelji kažu da se ni u kom slučaju ne ponašaju u skladu s godinama.

Prilikom njihovog susreta u Centru za starije i nemoćne osobe planula je ljubav na prvi pogled. Peggy kaže da se osjeća kao u snu i njihov susret smatra čudom. "Osjećam se kao da ću se svaki trenutak probuditi," kaže presretna Peggy.



Kad su se upoznavali, Peggy nije mogla vjerovati da izgovara riječi koje je izgovorila. Nakon Jamesove prvotne zbunjenosti i šutnje upitala ga je dolazi li često tamo. Iako je bila zbunjena i nije točno mogla odrediti što James misli, na njenu sreću on je osjećao upravo isto što i ona. "Zasjale su mu oči," kaže Peggy. "A oči su ogledalo duše i u njima možete sve vidjeti."



Nakon samo tri dana James je postavio ono važno pitanje, pomislivši kako bi bilo bolje da je odmah "zgrabi", kad već može. A nije htio, dodaje, niti živjeti u grijehu.

Rarica
21-11-2007, 08:11
Sto bi rekli"prava ljubav godine ne broji" :lol:

adnan
21-11-2007, 09:46
Neznam da li razmisljaju o potomstvu?

Buum
21-11-2007, 09:54
-u tim godinama mogu samo da se gledaju... i to sa naocarima!

adnan
21-11-2007, 16:03
viagra

36310
23-11-2007, 07:33
Ovde smo i kontroliŠemo teritoriju



Izbori u Italiji a mafija samo posmatra



Davnih godina, kada bi mafija želela da utiče na rezultate izbora na Siciliji, hladnokrvno je postavljala bombu ili obezglavljenu kozu ispred ulaznih vrata, kao poruku za koga da se glasa.





Međutim, ovih dana, u jeku priprema za opšte izbore u Italiji idućeg meseca, sicilijanska mafija se pritajila, zausevši stav "čekaj i vidi", da ne bi privukla suviše pažnje na sebe, piše Rojters.



"Mafija pažljivo posmatra. Gleda", kaže Antonio Ingroja, jedan od sudija koji se bori protiv mafije na Siciliji. "Shvatila je da je ovo delikatan trenutak koji može da dovede do promena koje će uticati i na nju".



Sudije i drugi stručnjaci za borbu protiv mafije ocenjuju da se mafija dobro snašla u svojoj novoj ulozi. "Pravi" novac a pri tom ne krvavi ruke. A na snazi je i novi "Mafijaški mir" (Padž Mafiosa).



Mafija je prestala da likvidira neprijatelje - policijske oficire, sudije i političare, čak i svoje članove, shvativši da to nije dobro za posao.



"Mafija nastavlja svoju strategiju da se drži po strani, na snazi je primirje: oružje je 'out', biznis je 'in'", kaže Ingroja.



Pripadnici mafije zarađuju tako što od kompanija koje kontrolišu, direktno ili indirektno, dobijaju deo usluga i neke ugovore, posebno ugovore koji su u vezi s javnim radovima.



Zbog toga je Ministarstvo unutrašnjih poslova prošlog meseca saopštilo da će početi da formira novu bazu podataka o ugovorima o javnim radovima. Cilj je da se spreči da kompanije koje su u vezi s mafijom, dobiju deo kolača.



Međutim, pored "legalnih" poslova, mafija se i dalje bavi i bogati od ilegalne trgovine drogom i trgovine ljudima. Ni stari način mafijaškog poslovanja - iznuda i zaštita (reket) - nije izašao iz mode.



"Mafija se vratila i ponovo dominira, ali sada je prisutna ekonomski, a ne oružjem. Vratila se kako bi svoje prisustvo učvrstila u važnim socijalnim krugovima", smatra Ingroja.



On pažljivo bira reči. Jasno mu je da sve ovo govori tokom predizborne kampanje, u kojoj je levica optužila desničarsku vladu premijera Silvija Berluskonija da je suviše "nežna" prema mafiji.



Ingroja i druge sudije kažu da je vlada u Rimu na novu strategiju mafije, strategiju bez nasilja, reagovala tako što je postala manje obazriva i manje posvećena tom problemu.



Zvaničnici Minstarstva unutrašnjih poslova to osporavaju. Oni navode da je između juna 2001. i juna 2005. godine, uhapšen 81 član mafije, među kojima i petorica sa liste 30 najtraženijih.



Zaplenjeno je više od 4.500 nekretnina i drugih poseda članova mafije, a rasformirano je 18 gradskih skupština zbog sumnje da su imale veze sa mafijom.



Antimafijaški pokret u Italiji je postigao svoj zenit početkom '90-tih godina. Mafija, na čijem se čelu tada nalazio "šef nad šefovima" Toto Riina "Zver", ubila je 1992. godine, u razmaku od nekoliko meseci, dvojicu sudija, Đovanija Falkonea i Paola Borselina.



Ova dva ubistva podstakla su naciju na proteste i tada je stotine hiljada ljudi demonstriralo širom Italije.



Riina je uhapšen već sledeće godine, a tri godine kasnije i njegov zamenik Leoluka Baga-rela. Đovani Bruska, specijalista za pravljenje bombi i ubijanje neprijatelja topljenjem u kiselini, uhapšen je 1996. godine. Posle toga, sve je zahvatila nekakva tajanstvena tišina.



Rita Borselino, sestra sudije ubijenog 1993. godine, optužuje desnicu da je zauzela "neagresivan" stav prema mafiji, kao i da je "napustila borbu". Borselinova je 60-godišnjakinja koja je postala nova ikona antimafijaškog pokreta.



Ona kaže da "postoje neke naznake da mafija plaši ljude kako da glasaju u aprilu. Šalju im poruku koja kaže: 'Ovde smo i kontrolišemo teritoriju'".

adnan
24-11-2007, 10:27
SAD Skandal biblijskih dimenzija u Katedrali Duha Svetoga



Nadbiskup napravio bebu ženi svoga brata





Vođa župne zajednice iz predgrađa Atlante, 80-godišnji Earl Paulk, u središtu je seks skandala biblijskih dimenzija: “spavao” je sa ženom svoga brata, koje je s njim začela.

Danas 33-godišnji plod biblijskim zakonima zabranjene ljubavi dosad je bio poznat kao nećak protestantskog nadbiskupa Earla Paulka, a identitet pravoga oca doznao je nakon testiranja gena. Nadbiskup iz Katedrale Duha Svetoga tvrdi da je tajnu svoga očinstva otkrio tek nakon testiranja DNK.



– Tako mi je žao zbog popratne štete koje je moj grijeh uzrokovao našoj obitelji, kao i obiteljima koje je povrijedilo skidanje vela koji je skrivao da smo samo ljudi i grešnici – skrušeno je izjavio Paulk koji je mantiju nadbiskupa navukao prije godinu i pol.



Njegov brat Don i nevjesta Clarience nisu željeli komentirati skandal. Nadbiskup Paulk je i prije je bio u seks skandalima, npr. 1992. kad ga je nekoliko članica crkve optužila da ih je prisilio na seksualni odnos s njime, ali i s drugim službenicima u crkvenoj administraciji.



Do današnjih je dana on tvrdio da su sve optužbe lažne, te da je ljubav vodio samo sa svojom suprugom Brewer. Međutim, “nemilosrdni” DNK test dokazuje suprotno.

Rarica
24-11-2007, 17:13
Eh taj DNK jeste nezgodan! :roll:

borichi
24-11-2007, 17:38
SAD Skandal biblijskih dimenzija u Katedrali Duha Svetoga



Nadbiskup napravio bebu ženi svoga brata





Vođa župne zajednice iz predgrađa Atlante, 80-godišnji Earl Paulk, u središtu je seks skandala biblijskih dimenzija: “spavao” je sa ženom svoga brata, koje je s njim začela.

Danas 33-godišnji plod biblijskim zakonima zabranjene ljubavi dosad je bio poznat kao nećak protestantskog nadbiskupa Earla Paulka, a identitet pravoga oca doznao je nakon testiranja gena. Nadbiskup iz Katedrale Duha Svetoga tvrdi da je tajnu svoga očinstva otkrio tek nakon testiranja DNK.



– Tako mi je žao zbog popratne štete koje je moj grijeh uzrokovao našoj obitelji, kao i obiteljima koje je povrijedilo skidanje vela koji je skrivao da smo samo ljudi i grešnici – skrušeno je izjavio Paulk koji je mantiju nadbiskupa navukao prije godinu i pol.



Njegov brat Don i nevjesta Clarience nisu željeli komentirati skandal. Nadbiskup Paulk je i prije je bio u seks skandalima, npr. 1992. kad ga je nekoliko članica crkve optužila da ih je prisilio na seksualni odnos s njime, ali i s drugim službenicima u crkvenoj administraciji.



Do današnjih je dana on tvrdio da su sve optužbe lažne, te da je ljubav vodio samo sa svojom suprugom Brewer. Međutim, “nemilosrdni” DNK test dokazuje suprotno.



http://i42.photobucket.com/albums/e321/ninahadcentury21/wbrother.jpg



Podigla se bila velika prasina oko ovoga!!

..Ali zbog predinamicnog zivota i dogadjaja svaki-dan, stvari vrlo brzo zastarijevaju.

Ovo je njegova crkva (ovdje su crkve privatno vlasnistvo). Uzivao je veliki ugled, bas me zanima konacan ishod, vidjet cemo...

Stvarno cirkus!!, a sad ces vidjeti objasnjenja od strane crkve, "kako su grijehovi za ljude",..i ostala zataskavanja...

Tahirovce
24-11-2007, 17:54
Rece jednom Zvonko Bogdan - i popovi su ziva bica,nemogu ni oni bez pornica :) ........

adnan
24-11-2007, 20:31
Ni po babi ni po stričevima

BiH: Profesoru otkaz jer je srušio premijerova sina



SARAJEVO – Profesor matematike na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci Ratko Kravarušić dobio je otkaz nakon što je na ispitu srušio sina predsjedatelja Vijeća ministara BiH Nikole Špirića.



– Od mene je traženo da ne poštujem regulativu i pustim sina Nikole Špirića na ispitu, što sam odbio – izjavio je profesor Kravarušić. Ovaj profesor otkaz je dobio nakon 30 godina rada na banjolučkom Ekonomskom fakultetu da bi mu kao zamjenska bila ponuđena katedra fizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u istom gradu.



U Kravarušićevu obranu stali su i studenti, unatoč činjenici da je poznat kao strog profesor kod kojega nije lako položiti ispit. Dekan Ekonomskog fakulteta Novak Kondić odbacio je optužbe otpuštenog profesora tvrdeći kako je razlog njegova premještaja loša opća prolaznost na predmetu koji predaje.



– Problem je u tome što ja ne ocjenjujem ni po babi ni po stričevima, već po pravdi Boga istinitoga – bio je Kravarušićev komentar.

borichi
29-11-2007, 18:15
http://i42.photobucket.com/albums/e321/ninahadcentury21/ted-turner-160a-112907.jpg





Mogul Ted Turner, Posjeduje najvece povrsine zemlje u cijeloj Americkoj Naciji. Vise od 2 milliona acri je na njegovo ime. Neki su ozbiljno zabrinuti sta ce nastati na toj zemlji.



(Ted Turner je vlasnik CNN-a i Nickelodeon i Bog zna sta jos cega),

adnan
29-11-2007, 18:26
Sta je acra?

borichi
29-11-2007, 19:10
Sta je acra?



Izvinjavam se, sto nisam objasnila u samom postu!



Area equivalentna >> 10,000 Cetvornih metara. Equivalentno je 2.471 acres.



Odgovor: 1000000 hectares = 2471053.814 acre



A on im preko million acri. Uh glava me zabole od ovih cifri.

adnan
29-11-2007, 19:18
Ok znaci ima milion hektara, a sta sije na toliku zemlju?

borichi
29-11-2007, 19:32
Zapravo on ima vise od 2 milliona acri. (morala sam da se povratim i opet procitam)



U Americi, ako neko posjeduje zemlju, to znaci da je u njegovom vlasnistvu od zemljine jezgre pa do infinity, (do beskonacnosti u zraku}. Sve sto je na, ispod i iznad, je u vlasnistvu posjednika.



Nije kao kod Komunista, nadjen je ugalj ili nafta i automatski pripada drzavi. I to ti oduzme..



Znaci on moze da radi sta hoce sa svojom zemljom, ako ima izvorsta vode moze i to da zabrani, za susjede okolo. To i jeste briga ljudi u Nebraska konkretno. On ovog zemljista ima, u mnogim drzavama po Americi.



Njihova briga je sta ce on odluciti da uradi sa zemljom. \



Valjda sam ovo malo pojasnila!

adnan
29-11-2007, 19:39
Pojasnila si.



Znaci on moze da radi sta hoce sa svojom zemljom



Moze li da deponuje nuklearni otpad na svojoj zemlji? :)

adnan
29-11-2007, 21:02
Čile: Prostitutka se 27 sati seksala u dobrotvorne svrhe



Čileanska prostitutka odlučila je zaraditi novac za donaciju u dobrotvorne svrhe, to je učinila onako kako najbolje zna i umije. Upriličila je 27 sati neprekidnog seksa, a sav prihod od zarade uplatila je u najveću dobrotvornu organizaciju u državi.

"U 27 sati ljubavi zaradila sam 4000 dolara, sav novac ću uplatiti u dobrotvorne svrhe. Nije mi neugodno, mnogi ljudi doniraju novac koji je zarađen na puno prljavije načine pa se nitko ne buni", rekla je Maria Carolina, prostitutka koja je izazvala velike kontroverze u vrlo konzervativnom Čileu.



Prostitucija u Čileu je legalna za sve osobe koje imaju više od 18 godina. Voditelj dobrotvorne organizacije Mario Kreutzberger kaže da nije želio izazvati kontroverze niti bilo koga poticati na nemoralne aktivnosti. Maria je dala ponudu koju nisu mogli odbiti jer taj će novac mnogima biti od velike pomoći.

adnan
29-11-2007, 21:06
Simboli bivše Jugoslavije postali turistička atrakcija



http://medlem.spray.se/adnan/slike/tito-txt.jpg



Posljednjih mjesec dana cijelu Sloveniju tresu polemike o bivšoj Jugoslaviji i njezinom "vječnom" predsjedniku Josipu Brozu Titu. Sve je počelo prije mjesec dana u Mariboru gdje je otvorena kavana "29. studeni" čiji naziv podsjeća na datum kada se u bivšoj Jugoslaviji slavio Dan republike. Uslijedili su prosvjedi nezadovoljnika usmjereni prvenstveno protiv redakcije dnevnika "Večer", lista koji je prvi objavio reportažu o neobičnoj kavani.

Nezadovoljstvo se proširilo i na Hrvatsku gdje se na internetskim forumima raspravlja o jugonostalgičnoj kavani, a neki forumaši idu tako daleko da najavljuju zaobilaženje Maribora u širokom luku. Nekoliko je puta već razbijen izlog kavane "29. novembar", no unatoč tomu, objekt je postao prava turistička atrakcija u Mariboru i široj okolici.



Kavanu je otvorio Božo Turkelj koji je na istom mjestu nekad imao pekarnicu. Nakon propasti posla odlučio se na radikalan zaokret. Otvorio je ugostiteljski objekt u čijem je izlogu postavio veliki grb SFRJ dok je na zidove objesio portret Josipa Broza i drugih "socijalističkih velikana".



Danas slavlje uz štrukle i kranjske

Specijalitet restorana-kavane je "špricer Tito” koji sadrži tri decilitra vina i dva decilitra mineralne vode. Kako piše beogradska "Politika", Turkelj je za danas u 14 sati najavio proslavu nekadašnjeg Dana republike uz kranjske kobasice i štrukle.



Iako se to možda najmanje očekivalo, najžešći val jugonostalgije zahvatio je upravo Sloveniju. Velik broj građana te zemlje često odlazi u Beograd, a prvo mjesto koje odu posjetiti je Kuća cvijeća u kojoj je smještena Titova grobnica.



Sve se više turista slijeva u Titovo rodno mjesto Kumrovec, a prihod od 3.1 milijuna eura ostvarili su i Brijuni, Titovo omiljeno ljetovalište. U našoj zemlji postoje i planovi za obnovu dvorca Tikveš, smještenog na području gdje je bivši predsjednik često dolazio u lov.



Počinje obnova muzeja AVNOJ-a u Jajcu



U Jajcu je počela obnova Muzeja AVNOJ-a koji je u potpunosti uništen tijekom rata u BiH, saznaje "Politika". Objekt će biti obnovljen donacijama iz Crne Gore i Slovenije zbog čega bi i Jajce uskoro moglo postati omiljen a turistička destinacija.



Dana 29. studenog u bivšoj se Jugoslaviji obilježavalo povijesno zasjedanje AVNOJ-a na kojem je donesena odluka o federalnom ustroju Jugoslavije, a kraljevskoj vladi zabranjen povratak u zemlju. Neradni dani bili su 29. i 30. studeni, a često bi se spajali s vikendima pa bi nekadašnji Jugoslaveni izbivali s radnih mjesta i po tjedan dana. Na području Slavonije i ostatka kontinentalne Hrvatske to su bili idealni dani za kolinja iliti svinjokolje. Učenici prvih razreda osnovnih škola primani su u pionire, a često su dijeljena i razna odličja.



Dan republike u Hrvatskoj je posljednji put obilježen 1989., a tijekom 1990. ukinula ga je većina bivših jugoslavenskih republika. Najduže se zadržao u Srbiji gdje je ukinut tek 2002.

adnan
30-11-2007, 22:33
Čovjeka ubio LG mobilni telefon?



Eksplozivne baterije modernih elektroničkih uređaja uzele su i svoju prvu žrtvu. Jedan 33-godišnjak u Južnoj Koreji dovezen je u bolnicu sa zapaljenim mobilnim telefonom koji mu se zalijepio na prsa. Ustanovljena je smrt, a liječnici vjeruju da ju je prouzročila baterija uređaja.

"Kad smo ga primili u bolnicu, s lijeve strane prsa imao je zalijepljen mobilni telefon. Ne mogu pronaći niti jedan drugi uzrok smrti, sam po sebi se nameće mobilni telefon", kaže dežurni liječnik.



Smrtonosni telefon proizvela je kompanija LG koja priznaje da je njihov uređaj "umiješan" u nesreću no nisu željeli komentirati smrt jer uzrok još uvijek nije službeno potvrđen. Ipak, u neslužbenom razgovoru, glasnogovornik LG-a rekao je da je takva eksplozija moguća, ali da svakako nije uobičajena.



Službena istraga u uzrocima smrti trajat će oko 10 dana.

adnan
30-11-2007, 22:34
A resko ne moze da zivi bez mobilnog. 8)

Crni Gruja
01-12-2007, 12:11
Njega ne boli glava, on ima nokiju :)

adnan
01-12-2007, 12:25
Izvini resko nisam znao. :)

supergirl
04-12-2007, 10:56
ovdje su crkve privatno vlasnistvo
Bice i kod nas uskoro tako sa dzamijama,kako smo poceli.........!

adnan
04-12-2007, 11:35
Nece ne boj se.

Daki.
04-12-2007, 20:17
Predstavnica Kine izabrana je danas za Mis Sveta za 2007. godinu na takmičenju održanom u Saniji, na kineskom ostrvu Hainan, i uz podršku više od milijarde Kineza oduševljenih takvom odlukom žirija, devet meseci pre početka Olimpijskih igara u Pekingu.

Kako javljaju agencije, Mis Angole izabrana je za prvu pratilju dok je druga pratilja Mis Meksika. Više od dve milijarde gledalaca pratilo je spektakl koji je u direktnom prenosu emitovan u 200 zemalja.

Mlada 23-godišnja sekretarica iz Pekinga Džang Ci Lin pobedila je u konkurenciji 106 najlepših žena i pred publikom koja joj je sve vreme bila naklonjena.

Prijepoljka
04-12-2007, 20:39
Prelepa je!!

adnan
04-12-2007, 21:29
Predstavnica Kine izabrana je danas za Mis Sveta za 2007. godinu na takmičenju održanom u Saniji, na kineskom ostrvu Hainan, i uz podršku više od milijarde Kineza oduševljenih takvom odlukom žirija, devet meseci pre početka Olimpijskih igara u Pekingu.

Kako javljaju agencije, Mis Angole izabrana je za prvu pratilju dok je druga pratilja Mis Meksika. Više od dve milijarde gledalaca pratilo je spektakl koji je u direktnom prenosu emitovan u 200 zemalja.

Mlada 23-godišnja sekretarica iz Pekinga Džang Ci Lin pobedila je u konkurenciji 106 najlepših žena i pred publikom koja joj je sve vreme bila naklonjena.

Gde su slike Daki?

liliput
04-12-2007, 22:13
http://www.milliyet.com.tr/2007/12/02/son/sonyas01 .asp ewo ovde su slike samo jedno pritisni na sliku koja se otvori

supergirl
04-12-2007, 22:33
dje su ti ovde slike??

liliput
04-12-2007, 22:39
http://img357.imageshack.us/img357/8358/miss2qr5.jpg

http://img470.imageshack.us/img470/6610/ocukfd6.jpg

http://img470.imageshack.us/img470/9181/sonnti7.jpg

akica_90
04-12-2007, 22:54
Maloprije na vijestima slusam... neko ispitivanje /al' ne znam gdje/
_Ko bolje pamti čOVJEK ili ŠIMPANZA ?_
Ispitivano je 8 studenata ,8 simpanzi...i znate li koji je ishod...???

Simpanze bolje pamte.... :wink: :shock:

supergirl
04-12-2007, 23:09
Pogle djece....ko na mitinzima kod nas!

adnan
05-12-2007, 06:47
Maloprije na vijestima slusam... neko ispitivanje /al' ne znam gdje/
_Ko bolje pamti čOVJEK ili ŠIMPANZA ?_
Ispitivano je 8 studenata ,8 simpanzi...i znate li koji je ishod...???

Simpanze bolje pamte.... :wink: :shock:

Simpanze, citao sam o tome pre neki dan.

36310
05-12-2007, 06:54
Simpanze bolje pamte.... :wink: :shock:

Eto jos jednog dokaza da covek nije post'o od majmuna :mrgreen:

liliput
05-12-2007, 13:41
majmun je postao od coveka 8) 8);)

adnan
05-12-2007, 14:58
I jos postaje ....

adnan
05-12-2007, 14:59
I jos postaje ....

36310
05-12-2007, 19:54
i jos postaje...

MajkaMaca
05-12-2007, 20:57
to je davno moja majka rekla...evo istina...i jos postaje...

Elvis-Eko
06-12-2007, 18:02
Cileanska prostitutka odlucila je da zaradi novac za donaciju u dobrotvorne svrhe,a to je ucinila onako kako najbolje zna i ume.Priredila je 27 sati neprekidnog sexa, a sav prihod od zarade uplatila je u najvecu dobrotvornu organizaciju u drzavi.
" U 27 sati ljubavi zaradila sam $ 4000, sav novac cu uplatiti u dobrotvorne svrhe.Nije mi neugodno, mnogi ljudi poklanjaju novac koji je zaradjen na puno prljavije nacine pa se niko ne buni ". - Rekla je Marija Karolina, prostitutka koja je izazvala velike kontroverze u vrlo konzervativnom Cileu
Prostitucija u Cileu je legalna za sve osobe koje imaju vise od 18 god. Voditelj dobrotvorne organizacije Marijo Kreucberger kaze da nije zeleo da izazove kontroverze niti da bilo koga podstakne na nemoralne aktivnosti.
Marija je dala ponudu koju nisu mogli da odbiju jer ce taj novac mnogima biti od velike pomoci




Putnici su ostali smrznuti u ponedeljak rano ujutru na Danskoj zeleznickoj stanici jer je cekaonicu zauzeo par koji je osjetio, kako se cini , nezaustavljivu potrebu za sexom, izjavila je Danska policija.
" Nije nam poznato da li se radilo o jutarnjoj hladnoci ili nezasitoj strasti.Medjutim, jedan par nije oklevao od seksualnih odnosa u cekaonici zeleznicke stanice Koege, 20km juzno od Kopenhagena." - izjavio je Karsten Andersen, predstavnik u centralnoj policijskoj stanici u Roskildeu.
Jutarnji putnici obratili su se zeleznickoj kompaniji DSB zaleci se da nisu mogli da se ugreju zbog ljubavnog mazenja Danskog para.
Policija je "prekinula mazenje" kaznivsi 37-godisnjaka i njegovu 30-godisnju pratilju, davsi im savet da "nadju krevet daleko od znatizeljnih pogleda", dodao je on.
" Bili su odeveni pa nismo mogli da ih optuzimo i za povredu morala ." istakao je Andersen

Elvis-Eko
08-12-2007, 05:52
Komšije ubile trinaestogodišnju devojčicu preko Myspace

Trinaestogodišnja američka devojčica Megan Mejer počinila je samoubistvo jer je njen internetski prijatelj s kojim se upoznala preko MySpace-a prekinuo kontakte s njom.

Megan je patila od depresije i poremećaja pažnje, pa se uz svog internetskog prijatelja Džoša jako vezala, a njegovo napuštanje potreslo ju je do te mere da je sama sebi oduzela život. Nakon Meganine smrti njeni roditelji su otkrili kako Džoš uopšte ne postoji. Njega su izmislile komšije kako bi mučili devojčicu koja je bila drugarica njihove kćeri pre nego što su se posvađale.

Megan je preko MySpace-a upoznala zgodnog tinejdžera Džoša s kojim se uskoro sprijateljila. Dan pre nego je počinila samoubistvo, Džoš joj je poslao poruku kako više ne želi imati posla s njom jer je čuo da se grubo ponaša prema svojim drugaricama, a onda joj je počeo slati razne uvrede. Megan je posle toga počinila samoubistvo, a njen otac Ron Mejer tvrdi kako je taj dan na MySpace-u primila Džošovu poruku kako bi svet bez nje bio bolje mesto.
Tu poruku policija nije uspela pronaći, a Meganini roditelji žele podići kaznenu prijavu protiv komšija koji su na internetu stvorili lažni identitet i traže promene u zakonu kojima bi se zaštitila deca na internetu iako im je rečeno kako nema zakona prema kojem bi komšije mogli odgovarati.
"Kada se odrasle osobe poigravaju sa 13-godišnjom devojčicom, bez obzira bila ona mentalno zdrava ili ne, to je moralno neprihvatljivo", rekla je devojčina majka Tina Mejer, ali i dodala kako ne misli da su komšije namerno želeli da izazovu smrt njene kćeri.

Žena koja je kreirala lažni profil nije optužena. Policiji se opravdavala kako je to učinila zato što je želela zadobiti Meganino poverenje kako bi saznala šta na internetu piše o svojoj bivšoj drugarici, njenoj kćeri.

Iako nema zakona prema kojem bi komšije mogli biti optuženi za kazneno delo, policija je ipak odlučila nastaviti istragu.

GREENEYES
08-12-2007, 10:18
sta se radi...

Elvis-Eko
08-12-2007, 14:07
O ovom problemu bi trebalo posebno da se raspravlja. Mnogi drugacije shvataju cijeli kompleks interneta pa zbog cyberspace dolazi do samopovredjivanja pa , kao i u ovom slucaju , do samoubistva.

Elvis-Eko
08-12-2007, 14:08
Tinejdžer s Islanda zadao je glavobolju sigurnosnim službama koje brinu o Georgeu Bushu nakon što je predsjednika najveće svjetske sile uspio nazvati na privatni telefon, doznaje portal Big Head DC.
Nažalost, nije dobio Busha osobno već njegovu automatsku sekretaricu na kojoj je ostavio poruku predstavivši se kao predsjednik Islanda koji traži hitan razgovor s Bushem.

Tajna služba odmah nakon što je saznala za ovaj poziv alarmirala je policiju na Islandu kojoj nije preostalo ništa drugo nego da posjeti dotičnog mladića i priupita ga odakle mu tajni, privatni broj Georgea Busha. Odgovor na to pitanje javnosti je još uvijek nepoznanica.

Prijepoljka
08-12-2007, 17:56
OOOOOOOOOOOOOOOO, MAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

36310
09-12-2007, 07:25
Nobel nagradu osnovao iz inata



Najcenjenija svetska godišnja nagrada ustanovljena je testamentom Alfreda Nobela (1833-1896), švedskog inženjera, hemičara, pisca i vlasnika fabrike oružja "Bofors", koji je prvi proizveo dinamit. Među dobitnicima bili su i profesor hemije Lavoslav Ružička (1939), rodom iz Vukovara, njegov bosansko-hrvatsko-švajcarski đak Vladimir Prelog (1975) i jugoslovenski pisac Ivo Andrić (1961).

Na osnivanje fondacije za priznanja vrhunskim dostignućima u fizici, hemiji, medicini/psihologiji, književnosti i u mirovnim naporima, Nobela je 1888. godine podstakla netačna vest u francuskim novinama da je umro. Tada je u tekstu "Mrtav je trgovac smrću" javno optužen da se obogatio izumom koji ubija efikasnije od bilo čega.
Uvređeni Nobel je kasnije iz inata baš u Parizu objavio "poslednju volju" da se njegovih 31 milion kruna (oko 104 miliona dolara) investiraju i da se svake godine nagradi pet osoba koje su doprinele dobrobiti čovečanstva.
Uz novac se dodeljuju umetnička plaketa i medalja od 200 grama zlata s njegovim likom. Izbor najboljih u znanju i literaturi, kako je odredio, obavlja Švedska akademija nauka, dok najistaknutije u širenju "bratstva među ljudima" bira poseban tajni komitet imenovan u parlamentu Norveške.
Prvi nobelovac 1901. godine bio je fizičar Vilhelm Rentgen, koji je dobio 150.000 švedskih kruna, odnosno oko 15.500 dolara. Ovogodišnji iznos biće 10 miliona kruna, što je oko milion evra.
Centralna banka Švedske ustanovila je 1968. godine i nagradu za ekonomiju, koja se uobičajeno pribraja Nobelu i uručuje se uz ostale na dan njegove smrti svakog 10. decembra u Stokholmu, izuzev priznanja za mir koje se dodeljuje istog dana u Oslu.
Izbor dobitnika je dug i delikatan. Traže se predlozi od više hiljada stručnjaka, od univerziteta, ranijih laureata, vlada i sudova, a potom se u diskreciji raspravlja o kandidatima i značaju njihovih rezultata. Po završetku nominacije, 31. januara, izborni komitet sastavlja listu od 200 osoba koje dolaze u obzir i traži od eksperata da je svedu na pedesetak imena. Potom, posebne skupštine zadužene za pojedine discipline, u oktobru, glasanjem određuju laureate.
Uprkos časnim namerama, izbor ili odbacivanje nekih kandidata izazivali su kontroverze, a bilo je i nesumnjivih promašaja. Tesla i Edison, na primer, nominovani su 1915, ali zbog njihovih sporova, nagradu nije dobio nijedan.
Nobela je ukupno dobilo 20 organizacija i 777 pojedinaca. Najmlađi (25 godina) bio je Lorens Brag (fizika - 1915), a najstariji (90 godina) Leonid Hurvic (ekonomija - 2007). Među samo 34 nagrađene žene, Marija Sklodovska je nagradu dobila dvaput - za hemiju 1911. i prethodno za fiziku 1903. zajedno s mužem Pjerom Kirijem.

Ovogodišnji laureati
Ovogodišnji dobitnici Nobelove nagrade su:
-za hemiju: Nemac Gerhard Ertl
-za fiziku: Francuz Alber Fer i Nemac Peter Grinberg
-za ekonomiju: Amerikanci Leonid Harvic, Erik Maskin i Rodžer Majerson
-za medicinu: Amerikanci Mario Kapeki i Oliver Smajtis i Britanac Martin Evans
-za knjŽevnost: engleska književnica Doris Lesing
-za mir: bivši potpredsednik SAD Al Gor i Agencija UN za klimatske promene

adnan
11-12-2007, 15:42
SAM SVOJ MAJSTOR
Schumacher sam vozio taksi da bi stigao na let!


Michael Schumacher sjeo je za volan taksi-vozila koje je naručio kako bi obitelj sa seoskog ladanja uspio dovesti na vrijeme do zračne luke.
Minhenski dnevnik Abendzeitung objavio je ispovijed taksista koji je krenuo s aerodroma u Coburgu prema selu Gehuelzu kako bi pokupio Schumachera i obitelj s izleta te ih vratio u zračnu luku na avion.

Kad je ispalo da su Schumacheri u stisci s vremenom, sedmerostruki je svjetski F1 prvak premjestio taksista na suvozačko mjesto i sjeo za upravljač. Obitelj je uhvatila zrakoplov bez stresa, a taksist je uživao u Nijemčevim vještinama.

"Nevjerojatno. Bilo je ludo promatrati Schumija kako vozi moj automobil i uživati istodobno", izjavio je taksist pohvalivši se kako mu je Schumacher na regularnu cijenu od 60 eura nadodao 100 eura napojnice.

(Totalsport)

Rarica
12-12-2007, 09:12
Blago taksisti,jos je uzivao u voznji i zaradio.Shumi je Shumi!

Elvis-Eko
29-12-2007, 07:46
Bild:Tito medju deset najvecih ubica 20. veka
Nemacki desnicarski magazin Bild sastavio je listu najvecih masovnih ubica 20. veka na cijem se 10. mestu našao bivši predsednik SFRJ Josip Broz Tito.

Prvo mesto na listi najvecih ubica 20. veka zauzeo je kineski diktator Mao Cetung, koji je odgovoran za smrt 50 miliona ljudi.

Na drugom mestu je Staljin kome se na dušu stavlja 40 miliona života, a na tek trece mesto nemacki magazin je stavio Hitlera koji je ubio 20 miliona ljudi.

Cetvrti na listi je dugogodišnji kineski diktator Cang Kaj Šek, odgovoran za smrt 10 miliona ljudi, a nakon njega sledi Lenjin sa cifrom od cetiri miliona.

Na šestom mestu je Japanac Tojo Hideki (tri miliona žrtava), a iza njega bivši predsednik Kampucije Pol Pot (dva miliona žrtava).

Na osmom mestu je marksista iz Etiopije - Mengitsu, ubica cara Haila Selasija, odgovoran za smrt dva miliona ljudi, a predzadnji je Jahja Kan iz Pakistana sa milion žrtava.

Autori clanka su na poslednje, deseto mesto, stavili maršala Josipa Broza Tita, koji je bio na celu SFRJ punih 35 godina. Bild piše da je Tito tokom svoje vladavine bio odgovoran za smrt milion ljudi.

supergirl
29-12-2007, 14:31
Hmmmm........... Dobar bese komunizam! hahahha

Tahirovce
29-12-2007, 16:27
Ma lazu nemci,krivo im sto su izgubili 2 svetski rat :)
Eh komunizam,pa kom je mio u kuci mu bio :) .......

akica_90
29-12-2007, 16:49
Na Floridi je dvoje zaljubljenih rijesiloda svoje vjecanje obave ispod povrsine mora... To su ucinili na dubini od devet metara.

liliput
04-01-2008, 14:43
i samo se vencali ispod vode i nista vise jel? :);)

akica_90
04-01-2008, 14:56
da samo se vjencali pod vodom....=)
;)

Elvis-Eko
04-01-2008, 16:02
i samo se vencali ispod vode i nista vise jel? :);)



Ti mislio i svatovi bili ispod vode

liliput
04-01-2008, 19:49
eh sta sam ja jos mislio ;)..

SEJO31-de
07-01-2008, 12:45
Komunistička partija Kine izbacila je iz svih redova 500 članova u centralnoj provinciji Hubej jer imaju više od jednog deteta.

Oni se time zapravo nisu pridržavali politike planiranja porodice, odnosno jednog deteta, izvestili su mediji. U najmnogoljudnijoj zemlji sveta već dve decenije je na snazi propis po kojem je bračnim parovima koji žive u gradskim sredinama zabranjeno da imaju više od jednog deteta, a onima u selima više od dvoje dece.

Mnogi se, međutim, ne pridržavaju te politike i često se sele da bi izbegli kontrole ili plaćaju mito agentima zaduženim za kontrolu, preneo je Rojters.

Vlasti u Hubeju saopštile su da su prošle godine utvrđena 93.084 prekršaja, među kojima je 1.678 počinilaca bilo iz redova državnih funkcionera.

Oko 500 njih izbačeno je iz Komunističke partije, 395 otpušteno s posla, a sedam nacionalnih i lokalnih poslanika izgubilo je svoj politički status.

"Sve više članova partije, poznatih ličnosti i dobrostojećih ljudi kršilo je proteklih godina ovu politiku i ugrozilo društvenu jednakost", izjavio je Jang Juvang, direktor komisije za planiranje porodice.

U Hubeju su pojačane mere kako bi se državni službenici odvratili od nepridržavanja zakona, u okviru kojih je prekršiocima zabranjeno da tri godine rade u državnim službama, budu politički savetnici ili obavljaju funkcije za koje ih biraju građani.

Kina ima 1,3 milijarde stanovnika, što je petina ukupnog svetskog stanovništva.

Elvis-Eko
09-01-2008, 16:34
Manchester – Democratic presidential candidate Hillary Clinton yesterday helped one city couple decide who they would vote for: her
Earlier Clinton knocked on the door of Alma Kurtovic, who is from Bosnia, and moved to the United States seven years ago. Kurtovic and her husband bought the house on Montgomery Street three years ago, she said.

She told Clinton she supports her and said President Bill Clinton made it possible for her and her husband to come to America. "We moved to the United States without anything and now we are middle class," Kurtovic said.

"We really need a woman President," Kurtovic said. "If (Clinton) is the next President, she will really make changes," Kurtovic.

Clinton also had a short discussion about the Iraq war with Kurtovic, who told her, "I came from a war. War is not an option."


PS- Napomena Alma Kurtovic je supruga naseg clana i mog rodjaka Azima Kurtovica

Crni Gruja
09-01-2008, 21:13
Poznata nam familija :) Selam za Azima, znaci i meni je rodjak

Hida
10-01-2008, 16:58
Selam za snahu Almu i brata Nazima.

borichi
10-01-2008, 18:06
vManchester – Democratic presidential candidate Hillary Clinton yesterday helped one city couple decide who they would vote for: her
Earlier Clinton knocked on the door of Alma Kurtovic, who is from Bosnia, and moved to the United States seven years ago. Kurtovic and her husband bought the house on Montgomery Street three years ago, she said.

She told Clinton she supports her and said President Bill Clinton made it possible for her and her husband to come to America. "We moved to the United States without anything and now we are middle class," Kurtovic said.

"We really need a woman President," Kurtovic said. "If (Clinton) is the next President, she will really make changes," Kurtovic.

Clinton also had a short discussion about the Iraq war with Kurtovic, who told her, "I came from a war. War is not an option."

PS- Napomena Alma Kurtovic je supruga naseg clana i mog rodjaka Azima Kurtovica

Interesantan article, predpostavljam da je copied iz nekih novina.

Mislim da su Clintonovi, uvijek gajili simpatije prema Bosanskom Narodu. Zao mi je bilo Hillari kada je plakala prije neki dan. Danas slusam komentare:, "Da nama, ne treba predsjednik koji place", i da je tu izgubila puno poena.

Kako kaze Neil Boortz:"We are not cry baby Nation!!

E, tu je taj problem!.. zene Predsjednika. Zene nisu glupe za politiku, ali su i suvise osjecajne,, Mislim da ona nema sanse u ovoj drzavi ni da dodje do Predsjednickog Kandidata, bas zato sto je zena. A znala sam to u samom startu. Ako ikada dodje, kojim slucajem, ona definitivno ima i moj glas, kao i nasih Kurtovica iz gornjeg posta.

Elvis-Eko
10-01-2008, 18:22
v

Interesantan article, predpostavljam da je copied iz nekih novina.

Mislim da su Clintonovi, uvijek gajili simpatije prema Bosanskom Narodu. Zao mi je bilo Hillari kada je plakala prije neki dan. Danas slusam komentare:, "Da nama, ne treba predsjednik koji place", i da je tu izgubila puno poena.

Kako kaze Neil Boortz:"We are not cry baby Nation!!

E, tu je taj problem!.. zene Predsjednika. Zene nisu glupe za politiku, ali su i suvise osjecajne,, Mislim da ona nema sanse u ovoj drzavi ni da dodje do Predsjednickog Kandidata, bas zato sto je zena. A znala sam to u samom startu. Ako ikada dodje, kojim slucajem, ona definitivno ima i moj glas, kao i nasih Kurtovica iz gornjeg posta.




Tacno Borici, text je kopiran iz dnevnih novina NH. Ne dolazi ti svaki dan moguci buduci predsednik SAD na mantije, hahahahah salim se
Tacno je da je dosta izgubila poena samim tim sto je pustila suzu pred kamerama ali iskreno se nadam da ce ipak pobjediti na buducim izborima.

borichi
10-01-2008, 19:29
Otvori nam Alma obraz sa mantijama! Svaka joj cast! Vala ih je Clinton zasluzio!

Statisticari kazu:
Da kroz istoriju glasanja, ako kandidat ne prodje Iowu i New Hampshire, onda su velike sanse za gubljenje. Jer tu je najvise Electoral votes.

Ali cemo tacnije znati Februara, 5-og. Ako Ona (Hillary) ne prodje, ja stvarno neznam za koga da cast my ballot. A, glasat cu online.

Elvis-Eko
10-01-2008, 20:03
JEDNA kineska starica ima nesvakidašnjeg kućnog ljubimca - mačka s krilima. Naime, njenom mačku su izrasla dva dlakava krila dugačka desetak centimetara, prenosi Huashang News.

"Ponajprije su mu izbile samo dvije kvrge, no onda su počele ubrzano rasti i za samo mjesec dana su se pretvorile u krila." - rekla je starica po imenu Feng, iz grada Xianyang u provinciji Shaanxi. Također je dodala da zahvaljujući krilima, koja sadrže kosti, njen ljubimac izgleda poput "mačjeg anđela". Još je dodala kako su mačku krila izbila "nakon što je seksualno zlostavljana". Naime, prema njenim riječima, mjesec dana prije što su mu počela rasti krila, napalo ga je nekoliko "uzbuđenih mačaka".
__________________

Elvis-Eko
10-01-2008, 20:05
U Bjelorusiju ne bez prezervativa

Bjelorusija odnedavno ne dozvoljava vozačima da uđu u zemlju ako u priručnoj apoteci nemaju prezervative. Vlasti Bjelorusije izuzetak ne prave ni kada su u pitanju rimokatolički sveštenici, koje obavezuje celibat. „Prvo smo vjerovali da je to šala, ali susjedi zahtjevaju da u kompletu prve pomoći u automobilu bude i prezervativ. Kažu da je to zbog opšte bezbjednosti, to je obavezan sadržaj kompleta za prvu pomoć”, rekao je Marćin Čajka iz Carinske uprave u mjestu Bjala Podlaska. Čajka je precizirao da prezervative ne moraju da pokazuju putnici u vozovima, već da ta obaveza važi samo za drumski saobraćaj. „Šta će mi prezervativ, pa ne idem u Belorusiju da tamo vodim ljubav. Nije im dosta što na svakom koraku traže mito, a sad još i ti prezervativi”, kaže Marćin Zlotnjicki, vozač špediterske firme iz Lublina, Poljska. Bjeloruski graničari i carinici ne prave izuzetke ni kada su u pitanju poljski rimokatolički sveštenici. „Možete zamisliti grimasu prodavca na benzinskoj pumpi kada sam se pojavio u mantiji da kupujem prezervative”, kaže sveštenik Pjotr Mrozik, koji je u Bjelorusiju putovao službeno



VARŠAVA - Žena na jugu Poljske rodila je u petak pijanu bebu, objavili su poljski liječnici. Liječnici su odlučili izmjeriti razinu alkohola u krvi novorođenčeta nakon što je majka na porod stigla "mrtva pijana".
---
"Rezultati su bili zastrašujući", izjavila je liječnica Aleksandra Kowalczyk, prenosi agencija PAP news. "Dječak je bio pijan prije nego što je rođen", dodala je.

Novorođenče teško 2.48 kilograma imao je 12 sati nakon rođenja šest puta veću razinu alkohola u krvi od dopuštene za upravljanje vozilom.

Liječnici, koji su dijete brzo prebacili u inkubator u bolnici u gradu Sosnowiec, kažu da će dječak, zbog majčina pijanstva, najvjerojatnije patiti od određenih neuroloških poremećaja.

iSelektor
10-01-2008, 22:19
Poljska: Muz u javnoj kuci naisao na svoju zenu...

Odlazeci u javnu kucu u Poljskoj, jedan je covek iznenada naleteo na svoju zenu, koja je radila svoj posao u javnoj kuci zaradjivajuci sebi za dzeparac.

Muž je kasnije medijima objasnio da je "ostao bez teksta". On je uvijek polazio od toga, da njegova bolja polovina radi u susednom gradu kao prodavacica.

Bili su u braku od 1994. god i sad je kraj.

Izvor: http://www.spiegel.de/panorama/0,1518,527729,00.html (http://www.spiegel.de/panorama/0,1518,527729,00.html)
Preveo: Tahirovic

iSelektor
11-01-2008, 15:36
Mobilni telefon od 30.000 eura

Pored Vertua koji je izbacio svoj novi luksuzni mobilni telefon, istim koracima krenuo je i Gresso...

Proizvođač koji se, također, bavi isključivo proizvodnjom aparata za odabrani sloj ljudi proširio je svoju Gresso Avantgarde liniju modelima Black Diamonds.

"Od glave do pete" ovi telefoni posuti su zlatom, dok je kućište odrađeno od nehrđajućeg čelika. Da bi sve izgledalo puno bogatije proizvođač je dodao detalje od safirnog kristala oko displeja, a tipke sa brojevima obložene su titanijumom.

A sad ono glavno. Svi oni koji bi voljeli da dođu do ovih aparata moraće duboko da zavire u džep. Gresso Avantgarde Royal Black Diamonds će na svakoj tipki (ima ih 23) imati po jedan izuzetno rijedak crni dijamant, a takav luksuz biće adekvatno i plaćen - za takav telefon biće potrebno izdvojiti 30.000 eura! Skromnija varijanta (nedostaje Royal u nazivu) imaće četiri dijamanta i koštaće "tek" 9.000 eura.

Telefoni od crnih dijamanata, inače, rade na Windows Mobile 6 Standard operativnom sistemu i imaju kamere od dva megapiksela.

Izvor: FT forum (http://f-ton.org/forum)

iSelektor
11-01-2008, 15:39
Donator sperme plaća alimentaciju

Britanac Endi Bati skupo će platiti odluku da pomogne svojim prijateljicama lezbijkama i bude donator sperme za njihovo dvoje dece.

Agencija za podršku dece sada traži od ovog 37-godišnjeg vatrogasca da plati više hiljada funti na ime zaostalih alimentacija za decu homoseksualnog para, koji se u međuvremenu rastao. On će u buduće morati da daje 450 funti mesečno za izdržavanje devojčice i dečaka od 2 i 4 godine. Pritom, biološki otac nema starateljstvo nad decom.
Endi tvrdi da su mu Šeron i Teri Arnold garantovale da neće imati nikakve finansijske obaveze kada je dao spermu za začeće beba. Majka Teri Arnold kaže da je biološki otac kasnije uzeo učešća u podizanju dece. Ona se priseća kako se Endi u to vreme zabavljao sa devojkom koja nije htela da ima dece, pa je mislio da je doniranje sperme jedina šansa da postane otac. Britanski zakon precizira da se ne može smatrati da je neko otac samo ako je spermu donirao anonimno.

Izvor: FT forum (http://f-ton.org/forum)

iSelektor
11-01-2008, 15:39
Dramatična akcija spasavanja žene teške 318 kilograma

Ženu tešku 318 kilograma, koja je pala u kupatilu i nije mogla da ustane, spasli su vatrogasci koji su srušili deo spoljnog zida i demontirali prozor da bi mogli da joj pomognu.
Peti Braun pozvala je hitnu pomoć u Trentonu, u Nju Džersiju, a medicinsko osoblje koje se odazvalo na poziv nije bilo u stanju da je pomeri, pa je pozvalo vatrogasce.
Vatrogasna brigada je uputila troja kola i više od 20 vatrgosaca koji su srušili deo zida, skinuli prozor i zid ispod njega, uklonili WC šolju i radijator, a onda ženu ubacili u korpu za spasavanje koju su spuštali niz specijalno ojačane merdevine.
Bilo je potrebno desetak vatrogasaca da je prebace na nosila koja su ubačena u kola hitne pomoći posebno konstruisana za veoma debele osobe, kojima je odvezena u bolnicu.
Peti Braun je zadobila samo lakše povrede pri padu, a tokom petosatne akcije spasavanja, bila je veoma dobro raspoložena, izjavio je portparol vatrogasaca.

Izvor: FT forum (http://f-ton.org/forum)

iSelektor
11-01-2008, 15:40
Amerikanci proglasili kragujevački "jugo" najgorim automobilom ikada uvezenim u SAD

Na listi najgorih pored "jugića" - "lada", "dačija 1.300", "škoda 125", "zaporožac" i "moskvič"

"Zastava koral", alijas "jugo", našao se na samom vrhu liste šest najlošijih evropskih automobila ikada uvezenih u SAD, koju je nedavno objavila veoma posećena internet strana Askmen (askmen.com). "Jugo" je vremenom postao predmet ismejavanja zbog očajne brzine, loših amortizera ili nepouzdanih kočnica, piše Askmen, dodajući da je proizvod iz nekadašnje Jugoslavije, bez dileme, najgori automobil prošlog milenijuma.
Slogan pod kojim je prodavan u Americi - "Svakom je ponekad potreban 'jugo'", sada je promenjen i glasi: "Svako ponekad ide i kod zubara, ali ne znači da u tome uživa". Pravo je čudo što se ovaj "neudobni, kutijasti i nepouzdani automobil" uopšte zadržao na putevima toliko dugo. Pre nekoliko godina i "Njujork tajms" je objavio niz kritika na račun "Zastavinog" čeda: "Na ovom automobilu uvek rade grejači zadnjeg vetrobrana, što je izvanredno, jer vam se zimi neće mrznuti ruke dok ga budete gurali."
Na drugom mestu večne liste najgorih automobila nalazi se ruska "lada", a upravljanje njom poredi se sa kontrolisanjem tenka. Sledi rumunska "dačija 1.300" - "vozilo bez ikakvog enterijera" i "škoda 125 (estel)" sa "osobinama sličnim kolicima iz samoposluge". Ukrajinski "zaporožac" toliko je loš da, po mišljenju Askmena, predstavlja kaznu koju su Amerikancima smislili lideri nekadašnjeg SSSR-a. Poslednji na listi "večnih krševa" nalazi se "moskvič", načinjen bez ikakvog koncepta i sa nizom "zanimljivih" rešenja, poput kontrolne table od metala oštrih ivica na koju se može iseći.
Askmen zaključuje da su istočnoevropski automobili jedna od onih stvari za kojima niko ne bi zažalio da su se, kojim slučajem, brodovi koji su ih dopremali u SAD usput potopili.
(R. J.)

"Jugo" kao filmska zvezda

Promovisan kao tzv. "lou kost kar" (jeftino vozilo), "jugo" koji se u SAD izvozio od 1986. do 1992. godine, brzo je pronašao put i do filmskog platna.
U filmu "Umri muški 3" iz 1995. Brus Vilis i Semjuel L. Džekson jure žutim "jugićem" zle momke i ne uspevaju da ih stignu, da bi Vilis prokomentarisao: "Je*** ti strana kola". Ideja za korišćenje "juga" pozajmljena je iz trilera "Vrana" iz 1994. godine sa Brendonom Lijem, u kojem se jedan od junaka filma "zakucava" u policijska kola zbog loših tehničkih karakteristika vozila, uz psovke na račun "jugića". Zaplet kriminalističke komedije "Drowing Mona" iz 2000. sa Džejmi Li Kertis i Denijem de Vitom baziran je na pogibiji glavne junakinje (Bet Midler) koja, vozeći "jugo", sleće u provaliju?!

Izvor: Press

iSelektor
12-01-2008, 03:26
Žena zmija - Spava sa nogama oko vrata

Johanesburg - Nokulunga Butelezi iz Juznoafricke Republike oduvek se razlikovala od drugih devojaka. Zbog elasticnog tela dobila je nadimak 'zena zmija'.
- Moja majka je cula za audiciju za cirkus i odvela me tamo. Bili su impresionirani. Kada sam otisla u Ameriku, nisam znala engleski. Bilo je tesko u pocetku, no porodica me je podrzavala jer su znali da sledim svoje snove, rekla je Nokulunga Butelezi (18 ), koja je zbog svoje fleksibilnosti dobila nadimak 'zena zmija'.
Jos kao devojcica Nokulunga se razlikovala od druge dece. Majka ju je jednom nasla kako spava na drvetu sa nogama omotanim oko vrata, pise britanski Dejli mejl. Sest godina posle pridruzila se cirkusu, a danas je najveca zvezda sou-a 'Afrika, Afrika!'.

http://img229.imageshack.us/img229/8018/zenazmijaco9.jpg


Izvor: Pres
by Beba

iSelektor
12-01-2008, 04:50
Nova moda - Podmladjivanje polnih organa


Novi trend u plasticnoj hirurgiji u Makedoniji jeste podmladjivanje penisa! U skopskoj klinici za plasticnu hirurgiju, muskarci mogu da osveze 'svoj ponos' po ceni od 300 eura.
Kako kaze direktorka klinike dr. Smilja Tudzarova Djordjova, intervencije na polnom organu najcesce vrse odrasli muskarci, kojima se uklanja visak 'zastarele' kozice i tako osvezava polni organ, a na ovakvu operaciju se odlucuju da bi udovoljili zahtevima svojih mladjih partnerki. Slicni zahtevi se vrse i na zenama, ali je uglavnom rec o mladim devojkama koje zele da im usmine budu idealno simetricne. Takva operacija kosta od 50 do 300 eura.
Tudzarova kaze da vlada ogromno interesovanje i za produzavanje penisa, ali ta intervencija, kao ni operacija promene pola, u Makedoniji se jos ne obavlja. Makedonci su izgleda postali veoma zainteresovani za plasticnu hirurgiju, pa su cene plasticnih operacija najjeftinije na Balkanu.
Izvor: Pres
by Beba

Crni Gruja
12-01-2008, 08:41
Zamisli mesavinu ovo dvoje: da ode ova zena zmija i da se "picne"..... :)

iSelektor
13-01-2008, 19:52
Zena glumila decaka krijuci se od policije
Beg od policije

Oslo - Velika potraga norveske policije za nestalim 13-godisnjim decakom, dovela je do nesvakidasnjeg otkrica kradje identiteta. Nakon zavrsetka policijske akcije, 13-godisnji decak begunac, poznat pod imenom Adam, otkrio je svoje pravo lice. On nije muskarac i nema 13 godina, rec je o 31-godisnjoj Cehinji Barbari Skrolvi, koja u Norveskoj zivi ilegalno i krije se od imigrantske policije. Domisljata zena je mesecima varala predstavljajuci se kao siromasni decak bez roditelja. Gospodjica Skrolvi, poznatija kao Adam, deportovana je natrag u Cesku.

Izvor: Pres
by Beba

iSelektor
13-01-2008, 19:53
Vencali se brat i sestra
Sudbina....

London - Blizanci iz Britanije, koji su bili razdvojeni po rodjenju, vencali su se nakon visegodisnjeg zabavljanja, a onda su saznali da su brat i sestra.
Blizanci su nakon rodjena razdvojeni i usvojeni. Niko im nikada nije rekao ko su im bioloski roditelji, niti da imaju brata, odnosno sestru. Sud u Britaniji odmah je ponistio brak, a nadlezne sluzbe navele su ovaj slucaj kao primer drugima da usvojena deca imaju pravo da znaju ko su im roditelji.

Izvor: Pres
by Beba

Tahirovce
13-01-2008, 19:55
Ne desilo se nikom:confused:.......

iSelektor
14-01-2008, 02:20
Sef dao radnicima otkaz zbog nepusenja
Njemačka: Šef dao radnicima otkaz zbog nepušenjahttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gif

http://www.vecernji.hr/system/galleries/pics/080111/zan_pusi.jpg

BERLIN - Vlasnik male njemačke kompjutorske tvrtke otpustio je tri radnika nepušača jer su narušavali međuljudske odnose tražeći prostor za nepušače.
Thomas J., vlasnik kompanije sa deset zaposlenika u Buesumu, izjavio je listu Hamburger Morgenpost da ih je otpustio smatrajući da njihovo nepušenje izaziva probleme.
Njemačka je 1. siječnja uvela zabranu pušenja u kafićima i restoranima, no oni koji rade u malim tvrtkama i dalje mogu pušiti.
"Neću trpiti one koji izazivaju probleme", rekao je Thomas. "Na telefonu smo cijelo vrijeme i lakše je pušiti dok radimo. Ovih se dana svi žale na pušače, ali ja ću odsada zapošljavati samo njih", istaknuo je.
(Hina)

iSelektor
14-01-2008, 02:22
18-godišnjakinja na televiziji priznala da je u dvije godine imala seksualne odnose sa 50 muškaraca

http://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/galleries/pics/080110/serl-zanim.jpg

Kao i većina tinjedžerki, Cheryl Tunney voli dječake, voli razgovarati s prijateljicama na internetu i izlaziti van, no ova 18-godišnjakinja ima prilično neobičan hobi.
Nakon što je sa 16 godina izgubila nevinost, u dvije godine je imala seksualne odnose s čak 50 različitih muškaraca koje je upoznala na internetu. Djevojka je također otkrila da se većini tih muškaraca ne sjeća niti imena.
"Obično poslije škole znam s prijateljicama otići u internetski kafić i tamo putem onlinea očijukati s dečkima", rekla je Cherly.
Ovo je otkriće zapanjilo njezinu majku Debbie, koja je za neobičan hobi svoje kćeri doznala tek u BBC-jevu dokumentarcu koji okuplja roditelje i djecu kako bi raspravljali o seksualnosti, piše Daily Mail. Gostujući tamo, i mama i kćer dobile su zadatak da na ploču napišu broj muškaraca s kojima su imale seksualne odnose. "Nisam mogla vjerovati kada je mama napisala da je samo s trojicom spavala, a ima 45 godina. Tako se stvarno moja brojka 50 čini velikom", rekla je Cherly, te dodaje kako ne želi da ljudi imaju loše mišljenje o njoj, te da je ovaj razgovor učvrstio njezin odnos s majkom. Cherly je također otkrila kako tijekom seksualnih odnosa ne koristi nikakvu zaštitu i da sve skupa ne traje duže od minute.

iSelektor
14-01-2008, 02:31
Čudnovata životinja
Vjerojatno ste se već nagledali svega, ali ovog puta donosimo pravu poslasticu. Upoznajte Razafindranriatsimanirya, odnosno Raza, kako ga zovu njegovi čuvari.

http://www.vecernji.hr/system/galleries/pics/080110/cudo1.jpg

Prijepoljka
14-01-2008, 02:38
FUJJJJJJJJJJJJ!!!!! Kako je ruzannnn!!!!! A tek ime..... :(

liliput
14-01-2008, 02:41
a sta je ovo?mesavina cega,lici se na gollum'a,da nisi rodjaci ;)...

iSelektor
14-01-2008, 02:59
Đubre iz Napulja na aukciji
http://www2.serbiancafe.com/lat/vesti/img/2008_01_13_djubre.jpg

Na internet aukcijskom sajtu iBej (http://partners.webmasterplan.com/click.asp?ref=197210&site=1382&type=text&tnb=20) (ebay) pojavio se oglas na kome se nudi đubre iz Napulja i okoline. Ova područja su već više nedelja preplavljeni sa preko 100.000 tona raznog đubreta koje niko ne uklanja. „Dobar posao! Prodajemo đubre iz Napulja i okoline staro preko 30 dana, najrazličitije vrste i obima”, navedeno je u oglasu uz koji idu i fotografije na kojima se vide gomile smeća nagomilanog na ulicama mesta Tore Anuncijata, nedaleko od Napulja. „Kupite što više đubreta, lučke troškove platićete samo jednom! Hvala!”, stoji u tekstu u kojem se kritikuju oni koji su profitirali u ovoj krizi dok su deca primorana da udišu zagađeni vazduh i idu u školu probijajući se kroz brda otpada. Đubre po ceni od 0,99 evra bez navođenja prodavane količine, može se kupovati do kraja iduće sedmice. Preko 110.000 tona đubreta nagomilalo se u Napulju i okolini od kraja minule godine, ali pred kraj prošle sedmice situacija se donekle popravila. U uklanjanje đubreta uključena je vojska, a ono će biti upućeno u druge oblasti u zemlji po cenu da i tamo izazove tenzije, prenele su agencije. (Tanjug)

liliput
14-01-2008, 03:02
hahahahahaha......
sjenica je puna tim prirodnim elementom i mi imamo za izvoz...;) zar ne?

Tahirovce
14-01-2008, 07:30
isti problem imamo......

iSelektor
15-01-2008, 03:17
Belgijanac igrao igricu "World of Warcraft" do kome

Bukvalno dok nije spao s nogu mali 15 godisnjak iz Belgije je igrao igricu World of Warcraft, kako pise casopis "Het Nieuwsblad op Zondag". Skoro 24 sata je trajalo dok je tinejdzer iz mesta La Louvičre dosao k sebi u bolnici.

"Ja sam zavistan" priznaje Benjamin novinarima. "Obicno sam igrao do 4 ili 6 ujutru i tek posle toga isao u krevet, ali nekad se desavalo i da osvanem". Da bi zaobisao umor, pio je razne energy napitke i kafe. Sad je shvatio da su te igrice ustvari nova droga za mlade ljude.

I majka od Benjamina, koja posle gubitka muza iz 2006 god sama odgaja petoro dece, shvatila je da mora druge mere da preduzme i nada se da ce joj ovo biti skola!!!

Izvor: n-tv
Preveo: Tahirovic

iSelektor
15-01-2008, 03:53
Australija: Frajer dok je mahao iz auta, zamalo izgubio ruku

U Perthu (Zapadna Australija), 20-godisnji momak koji se vozio u svojim kolima, umalo je izgubio ruku, dok je mahao devojkama koje su stajale preko puta kod perionice automobila.
Kada su se medjusobno primetili, momak je ispruzio ruku kroz prozor kako bi slatko mahnuo devojkama. U tom trenutku je naisao automobil iz suprotnog pravca, koji je u voznji okrznuo ruku od momka i skoro mu je iscupao ( istrgnuo) iz ramena.

20-godisnjeg zavodnika su odmah prebacili u bolnicu, boreci se da mu spasu ruku od amputacije. Na srecu, ruka je spasena, a operacija je prosla bez problema i stanje je stabilno.

Izvor: Stern
Preveo: Tahirovic

iSelektor
15-01-2008, 03:56
Najgluplji slucajevi smrti USA u 2007* Najgluplje smrti u USA za 2007

U SAD su objavljeni rezultati tradicionalne godisnje ankete u kojoj se proglasavaju najgluplje smrti u proteklih 12 meseci. Pobednik i dobitnik nagrade 'Darvin' je Teksasanin koji zbog problema s bolovima u grlu vise nije mogao da konzumira alkohol, pa je odlucio da 'na klistir' u sebe ubrizga 3l serija. Nekoliko sati kasnije je preminuo.

Drugo mesto zauzelo je dvoje 20-godisnjaka, koji su bez odece pronadjeni mrtvi na jednom lokalnom putu. Njihova uredno slozena odeca je pronadjena na vrhu krova koji su izabrali za sex. U zanosu su pali i poginuli.

Bizarno, a?

Izvor: Pres
by Beba

iSelektor
15-01-2008, 03:57
Tužio zatvor jer se povredio u pokušaju bekstva

Autor: Beta |
Jedan 22-godišnji zatvorenik, koji je pre godinu dana zadobio teške telesne povrede dok je pokušavao da pobegne iz zatvora, tužio je zatvorsku upravu za nemar i zlostavljanje.

U pokušaju bekstva iz zatvora mesta Pueblo na zapadu savezne američke države Kolorado, 10. januara 2007, Skot Gomes je pao sa visine od 12 metara dok se spuštao niz zid uz pomoć povezanih čaršava. Teško povređen, proveo je mesec dana u bolnici.
Godinu dana kasnije, pred sudom u Denveru je podneo tužbu protiv zatvorske uprave tražeći odštetu za zadobijene povrede, saznaje Frans pres od sudskih izvora.
Skot Gomez u tužbi navodi da su ga čuvari i pojedini zatvorenici redovno tukli i maltretirali, i da je bio primoran na bekstvo jer je "strahovao za svoju bezbednost i život" u zatvorskim uslovima.
Gomes je u zatvoru bio zbog pokušaja bekstva 2006, kada se takođe povredio. Tada je uspeo da otvori rešetke svoje ćelije i neopaženo prođe kroz ventilacioni otvor na plafonu kupatila.
Takav nemar je "otvoreni poziv na bekstvo", piše u njegovoj tužbi. Ponašanje uprave je neodgovorno i zbog toga što je ona "morala biti svesna da je velika verovatnoća da će se povrediti onaj ko pokuša da pobegne", naveo je on dalje.
Okružni šerif Kirk Tejlor ocenio je da je Gomesova tužba neozbiljna.
"On je kriminalac, a ne šerif. On je taj koji je počinio krivično delo", rekao je šerif listu "San Fransisko kronikl".
Zatvorska uprava od Gomesa traži da joj isplati 60.000 dolara lekarskih troškova.

Elvis-Eko
15-01-2008, 08:21
Otvori nam Alma obraz sa mantijama! Svaka joj cast! Vala ih je Clinton zasluzio!

Statisticari kazu:
Da kroz istoriju glasanja, ako kandidat ne prodje Iowu i New Hampshire, onda su velike sanse za gubljenje. Jer tu je najvise Electoral votes.

Ali cemo tacnije znati Februara, 5-og. Ako Ona (Hillary) ne prodje, ja stvarno neznam za koga da cast my ballot. A, glasat cu online.



Borichi , kako to mislis da glasas online. Nisam bas siguran da to moze , ili........

iSelektor
15-01-2008, 13:23
U japanskoj provinciji Tocigi je jedan policajac zaboravio u jednom supermarketu koji je otvoren 24 sata svoj pistolj napunjen, lisice i pendrek. Radnik supermarketa je nasao stvari okacene u WC i po pronalasku odmah otisao do najblize policijske stanice i predao stvari.

27-godisnji policajac bio je na nocnoj patroli, kad ga je proteralo u WC. Kad je zavrsio posao u WC-u sve je zaboravio u supermarketu i sve dok radnik nije odneo stvari u policiju, smotani policajac nije ni primetio da mu nesto fali.

Izvor: oe24.at
Preveo: tahirovic

iSelektor
15-01-2008, 19:58
Videvsi sina da pusi travu, kanadjanin prodao njegov bozicni poklon!
Kanađanin koji se razbesneo videvši svog 15-godišnjeg sina kako puši marihuanu, ponudio je na aukciji na internetu poklon koji mu je namenio za Božić, videoigru po ceni od 90 dolara koja je našla kupca za 9.000 dolara.

Otac je ponudio na prodaju igru "Guitar Hero III" za konzolu "Nintendo Wii", pošto je dve nedelje obilazio prodavnice ne bi li našao nešto čime će obradovati sina.

"Uspeo sam da nabavim najbolji od svih Božićnih poklona za kojim je vladala groznica. Nestrpljivo sam čekao da podelim radost sa sinom. Međutim juče sam ranije došao kući s posla i imao sam šta da vidim: moje drago dete puši marihuanu sa dvojicom prijatelja delinkvenata." - piše ojađeni otac na internet stranici "eBay (http://partners.webmasterplan.com/click.asp?ref=197210&site=1382&type=text&tnb=20)".

Dečakov otac, kanadski učitelj koji nije hteo da otkrije identitet, odlučio je da proda poklon koji je sin željno iščekivao, kako bi ga kaznio i naterao da se okane tog poroka.

Ali ovaj nemili događaj je napunio kućnu kasu: videoigru koja je vredela 89 kanadskih dolara (isto toliko američkih) kupio je jedan Australijanac za 9.100 dolara, što više nego stostruko premašuje njenu početnu cenu.

Dečak najverovatnije neće ostati bez Božićnog poklona. "Razmišljam da mu kupim igricu za konzolu Nintendo, možda Barbi..." - našalio se otac na internetu.

Izvor: Večernji list

Tahirovce
15-01-2008, 20:07
Ko da me je pitao,trebo mu jos reci -
trave se ne pusi, trava se pase.......

adnan
15-01-2008, 21:18
Nisu krave blesave ....

iSelektor
16-01-2008, 00:00
Glumili smrt da bi bolje ziveli
Lažiraju smrt da bi bolje živeli



http://www2.serbiancafe.com/lat/vesti/img/2008_01_15_sahrana.jpg
Tokom protekle četiri godine u Južnoj Koreji je lažno sahranjenjo 50.000 ljudi koji su odlučili da odglume smrt „da bi sagledali život i ispravili greške”, navodi AP. Organizator kvazi sahrana, kompanija „Koreja lajf konsalting” (Korea Life Consulting), navodi da najveći broj klijenata ima između 30 i 40 godina i da za uslugu plaćaju do 300.000 vona, odnosno 222 evra, u jednoj od osam podružnica firme u zemlji. Osnivač kompanije, Ko Min-Su, bivši radnik u osiguranju, na pokretanje novog posla odlučio se kada su mu dva starija brata poginula u avionskim i automobilskim nesrećama, pa je „shvatio da se ljudski život može prekinuti iznenada.” „Da biste dobro umrli, potrebno je da ste dobro živeli. Mnogi učesnici naših ceremonija su plakali dok su čitali poruke i želje koje su ostavljali bližnjima. To pokazuje da imaju za čim da žale”, kaže Ko.
Sedam studenata koji su odglumili sopstvenu sahranu u planinskom mestu Čungdžu, 150 kilometara od Seula, provelo je 15 minuta u zakovanim mrtvačkim sanducima, iz kojih su se dok su bili unutra čuli prigušeni jecaji. Po zidovima prostorije u kojoj je predstava održana bile su okačene fotografije prerano umrlih poznatih ličnosti, poput britanske princeze Dajane i ubijenog američkog predsednika Džona Kenedija.
Studenti su prošli kroz sve procedure sahrane. Predhodno su ostavili poruke bližnjima, obukli tradicionalna odela od konoplje u kojima se ljudi sahranjuju u Južnoj Koreji i legli u sanduke.
Radnici „pogrebne” kompanije nose crna odela i šešire širokog oboda, poput glasnika smrti u koreanskoj tradiciji. Učesnici su prisustvovali predavanju o smislu života, pozirali za fotografije koje će biti izložene tokom ceremonije i napisali šta bi voleli da rade da su imali još tri dana života.
„Majko i oče! Ono što ste mi dali je sve što sada imam - vaspitanje i ljubav. Tako sam tužna što vas moram napustiti,” napisala je studentkinja mašinstva Hvang Jun-đin, stara 29 godina. Kada je kasnije čitala poruku plakala je.
Druga studentkinja tehničkih nauka kaže je da je „bila veoma uplašena u mrtvačkom sanduku” i da je mnogo mislila na majku. „Od sada ću živeti drugačije kako ne bih imala za čim da žalim,” izjavila je ona agenciji AP. Pojedine kompanije smatraju da su radnici produktivniji posle lažnog umiranja. Najveća južnokorejska firma „Samsung” je 2006. godine na lažnu sahranu poslala 900 radnika jedne svoje fabrike u kojoj se proizvode telefoni, štampači i faks mašine. Analitičari smatraju da briga Južnokorejanaca o kvalitetu života i umiranja pokazuje da im je životni standard poboljšan. Drugi to odbacuju i tvrde da je reč samo o zgrtanju para. (Beta)

liliput
16-01-2008, 00:25
"...studentkinja mašinstva Hvang Jun-đin, stara 29 godina..."
pa ja sam ipak dobar :) :)

iSelektor
16-01-2008, 01:27
Turska: I u Turskoj uskoro zabrana pušenja
I u Turskoj je skoro pa sazreo potpis za donosenje novog zakona, koji zabranjuje pusenje u svim javnim ustanovama. Moguce je da zakon vec uskoro stupi na snagu, u roku od par nedelja.

U Turskoj sprovesti taj zakon nece biti tako kao u drugim drzavama gde je uvedena zabrana pusenja. Oko 60 % muskaraca i oko 20 % zena se bavi tim luksuzom. Zanimljiv detalj: Cak ima i mnogo onih koji ucestvuju u donosenju tog zakona a strastveni su pusaci.

Ocekuje se kao i svuda, da ce u gastronomiji doci do velikog pada zarade. Jedan je Turcin to pragmaticno rekao: "U nasoj drzavi je tako i tako uobicajeno, da se zakoni zaobilaze".
Kazne ce iznositi cak i do 2900 eura za privatna preduzeca a za pojedince oko 29 eura.
http://www.medical-tribune.de/media/news/Januar2008/-f-um-20-2-5_-c178x178_Tuerkei1.jpg

Izvor: medical-tribune
Preveo: Tahirovic

liliput
16-01-2008, 01:55
niko nece postovat taj zakon.zamisli zabranjeno u kahvi da se pusi,kod nas na fakultetu zabranjeno,al niko ti ne gleda to.zasta su zabrane?pa da bi se krsile.. ;) :)

iSelektor
16-01-2008, 01:58
pa da to se vidi tako u turskoj i to je jedan od razloga sto turska nikad nece uci u evropsku uniju!

liliput
16-01-2008, 02:10
pa ona i kad bi ispostovala sve te zakone opet bi nasli nesto.te genocid nad kurdima te na jermenima,posle traze kipar....i jos dosta toga.bolje bi joj bilo i da ne ulazi...turskoj ne treba evropa ali evropi turska treba bar ja tako mislim....

36310
16-01-2008, 10:01
Autor emisije „Sasvim prirodno“ Radio-televizije Srbije Jovan Memedović prespavao je noć u vodenici u koju je, po predanju, dolazio prvi srpski vampir Sava Savanović. Memedović je želeo da se uveri u istinitost tog narodnog predanja, po kome je Milovan Glišić napisao fantastičnu pripovetku.

Na ovu ideju Memedović je došao kada je prolazio kroz selo Zarožje kod Bajine Bašte, gde se nalazi ta vodenica, i gde je čuo priče ljudi koji tvrde da su imali bliske susrete sa vampirima.
- Proveo sam noć u vodenici Save Savanovića, ali nisam imao direktan kontakt sa vampirima. Poveo sam sa sobom snimatelja i psa. Snimatelj je bio na krovu i čitavu noć snimao je mene i psa kako sedimo dole uz logorsku vatru. Za svaki slučaj bio sam naoružan belim lukom i glogovim kolcem. Za mogući susret sa vampirom pripremio me je ekspert za te stvari iz Negotinske krajine Zlatimir Pantić, autor knjige „Tako je bilo, očiju mi“ - kaže za „Blic“ Memedović i objašnjava da mnogi ljudi iz tog kraja tvrde da su imali kontakte sa vampirima.
- Nama se ništa slično nije desilo. Inače, sam kraj u kom se vodenica nalazi izgleda jezovito i ukleto. Stene i drveće noću sablasno izgledaju. Stoga i ne čudi da stanovnici Zarožja pevaju ili viču kada prolaze pored Savine vodenice. Sve smo snimili i gledaoci će to moći uskoro da vide u mojoj emisiji „Vampiri, gde su i šta rade“. Ja ne verujem u natprirodne pojave - priča Memedović i najavljuje novu emisiju na RTS-u.
- Uskoro će na RTS-u početi da se emituje dokumentarna serija o vampirima koju su radili naši poznati etnolozi. Njima prepuštam celu tu priču. Inače, uskoro bi trebalo da putujem u Rumuniju, ali ne da bih posetio zamak grofa Drakule u Transilvaniji, već da bih radio novu emisiju za svoj serijal „Sasvim prirodno“ - kaže novinar i televizijski pustolov Jovan Memedović.

ursuljanka
16-01-2008, 11:36
Ovo mi stiglo maloprije na mail!
'Dobro je znati...
Prije par dana,osoba je punila mobitel u kuci.U to vrijem telefon je zazvonio i ona se javila,a da pritom nije skinula tel. s' punjaca.Nakon par sekundi,udarila je stuja i odbacila ( imala je tezak udar prilikom pada)!Roditelji su je zatekli onesvijescenu,sa slabim otkucajem srca i spaljenim prstima!
Dok su stigli u bolnicu doktori su mogli samo konstatovati smrt!'

liliput
16-01-2008, 12:09
a ja stalno tako koristim telefon :(... spasi mi zivot ;).hvala

iSelektor
16-01-2008, 14:58
I to samo moze da se desi ako koristis falš baterije ili punjace... kod originala mala je verovatnoca da ce to strefiti!!!

Pozzz 8)

iSelektor
17-01-2008, 01:12
U podrumu izgradio nuklearni reaktor
http://www.vecernji.hr/system/galleries/pics/080116/zan-nuk-txt.jpg
FBI je objavio da neće podnijeti optužnicu protiv Teksašanina koji je u podrumu svoje kuće izgradio mini verziju nuklearnog reaktora. Federalni su istražitelji nakon pretrage kuće u Rockwallu zaključili da nema razloga za brigu.
"Majstora" je snimila i tv kuća NBC, no njegova je obitelj ekipu zamolila da mu ne objavi ime. Riječ je o nezaposlenom kompjutorskom stručnjaku koji redizajnira videogre, a koji za sebe kaže da je ljubitelj znanosti fasciniran nuklearnim reakcijama i radijacijom. Oduvijek ga je zanimalo "kako se stvari odvijaju" i voli provoditi vlastite eksperimente. Svoj posljednji pokus, malenu nuklearnu reakciju proizveo je u istoj prostoriji gdje igra videoigre.
FBI je na neobične aktivnosti amaterskog znanstvenika upozorio čitatelj njegova bloga na kojem je pisalo da posjeduje uran te da se radijacija u njegovoj kući udvostručila. "Sam svoj majstor" kaže da ne planira ponoviti nešto slično, no istražitelji su na zahtjev "genijalčevih" roditelja mini nuklearni reaktor zaplijenili i iznijeli iz kuće. FBI je objavio da agencija slučaj smatra završenim.

Prijepoljka
17-01-2008, 01:21
U podrumu izgradio nuklearni reaktor
http://www.vecernji.hr/system/galleries/pics/080116/zan-nuk-txt.jpg
FBI je objavio da neće podnijeti optužnicu protiv Teksašanina koji je u podrumu svoje kuće izgradio mini verziju nuklearnog reaktora. Federalni su istražitelji nakon pretrage kuće u Rockwallu zaključili da nema razloga za brigu.
"Majstora" je snimila i tv kuća NBC, no njegova je obitelj ekipu zamolila da mu ne objavi ime. Riječ je o nezaposlenom kompjutorskom stručnjaku koji redizajnira videogre, a koji za sebe kaže da je ljubitelj znanosti fasciniran nuklearnim reakcijama i radijacijom. Oduvijek ga je zanimalo "kako se stvari odvijaju" i voli provoditi vlastite eksperimente. Svoj posljednji pokus, malenu nuklearnu reakciju proizveo je u istoj prostoriji gdje igra videoigre.
FBI je na neobične aktivnosti amaterskog znanstvenika upozorio čitatelj njegova bloga na kojem je pisalo da posjeduje uran te da se radijacija u njegovoj kući udvostručila. "Sam svoj majstor" kaže da ne planira ponoviti nešto slično, no istražitelji su na zahtjev "genijalčevih" roditelja mini nuklearni reaktor zaplijenili i iznijeli iz kuće. FBI je objavio da agencija slučaj smatra završenim.

Eh, da mi je njegova pamet! :D

iSelektor
17-01-2008, 04:25
Zene provode pred ogledalom 3 godine zivota

Zene potrose tri godine svog zivota na ulepsavanje, dok ce prosecni muskarac provesti tri meseca svog zivota cekajuci da njegova partnerka izabere torbu ili isproba cipele. Svaki muskarac bar jednom u zivotu mora da odsedi i satima ceka svoju devojku koja se sprema za izlazak.

Jedna britanska kozmeticka kuca sprovela je istrazivanje koje je pokazalo da zene u proseku provedu dve godine i devet meseci svog zivota na ulepsavanje, cesljanje i oblacenje ispred ogledala. One to najcesce cine pre odlaska na posao. Kad se spremaju za izlazak, prosecno potrose jedan sat i 22 minuta.
Za depilaciju i tusiranje, prosecno je potrebno 22 minuta, 7 minuta za nanosenje mleka za telo ili kreme za samopotamnjivanje, 23 minuta za susenje i oblikovanje kose, 14 minuta za nanosenje sminke i 6 minuta za oblacenje.

Istrazivacki tim kozmeticke kuce 'Nefrija', bio je jako iznenadjen kolicinom vremena koje zene potrose na ulepsavanje i uredjivanje.
Rezultati istrazivanja pokazuju da vecina muskaraca provede cak 1h i 2 min cekajuci lepsu polovinu ispred kabine za isprobavanje garderobe.


Izvor: Pres
by Beba

Pa sad, da l' se isplati biti zensko?

Tahirovce
17-01-2008, 07:35
Ako me neko neko vrijeme,u podrum sam....

ursuljanka
17-01-2008, 09:49
Zene provode pred ogledalom 3 godine zivota

Zene potrose tri godine svog zivota na ulepsavanje, dok ce prosecni muskarac provesti tri meseca svog zivota cekajuci da njegova partnerka izabere torbu ili isproba cipele. Svaki muskarac bar jednom u zivotu mora da odsedi i satima ceka svoju devojku koja se sprema za izlazak.

Jedna britanska kozmeticka kuca sprovela je istrazivanje koje je pokazalo da zene u proseku provedu dve godine i devet meseci svog zivota na ulepsavanje, cesljanje i oblacenje ispred ogledala. One to najcesce cine pre odlaska na posao. Kad se spremaju za izlazak, prosecno potrose jedan sat i 22 minuta.
Za depilaciju i tusiranje, prosecno je potrebno 22 minuta, 7 minuta za nanosenje mleka za telo ili kreme za samopotamnjivanje, 23 minuta za susenje i oblikovanje kose, 14 minuta za nanosenje sminke i 6 minuta za oblacenje.
Istrazivacki tim kozmeticke kuce 'Nefrija', bio je jako iznenadjen kolicinom vremena koje zene potrose na ulepsavanje i uredjivanje.
Rezultati istrazivanja pokazuju da vecina muskaraca provede cak 1h i 2 min cekajuci lepsu polovinu ispred kabine za isprobavanje garderobe.


Izvor: Pres
by Beba

Pa sad, da l' se isplati biti zensko?

Ovo sam slusala neki dan na radiju!Onda ja definitivno nisam zensko!:(
Ja vise vremena provodim sa eksperimentima!Bas sam nedavno napravila havariju po laboratoriji!Svi su bezali u zaklon,a ja terala crijevo koje je bezalo zbog velikog pritiska!
Ne mari i meni FBI zakucati na vrata!:)

iSelektor
17-01-2008, 23:09
Gume za auto bez zraka http://www.vecernji.hr/system/galleries/pics/080117/gume01.jpg http://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gif

Tehnoloske novotarije ne prestaju nas iznenadjivati. Jedna u nizu dolazi iz Michelina,radi se o novoj generaciji automobilskoh guma-bez zraka. Takve su gume po prvi put predstavljene na autoshowu u Philadelphiji,a u prodaji bi se trabale naci vrlo brzo.
Evo nekoliko slika kako izgledaju.......

http://www.vecernji.hr/system/galleries/pics/080117/gume02.jpg

http://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gif

http://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gif
http://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gif

iSelektor
17-01-2008, 23:10
http://www.vecernji.hr/system/galleries/pics/080117/gume03.jpg http://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gif

http://www.vecernji.hr/system/galleries/pics/080117/gume04.jpg http://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gif

http://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gif

iSelektor
17-01-2008, 23:12
http://www.vecernji.hr/system/galleries/pics/080117/gume05.jpg http://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gif

http://www.vecernji.hr/system/galleries/pics/080117/gume06.jpg http://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gif

Crni Gruja
18-01-2008, 21:57
Znaci sad ce 15" bity najveca felna sto covek mozse imat ako hoce ovake gume

iSelektor
18-01-2008, 22:48
Pušači imaju manje sinova
Roditelji koji puše uglavnom „proizvode” manje sinova. Istraživači zasad ne mogu da objasne mehanizam koji to izaziva, ali pretpostavljaju da tajnu treba tražiti u činjenici što oba roditelja u vreme začeća ne mogu da se odreknu uživanja u nikotinu. Japanski naučnici, koji su nedavno obavili ovo istraživanje, takođe kao moguće dodatne uzročnike navode stres, nagle promene temperature, porođajne navike majki, pa čak i broj žena u muškarčevom „haremu”, što sve može da utiče na broj dečaka i devojčica koji će se roditi.

Istraživači su o pušačkim navikama, ali i o odnosu prema pušenju njihovih muških partnera u vreme začeća anketirali više od 5.000 Japanki. Izveštaji o 11.815 porođaja podeljeni su u grupe prema pušačkim navikama roditelja, a zatim su upoređivani sa odnosom između dečaka i devojčica u svakoj kategoriji roditelja.
Ako nijedan od roditelja nije pušač, dečaci čine 55 odsto novorođenčadi. Ali ako su i mama i tata pušili više od 20 cigareta dnevno, zabeležen je pad broja dečaka na 45 odsto. Čak i ako je tata bio „laki pušač” ili je samo „pućkao”, i pod takvim okolnostima začet je manji broj dečaka.
U isto vreme, u Danskoj, tim genetičara, urologa i ginekologa sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Kopenhagenu takođe je obavio slična istraživanja.
Mi još uvek ne možemo da preciziramo zašto su roditelji pušači, posebno otac pušač, krivi što na svet dolazi manje dečaka, ali pretpostavljamo da su nosioci Y sperme, muškog fetusa ili oba, mnogo osetljiviji na uticaj cigareta - izjavila je genetičarka Ana Biskov.
Neka ranija istraživanja pokazala su bitne razlike između nosilaca X i Y sperme, podsetio je profesor Aleksandar Lerhl sa Međunarodnog univerziteta u Bremenu, u Nemačkoj.
Spermatozoid nosilac Y hromozoma je, najverovatnije, brži „plivač”, ali ne i dovoljno izdržljiv. To može da znači da su nosioci Y hromozoma manje robustni, što ipak još uvek predstavlja slab dokaz. Studija ne pokušava da ukaže da bi i druge faktore, kao što su ishrana i stres, trebalo povezati s pušenjem. Poznato je da su pušači izloženi većem riziku i da nijedan od faktora ne treba isključiti - kaže Lerl.

Izvor: (bebac.com)

supergirl
19-01-2008, 13:19
Lijepa vijest!

halilce
19-01-2008, 13:49
Pušači imaju manje sinova
Roditelji koji puše uglavnom „proizvode” manje sinova.

Ja im ne verujem!

adnan
19-01-2008, 13:56
Oni misle na pusace koji puse dok prave decu.

ado
19-01-2008, 17:17
Provalnik otkrio leš i obavestio policiju

Provala u jedan stan u Berlinu dobila je neočekivani preokret kad je provalnik u stanu otkrio leš i osetio se obaveznim da pozove policiju. „Pozvao nas je da kaže da je upravo provalio u jedan stan i naišao na mrtvaca“, izjavila je predstavnica berlinske policije. „Izdiktirao je adresu i spustio slušalicu.“ Policajci su u stanu pronašli leš 64-godišnjeg muškarca, a istraga je utvrdila da je umro prirodnom smrću dve nedelje ranije. O provalniku se otad ništa nije saznalo. Lokalni mediji tvrde da je iz stana otišao praznih ruku.

Crni Gruja
19-01-2008, 21:07
Ovo ti je ono kad kazu "Posten lopov" :D

supergirl
20-01-2008, 01:18
Guinnessova knjiga rekorda proglasila je jednog veterinara sa zapada Ukrajine visokog 2,57 metra za najvišeg čovjeka na svijetu, priopćio je u srijedu izdavač ove knjige.

"Guinnessova knjiga je priopćila da je najviši čovjek na svijetu Leonid Stadnyk iz Ukrajine, a da je visok 2,57 metara otkriveno je 2006. godine", kazao je glasnogovornik Amarilis Espinoza.

U novom izdanju Guinneessa koje će izaći iz tiska 2008. godine, Leonid Stadnyk će zamijeniti Bao Xishuana iz Mongolije koji je bio visok 2,36 metara.

Stadnykova visina je posljedica tumora na njegovoj hipofizi koji je stimulirao superprodukciju hormona rasta.

supergirl
20-01-2008, 01:19
VARŠAVA - Žena na jugu Poljske rodila je u petak pijanu bebu, objavili su poljski liječnici. Liječnici su odlučili izmjeriti razinu alkohola u krvi novorođenčeta nakon što je majka na porod stigla "mrtva pijana".
---
"Rezultati su bili zastrašujući", izjavila je liječnica Aleksandra Kowalczyk, prenosi agencija PAP news. "Dječak je bio pijan prije nego što je rođen", dodala je.

Novorođenče teško 2.48 kilograma imao je 12 sati nakon rođenja šest puta veću razinu alkohola u krvi od dopuštene za upravljanje vozilom.

Liječnici, koji su dijete brzo prebacili u inkubator u bolnici u gradu Sosnowiec, kažu da će dječak, zbog majčina pijanstva, najvjerojatnije patiti od određenih neuroloških poremećaja.

iSelektor
23-01-2008, 02:37
Trka bolida Formule 1 na ulicama Beograda

Sajam trkackih automobila bice odrzan od 20. do 24. februara u izlozbenom salonu 'Expo XXI' na Novom Beogradu. Tri dana ranije, 17. februara, ljubitelji 'vrelih guma' moci ce da uzivaju u promotivnoj trci Formule 1 koja ce se voziti novobeogradskim ulicama.

Sajam - Sajam i trka ce biti odrzani u sklopun manifestacije 'Autodrom rasing show 2008' ciji organizatori su auto klub 'Partizan' i 'Amko grupe'. Beoogradjani ce biti u prilici da na sajmu vide cetvorotockase koji su sprecijalno pravljeni za trke i relije, kao i nekoliko kartinga i motocikala. Ulaz ce kostati 300 dinara. Na promotivnoj trci Formule 1 trkace se sedam-osam automobila iz serije 'Euro Boss' (bolidi stariji od 5 godina) - 'Arrows', 'Benetton', 'Lola'... Trka ce biti vozena na stazi dugoj 1.800 metara, ulicom Spanskih boraca i Trecim bulevarom. Posle trke, i ovi automobili ce biti izlozeni na Sajmu, pa ce publika moci da ih vidi izbliza.

- Jedino sto moze da nas spreci da organizujemo promotivnu trku, jeste da padne sneg. Priredba je otvorena za sve, ulaz za trku se ne placa. S obzirom na to da je interesovanje ogromno, ocekujemo da trci prisustvuje vise od 100.000 ljudi, dok na Sajmu ocekujemo izmedju 35.000 i 50.000 posetilaca - izjavio je Zoran Stefanovic, direktor Auto kluba 'Partizan', koji ove godine slavi 25 godina postojanja.

Prema njegovim recima, ove godine se organizuje promotivna akcija, koja ce se nastaviti svake naredne godine.

- Postoji veliko interesovanje ljudi, ideja je veoma atraktivna i zelimo da napravimo priredbu koja ima znacaj i za Beograd, i za celu Srbiju. Iako je kod nas auto-sport lose organizovan, ima mnogo zanimljivih automobila, a trke su na solidnom nivou. Dokaz za to je i cinjenica da kod nas na takmicenje dolaze i vozaci iz susednih zemalja - kaze Stefanovic, i napominje da je nasem auto-sportu potrebna popularizacija. Sigurno je da ce tome doprineti i predstojeci Sajam i trka, tim pre sto u regionu ne postoji
slicna priredba trkackih automobila.

* Sumaherov ferrari u Expo centru

Pored toga sto ce izbliza moci da vide mocne bolide, posetioce Sajma ce posebno obradovati cinjenica da ce biti izlozen i Ferrari iz 2001. godine, kojim je Mihael Sumaher postao sampion Formule 1.


by Beba
Izvor: FT-Forum (http://www.f-ton.org/forum)

iSelektor
23-01-2008, 02:54
Napoleonov kompleks

Rasirenu teoriju prema kojoj su nizi muskarci agresivniji od visih, nedavno su osporili britanski naucnici. Istrazivanje koje su sproveli testiralo je takozvani 'Napoleonov kompleks', kako ga je nazvao austrijski psihijatar i Frojdov ucenik, Alfred Adler, osnivac individualne psihijatrije. On je Napoleona uzeo kao primer osobe koju zelja da nadoknadi fizicki nedostatak - nizak rast, tera u krajnost. Do sada se verovalo da su osobe s Napoleonovim kompleksom nasrtljivije, agresivnije i svadjalacki raspolozene u teznji da se posebno dokazu, pogotovo kada je u pitanju takmicenje sa visim muskarcima.

U eksperimentu nazvanom 'Borba stapovima' ucestvovalo je 10 prosecno visokih muskaraca i 10 muskaraca visine oko 1,60 m, a eksperimet se sastojao od toga da jedan ucesnik u borbi namerno provocira drugog, udarajuci ga snazno po zglobovima prstiju. Video zapis pokazao je da su gotovo svi visi muskarci cesce uzvracali grupi 'provokatora' od onih nizeg rasta, cime je opovrgnuto ranije misljenje.


by Beba

iSelektor
23-01-2008, 03:26
* Igrice dobro uticu na hirurge

Zagrevanje uz igrice pre operacije cini njen ishod srecnijim, pokazalo je novo istrazivanje. Igranje na konzolama, kao sto je 'Nintendo Wii' moze pozitivno da deluje na finu motoriku hirurga, i samim tim se poboljsava njegovo izvodjenje kompleksnih operacija.
Do saznanja se doslo ispitivanjem na osam specijalizanata kojima je sat vremena pre simulirane kompjuterske operacije u ruke data konzola s igricama.


by Beba

iSelektor
23-01-2008, 13:27
Kanađanin preživeo jedući leševe životinja

Jedan Kanađanin ostao je zaglavljen 96 sati ispod džipa, u Stenovitim planinama, a preživeo je hraneći se trulim lešinama životinja, pijući otopljeni sneg i misleći na unuke.

Ken Hildebrand je bio zaglavljen licem prema tlu, četiri dana i tri noći, u oblasti prevoja Krausnest, i na razne načine pokušavao da se iskobelja, a temperatura je bila blizu nule. Kojote i vukove je rasterivao duvajući u pištaljku.
Na kraju su ga spasli planinari koji su pešačili malo korišćenim putem kojim su se šetali.

(Izvor: Beta, Rojters)

Elvis-Eko
23-01-2008, 17:52
* Igrice dobro uticu na hirurge

Zagrevanje uz igrice pre operacije cini njen ishod srecnijim, pokazalo je novo istrazivanje. Igranje na konzolama, kao sto je 'Nintendo Wii' moze pozitivno da deluje na finu motoriku hirurga, i samim tim se poboljsava njegovo izvodjenje kompleksnih operacija.
Do saznanja se doslo ispitivanjem na osam specijalizanata kojima je sat vremena pre simulirane kompjuterske operacije u ruke data konzola s igricama.


by Beba



Hahahahaha, e ovo je otkrice godine

Tahirovce
23-01-2008, 20:04
berekose nam koju igricu igraju :) .......

borichi
27-01-2008, 19:34
http://www.cnsnews.com/images/International.gif
Hitler-Themed Hotel Suite Raises Ire of Jewish Group
By Julie Stahl
CNSNews.com Jerusalem Bureau Chief
January 23, 2008

Jerusalem (CNSNews.com) - The Anti-Defamation League
Izricito zahtjeva od Beogradskog hotela da ukloni veliki portret Adolfa Hitlera i da promijeni motiv od te najpopularnije hotelske sobe.


GOSPODIN PREDSJEDNIK HOTEL, u Srbiji, nudi vam hotelske sobe naimenovane po prethodnim i trenutnim svjtskim liderima. Medju kojima je $200-za-noc Hitlerova soba, gdje stiji portret uniformisanoga Njemackog diktatora, sa swastikom (kukastim krizem) na ruci.

Ostale sobe su Predsjednik Gerge W. Bush, njegov otac prethodni predsjednik George H.W. Bush, Britanska Liderka Margaret Thacher, Cubanski lider Fidel Castro, nekadasnji Ruski diktator Staljin i Jugoslovenski comunisticki diktator Josip Broz Tito.

Ali Hitlerova soba, broj 501, je najpopularnija i najprodavanija, najcasce je iznajmljuju Njemacki , Hrvatski i Slovenacki gosti hotela, kaze vlasnik Dusan Zabunovic

Zabunovic nije specificno komentirao ADL reakcije, ali je hotel manager za Cybercast News Service rekao, " To nije samo marketing. Mi smo postavili (Hitlera) sliku, zato sto ne zelimo da se zaboravi sta je Hitler uradio"..

Manager je takodjer rekao da Hitler nije jedini kontraverzan lider, dodao je, da jedan Srbijanski gost nije htio da spava u sobi Bill Clinton.
________________________________________________
hahahahah:), ludilo matere mi!
prevela: ja, to jest borichi


Anti - Defamation League

Moze se prevesti kao: Anti - Osramocena Liga
Malo je tesko prevesti neke stvari na nasem jeziku kada one uopste ne postoje kod nas.

borichi
27-01-2008, 20:36
E, sad da vas pitam?

Koju bi ste vi sobu izabrali za spavanje, ako bi ste!!!, -- jel mi se cini da je svaka popracena nocnim morama.

Chuj $200, za Hitlera!! svasta??

Ja bih ipak izabrala Klintonovu! :):mrgreen:

http://i183.photobucket.com/albums/x95/BPM1970/Clinton.jpg



Hajd' seda da vas vidim koliko ste interaktivni kada nemamo wii., da se igramo. (ja ga makar nemam, ne znam za vas).

borichi
27-01-2008, 20:55
Posto li je Milosevic, Boze Dragi!!

hahahahha:mrgreen::twisted::mrgreen::mrgreen::mrgr een:

STRANAC
27-01-2008, 21:01
bas sad,za Novu Godinu,kada sma bio kuci, gledao sam ovo na tv-u,
i slusao reakcije gradjana srbije o ovome...
u sustini sve su bile razlicite...
imao sam prilike da,putem tv snimka,pogledam i unutrasnost svih pomenutih soba...
mogu reci,da hotel ne odise extra-luxuznim stvarima,ali da nije ni los,po nekom mojoj proceni 4**** (zvedice) bi mogao najvise da dobije...
elem,po gledao sam, pazljivo,sobu sa FIREROM,i ni sa cim se ne rzlikuje od drugi soba osim sto je na zidu njegova slika koja je bas u kontrastu,jer njegova crna uniforma se lepo uklapase u crvenu boju unutrasnjosti sobe...
njegova na daleko poznata i neponovljiva faca,koja ne mora da govori a kazuje puno,bese mu na licu....

kad se malo bolje pogleda,bar ja sa moje tacke gledista,
nikako ne mogu da vidim neke bitne razlike medju tim ljudima...
svi su istorijske,svi su u nekom segmentu dobri i u drugom zlocinci i diktatori...
mala je nit koja ih moze razdvojiti,
ali kad vec ne moze da se bira SPAVANJE u nekoj sobi sa ANGELINA JOLIE
onda ipak najpoznatiji lik istorije ostace FIRRER...
:rolleyes:

halilce
28-01-2008, 00:05
Klintonova soba je ovalna,sa spavaćim stolom nasred....:mrgreen:
Bez pepeljare...:evil::p

iSelektor
28-01-2008, 00:14
Strance gresis, ima i hotel sa takvim sobama, poznatih holivudskih zvezda... ali da li ima angelina jolie, nebi znao reci... u berlinu je... a link do hotela je:
http://filmhotel.de/component/option,com_frontpage/Itemid,1/lang,en/

Pozzz Tahirovic

p.s. iskreno receno meni ne smeta ni hicko ili hickova soba, bas je to dozivljaj...

STRANAC
28-01-2008, 15:38
Strance gresis, ima i hotel sa takvim sobama, poznatih holivudskih zvezda... ali da li ima angelina jolie, nebi znao reci... u berlinu je... a link do hotela je:
http://filmhotel.de/component/option,com_frontpage/Itemid,1/lang,en/

Pozzz Tahirovic

p.s. iskreno receno meni ne smeta ni hicko ili hickova soba, bas je to dozivljaj...
joj brate,pa dje si ranije...
prije 8 godina sam ziveo u berlinu,a i ti si tada bio tamo,
kako ne znadosmo pa da odemo....:)
hvala.
pozzz

lejlaa
28-01-2008, 17:53
Evo nesto interesantno,i pomalo smijesno.

Radi se o jednom privatniku, koji je povodom radne nezgode uputio
ispunjen formular svom osiguravajucem zavodu za preuzimanje nastalih
troskova lijecenja.

Sve ovo se dogodilo u Svicarskoj gdje se ovaj dogadjaj mogao procitati u
Z|richer Cosmos-u.
U tom formularu osteceni je, na pitanje nacina dogadjanja te nezgode
naveo, da je NEPLANIRANO odreagirao u jednom trenutku. Takav statement
je SUVI (Svicarski osiguravajuci zavod za Privatnike) bio dosta
neprecizan, tako da su sluzbenici iz osiguranja zamolili privatnika,
da im to malo detaljnije objasni, jer je neophodno za daljne
razmatranje...

Privatnik odgovara na tu molbu sljedece:

Cijenjene Dame i Gospodo,
u odgovaranju na vasu molbu za dobivanje dodatnih informacija mogu vam
reci sljedece.

Kod pitanja 3 u formularu naveo sam neplanirano reagiranje kao uzrok
nesrece.

Zamolili ste me da vam to pojasnim, sto ovim putem zelim uciniti.

Kao sto vec znate, po zanimanju sam krovopokrivac. Tog kobnog dana
nalazio sam se sam na krovu jedne sestokatnice. Kada sam zavrsio sa
svojim poslom imao sam 250kg crijepova viska na krovu koje je trebalo
spustiti na tlo. Posto nisam imao namjeru da ih u bezbroj navrata
nosim stepenicama, odlucio sam ih staviti u veliku kantu. (Kanta koja
inace sluzi za dizanje ili spustanje tereta sa visine.)

Sisao sam na tlo i vukao sam konopac zavezan za kantu preko role sve
dok nisam digao kantu, koja je bila vezana za isti, na visunu na kojoj
mi je trebala.
Konopac sam naknadno cvorom vezao i time sam stabilizirao kantu na
visini sestog kata.

Nakon toga sam otisao na krov i natovario kantu da bi poslije toga
sisao dolje.
Na tlu sam odvezao konopac u namjeri da je kontrolirano spustim (kantu
koju sam natovario sa 250kg crijepova...) .

Ako procitate pitanje broj 11 iz prethodnog formulara, ustanovit cete
da sam u to vrijeme vagao nekih 75kg.. . .

Veoma iznadjen povodom gubljenja dna pod nogama, izgubio sam "duhovnu
prisebnost" i zaboravio u svoj toj frci ispustiti konopac iz ruku.
Mogu reci da u tom trenutku nisam bio pri sebi. .

Mislim da ovdje ne trebam navoditi, da sam velikom brzinom isao ka
gore.

Od prilike u visini 3. kata sam se sreo s kantom (uh)...
Taj susret objasnjava frakturu lobanje i lom kljucne kosti...

Neznatno sporije nastavio sam putanju ka vrhu i tek sam se zaustavio
kad su mi vrhovi prstiju upali u rolu koja je oznacavala najvisu
tocku.
Bol koji ne mogu opisati je uzrokovana lomljenjem 3 prsta i dva
nokta.. ...

Mimo svih bolova, ja ne gubim svoju prisebnost i odrzavam se na
konopcu, kojeg ne smijem ispustiti iz ruku ni pod koju cijenu.

Kanta, koja je u medjuvremenu stigla na cilj, pod svom svojom jacinom
i tezinom udara o tlo i izbija i lomi svoje dno. Time dolazi do
ispraznjavanja iste.

Kao sto rekoh u proslom formularu kod tocke 11, vagao sam 75kg i samim
time znatno tezi od prazne kante u tom trenutku.

Kao sto vec mozete zamisliti, poceo je veoma brz silazak...

U visini 3. kata sam ponovo sreo kantu ovaj put dolazeci odozgo.
Susret s kantom koji kao posljedice nosi sljedece:
Slomljeni zglobovi na obje noge, lom lijevog koljena i ogrebotine po
nogama i rukama.

Ovaj put znatno usporen nastavio sam putanju ka tlu, gdje sam pri
prizemljivanju na izlomljene crijepove slomio 3 prsljena, bol koji
nisam ni registrirao....

Dok sam tako lezao dole, sav izlomljen na izlomljenim crijepovima i
promatrao kantu koja je bez dna visila na visini sestog kata, ostao
sam ponovo bez svoje "duhovne prisutnosti" i pustio sam konopac.

Ovaj put je kanta bez ikakvih zastoja krenula ka meni i izbila mi 3
zuba i slomila nos...

Veoma mi je zao zbog svega ovoga i nadam se da sam vam ovim opisom
olaksao buduce razmatranje.

U slucaju da vam nedostaju precizniji detalji, stojim vam na
raspolaganju....

Best Regards

STRANAC
28-01-2008, 19:09
bravo....
ovo je ludnica,nista bolje davnonisam procitao ni ovako se ismejao....

halilce
28-01-2008, 19:33
Čestitam Lejlaa!

MajkaMaca
28-01-2008, 20:03
hahahahahaaaaaaaaaaa

Tahirovce
28-01-2008, 21:46
dobra prica :) ......

iSelektor
29-01-2008, 03:48
joj brate,pa dje si ranije...
prije 8 godina sam ziveo u berlinu,a i ti si tada bio tamo,
kako ne znadosmo pa da odemo....:)
hvala.
pozzz


Ja brate veruj tek saznao da postoji taj hotel prije 4 meseca, kad me pitao DJ VLASTA, da li znam gde je ta i ta ulica. Reko znam dje je ulica i sve, ali ne znam za taj hotel...

Tako da i da si bio tu slaba bi nam vajda bila, em sto tad ja mislim Angelina Jolie nije bila popularna i ne znam da li je postojao hotel

Ali mozemo i sad da odemo nikad nije kasno!!!

Pozzz 8)

lejlaa
29-01-2008, 20:39
Danas sam negdje pročitala veoma dirljiv tekst,ne prenosim ga u originalu ali evo o čemu se radi...

Milan Kalinić (voditelj emisije "sve za ljubav") je ispričao koja mu je bila najdirljivija životna priča.

Gospođa S. iz Zrenjanina je za vrijeme II svjetskog rata živjela u Sarajevu. Kada je rat počeo imala je 18 godina i radila je u jednoj bolnici. Tu je upoznala gospodina M., ljubav je bila na prvi pogled i obostrana.
Proveli su zajedno par mjeseci a nakon toga njega su poslali u Beograd na položaj jer je on bio u partizanima. Obećali su se jedno drugome na vječnu ljubav, rastali u suzama i nadali se ponovnom susretu,rat je prošao a od njega ni traga ni glasa,pokušavala je da ga nađe ali nije uspela.

Deset godina nakon rata ona se udala i nastanila sa mužem u Zrenjaninu.
Dobili su sina.
Nekoliko godina kasnije ona je ostala udovica,godine su prolazile a on je tiho patila za čovjekom koga je upoznala i zavoljela u ratu.

Kada je emisija "sve za ljubav" počela da se prikazuje kod nas, njen sin je pozvao "emotion" i zamolio ih da pronađu tu vječnu ljubav njene majke koja je sada već bolesna starica i kojoj nije mnogo ostalo od života.

Potrudili su se da ga pronađu samo preko imena i prezimena,zatim preko nekih sitnih podataka i uspjeli su.

Kada je Milan Kalinić pozvao broj telefona koji je dobio javila se jedna gospođa,saslušala je koga traži i rekla :
"taj koga tražite nije više među živima!
A toj ženi koja pokušava da ga nađe recite da sam cjeli život živjela pod njenom sjenkom,život mi je upropastila!
I nemojte više zvati molim vas!
Vjest su saopštili sinu gospođe S. koji je odlučio da se ovaj prilog ne emituje,da njegova majka ne bi saznala istinu o njegovoj smrti.
Covjek se zapita ponekad,da li uistinu postoje još uvjek takve ljubavi.
I kako je tim osobama u braku koje znaju da žive "pod nečijom sjenkom".

Kako žive sa tim znajući da srce njihovih supružnika pripada nekom drugom.

Kako mogu da zive i nadaju se necem lijepom,necem sto se zove
prijateljstvo,pouzdanost,povjerenje.... kako kad znaju da tu ne postoi ljubav...

iSelektor
31-01-2008, 15:47
Podzemni grad u Amsterdamu
http://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/static/images/spacer.gifhttp://www.vecernji.hr/system/galleries/pics/080129/zan-amsterdam-txt.jpg

AMSTERDAM - Nizozemska građevinska tvrtka širi amsterdamsko podzemlje, objavljeno je u utorak.
Tvrtka Strukton predstavila je na jednom kongresu svoj ambiciozni plan za rješavanje prostornih problema Amsterdama.
Višekatni podzemni prostori koristit će se za parkiranje, što će spasiti Amsterdamce koje izluđuje trajni nedostatak parkirališnih mjesta.

No, Strukton predviđa i izgradnju podzemnih sportskih objekata i kinodvorana, a podzemna mjesta za ukrcaj robe riješit će problem trgovina u središtu grada.
Strukton tvrdi da taj plan nije "futuristički", nego "realističan" i "nužan".


http://www.vecernji-list.hr/system/galleries/pics/080129/AMST-TXT.jpg


Ta je tvrtka već poznata po vodećoj ulozi u sadašnjem ostvarivanju razvoja novoga amsterdamskog podzemnog sustava koji se gradi ispod srednjovjekovnog središta grada. Proradit će do 2013.

Prošlo ljeto Strukton je u radu na podzemnom sustavu prvi put upotrijebio revolucionarnu tehniku gradnje: postavio je plutajući tunel na jedan od otoka amsterdamske glavne željezničke postaje.

iSelektor
09-02-2008, 18:31
Platite pice u kaficu molitvom

Duhovni kafe 'Jedro' po mnogo čemu se razlikuje od ostalih kafića u Zagrebu - osim što je otvoren svega jedan sat, nedeljom od 13 do 14 časova, i umesto novcem, u ovom kafiću se plaća molitvama. Svako piće ima cenu. U ponudi nema (http://www.contaxe.com/go/click.php?ai=txt0&cp=500&cn=4042&u=http%3A%2F%2Fwww.0003.contaxe.com%2Fscripts%2Fpr edendrite.aspx%3Fe%3Dd7f6f93fb8c19ad1973c0k18e865b c29e0838a8e50787dc5e518054f51de37e2ef1204d3a8cav49 3f60v509bebh0b7191pck6fa01m7d04e675a1aea37db86c907 5bepva0f57d845427c9dq0ae4a67ucu901dbf1ofoec3fmd4ga 1b2d2f36cn1e09ib19fe3c07s9467kc825c04fd23dfe9a9428 24cfc308757pa486382124bm671fa3fk691d0806d0f0fe7129 b8c9b5b71d5d32967e03p4dud0f8d3evftc39398c21df17ad8 54ct2cbea8f3a1u63p927c5d93d8fa125ed585e279a9a032c8 da962a28b8d4e01879cf37862bea403cfqac01dcft4be1a0t9 bsf32941c028c373d1abf7cf0760c9058dh1a24bdcaf6ef025 auca91kac7019d0fa8d1b4e5&ref=http%3A%2F%2Fwww.f-ton.org%2Fforum%2Fshowthread.php%3Ft%3D3603&i=1437907716&t=1202578086) alkohola, a pušenje nije dopušteno. Najskuplja je 'coca-cola' koja košta pet 'Zdravo Marija i Slava Ocu'. Kafa isto nije baš povoljna, ona s mlekom je tri 'Očenaša'.
Kafić ima dvadesetak stolova, može da primi 60 do 80 ljudi. Goste poslužuje četiri, pet konobara koji taj posao obavljaju volonterski.

by Beba

Crni Gruja
09-02-2008, 19:41
Dal primaju dove u taj kafic ili je jedina valuta molitva? :)

borichi
09-02-2008, 19:55
kafe 'Jedro' :idea:

Pogresno ime!. Mislim da bi se trebao zvati "Klub Fanatika"

ursuljanka
11-02-2008, 10:25
U sarajevu,prosle sedmice 3 momka(od kojih je jedan maloletan-koliko ja znam)Izbola nozem decaka od 17 godina u punom tramvaju oko 19h-niko nije pokusao da mu pomogne-u bolnici je umro!Par dan kasnije pucano na momka od 21.Operacijamu trajala 5h-ne znam da li je ziv!
A juce bacena bomba na trolejbuskoj stanici( iz nekog auta)!
Da nam Bog pomogne!

Crni Gruja
11-02-2008, 12:56
Znbam kako ti je, ovde u Landskroni od novembra 13 pljacki, od kojih su 2 pljacke banke!!!
Najsmisnije od svega je sto je policijska stanica u Landskroni prazna, samo 3-4 policajca su tu od 7 do 4.....Albanci haraju gradom, ovim svedima su ...... dalje nego majku

iSelektor
11-02-2008, 17:46
Evropska Unija - 112 za hitnu pomoc
Samo 22% stanovnistva u Evropskoj Uniji zna da je broj za hitnu pomoc jedinstven i besplatan, nebitno jel biran sa fiksnog ili mobilnog telefona.
Radi se o broju 112.

Izabran je bas danasnji dan za reklamu tog broja, jer je danas 11.2.2008

Prema toma, za sve stanovnike evropske unije, zapamtite ovaj broj. Ne trebao nikada nikome, ali ako zatreba, 112 okrenite za hitnu pomoc ili vatrogasnu sluzbu!!!

Pozzz Tahirovic :cool:

ursuljanka
12-02-2008, 09:48
Znbam kako ti je, ovde u Landskroni od novembra 13 pljacki, od kojih su 2 pljacke banke!!!
Najsmisnije od svega je sto je policijska stanica u Landskroni prazna, samo 3-4 policajca su tu od 7 do 4.....Albanci haraju gradom, ovim svedima su ...... dalje nego majku

Ja mislim da ovamo u 1h bude 13 pljacki:)(Aerodrom ne racunam:))!Lopovi se tako slobodno krecu da ih svi skoro poznaju!Gledaju ih kako kradu a niko ne reaguje!Cula sam da je neko nekada pokusao da nesto kaze i radio je pistolj u sred tramvaja,u sred bijela dana!
Ja ih dosta poznajem,pa izbegavam da ulazim sa njima jer ne mogu da gledam da podkradaju nekog a ja da se pravim blesava!Jednom sam rekla zeni da cuva torbu-nema sta mi nije izgovorio!Posle toga izbegavam da pricam- slucajno padnem na tu osobu ili nesto smislim a da odem kao da nisam videla-nema sanse(ova osobina naseg naroda nedostaje Bosancicma)

iSelektor
14-02-2008, 14:45
Austrija: Dva vojna aviona tipa F5 u pratnji JAT-ovom letu

Iznad Graca u Austriji je u subotu u pratnji dva vojna aviona propracen let do madjarske granice aviona Boeing 737 srpske avio kompanije JAT.
Razlog svemu tome jeste da se pilot JAT-ove masine nije javio nikako sluzbama za pracenje leta.
U srpskim novinama je bilo reci o "Hororu u avionu".

15 minuta horora
Ovaj dogadjaj je izazvao veliku paniku u avionu, cak su putnici mogli da prate mimiku u licu od pilota vojinih aviona. Posle 15 minuta ovaj horor je zavrsen. Cak je i sa zemlje moglo da se vidi avion u pratnji dva F5 aviona.

Transponder nije bio ukljucen
Austrijanci su izjavili da se radilo o letu NRC (No Radio Control). Pilot je zaboravio da upali transponder, glasilo je zvanicno iz Vojne baze stajermark. Avion je bio vec primecen u Nemackoj i zbog toga je za svaki slucaj iz Graca (Thalerhof) dat alarm za dva vojna aviona za pracenje.
Pilot kad je ugledao "pratnju", primetio je gresku koju je napravio i odmah je reagovao.
"Nista neobicno, to se desava cesto" tako portparol vojnog staba!


Izvor: http://www.oe24.at/zeitung/oesterreich/chronik/steiermark/article232850.ece (http://www.oe24.at/zeitung/oesterreich/chronik/steiermark/article232850.ece)
Preveo: Tahirovic

iSelektor
19-02-2008, 14:49
Nova generacija diskova ce biti BLU-RAY

Konacno je svadja i borba oko DVD naslednika prestala.
Toshiba je morala da baci peskir i da prizna poraz... Posle teskih udaraca primljenih od filmskih kompanija, TOSHIBA je resila da nece vise dalje proizvoditi HD-DVD diskove i player.
Time vise nista ne stoji na putu, za novog naslednika DVD diska, BLU-RAY.
Atsutoshi Nishida, Chef Toshibe je razocaran zbog ishoda "Next- Generation-Format-rata". Ali nastavkom rata, stetilo bi samo razvoju trzista!
Prodaja i support HD-DVD uredjaja i diskova ce se nastaviti do marta 2008 godine.

Toshiba i drugi clanovi HD-DVD promotion grupe (http://www.thelookandsoundofperfect.com (http://www.thelookandsoundofperfect.com/)), sada ce se sastati da vecaju sta i kako dalje... U clanove grupe spadaju, Microsoft, Hewlett-Packard, Acer i Intel.

Preveo: Tahirovic
Izvor: http://www.pcwelt.de/start/audio_video_foto/tv/news/147855/index.html (http://www.pcwelt.de/start/audio_video_foto/tv/news/147855/index.html)

SEJO31-de
28-02-2008, 22:56
Ovo je vec malo previse po meni ali onih sto vole da prvi u necemu kao i ovaj primer. Slike pokazuju postupak kako se to radilo pa pogledajte ako niste 'gadljive' prirode.


Oko jednog ljubitelja tetovaza po telu postalo je plavo nakon neobicnog,bolnog i dugog zahvata(40 uboda igle u ocnu jabucicu)

Dobrovoljac Pauly Unstoppable iz Kanade ima savrsen vid koji je reskirao u zelji da bude prvi covek na planeti sa ocnom tetovazom. Ova tetovaza je rizican postupak pa ko zeli da je proba neka to ne radi amaterski.

'Postupak su uradili ljudi koji su temeljno i svesno sve pripremili i bili svesni rizicnosti i mogucnosti komplikacija prilikom ovog poteza.Sada kada je eksperiment obavljen moramo prvo sacekati i videti hocu li oslepiti,hoce li biti komplikacija pre nego pokusamo opet.' izjavio je Pauly

iSelektor
28-02-2008, 23:01
Budala za mene... 1000 %

SEJO31-de
28-02-2008, 23:03
Sta drugo covek da kaze.....
Sto posto idiot..........

Prijepoljka
29-02-2008, 00:10
Cooooool!

Crni Gruja
29-02-2008, 01:47
´Kako crno cool.... Eh sta sve ljudi nece uradit da bi dospeli na TV.... ccccc

supergirl
29-02-2008, 22:58
Mini ovo lici na Dzejkerse?
Sta mislite o njima?

nc.biber
06-03-2008, 10:08
Bilo prosle god u Austriji, sad nesto pominju na radiju izgleda mu se sprema sudjenje.

Pa vi razmislite hocetel se kurvati!

Austrijska policija uhapsila je jednog 76-godišnjeg Turčina koji je priznao da je u austrijskom mestu Vimpasingu iz ljubomore ubio jednog 58-godišnjeg Turčina, a potom mu nožem odrezao penis.

Turčin je ubijen sinoć nasred ulice, pošto ga je ubica sačekao na autobuskoj stanici, saopštila je policija. Žrtva se vraćala kući sa radnog mesta, u trenutku kada je 76-ogodišnji Turčin pucao iz puške na njega. Čovek je pogođen u leđa, a ubica mu je odmah prišao i odsekao mu penis. Uhapšeni je priznao ubistvo i kao motiv naveo ljubomoru, jer se čovek koga je ubio navodno osmehnuo njegovoj devet godina mlađoj supruzi. Ubica je rekao da se ne kaje, a policija pretpostavlja da je ubistvo planirao duže vreme.

Tahirovce
06-03-2008, 10:57
joj matoraca 76 godina i razmislja na takav nacin,nemogu da verujem......

supergirl
06-03-2008, 12:53
Ne mogu da verujem da neko uopste i razmislja tako!


Taj je omatufio!

nc.biber
06-03-2008, 13:37
... mozda je on omatufio ali onog drugog je OFUTIO ...

Tahirovce
09-03-2008, 13:30
BEOGRAD - Obnovljeno veštačenje na kočionom sistemu džipa “tuareg” u kojem je 16. oktobra prošle godine u Hrvatskoj poginuo popularni makedonski pevač Toše Proeski otkrilo je oštećenja za koja se, između ostalog, sumnja da su mogla čak da budu i podmetnuta! Zbog toga je Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije zatražilo hitno prebacivanje automobila iz Zagreba u Skoplje.
Džip “tuareg” je u Makedoniju prebačen u ponedeljak kasno uveče, potvrdio je Ivan Donovski, jedan od portparola makedonskog ministarstva unutrašnjih poslova, a rezultati njihovog veštačenja biće poznati ovih dana.
- Nakon što smo dobili ove informacije od kolega iz Hrvatske, zatražili smo hitan transfer olupine Tošetovog automobila u Skoplje. Uskoro u Makedoniji očekujemo tim najboljih nemačkih veštaka, koji će uzeti u razmatranje analize hrvatskih stručnjaka i još jednom uraditi detaljno veštačenje automobila u kome je nastradao makedonski pevač - rekao je Donovski.
Rezultati analiza konačno bi trebalo da skinu veo tajni s tragične pogibije jedne od najvećih pop zvezda na Balkanu. Zasad se istraga vrti oko vozača automobila u kojem je pevač nastradao i on je još uvek jedini koji je odgovoran za nesreću.
Makedonski mediji su u više navrata optužili Hrvate za ubistvo popularnog pevača, pa je otkrivanje novih detalja, po mnogima, dolivanje ulja na vatru.

http://www.kurir-info.co.yu/clanak/kurir-08-03-2008/tose-proeski-ipak-ubijen

Hida
11-03-2008, 08:34
http://www.jutarnji.hr/ephresources/images/2007/03/09/hitler.jpg

ZAGREB - Britanac Ed Alexander na svom blogu balkan.baby (http://balkanbaby.blogspot.com/)donosi priču o vlasniku restorana u kosovskoj Mitrovici koji vjeruje da je inkarnacija Adolfa Hitlera.

Tijekom boravka u Beogradu, piše Alexander, njegov prijatelj Saša ispričao mu je priču o bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova, vlasniku restorana u južnoj, albanskoj strani Mitrovice, koji, čini se, obožava čovjeka koji je odgovoran za najgore zločine i smrt milijuna ljudi u prošlom stoljeću.

http://www.jutarnji.hr/EPHResources/Images/2007/03/09/hitler1.jpgAlexander i njegov prijatelj Ray uspjeli su naći restoran te provesti neko vrijeme u društvu vlasnika i njegove konobarice. Britanski bloger u svojim zapisima ne skriva zaprepaštenje što se nalazi u restoranu čiji je vlasnik 'Adolf Hitler', atmosferu još pojačava njemačka glazba, a na kraju im je uručen i račun s kukastim križem.

Rarica
11-03-2008, 10:13
Taj hitno treba u dusevnu bolnicu!

cipiripi-64
11-03-2008, 10:36
Zanimljiv potez ,faca lici na hiceta ali trebamo pogledat sta se radi sire u svijet
svima nam je poznatoko je ,i sta mu je cilj bio(hitleru)-unistavanje jedne sorte
naroda razaranje ,osvajanje tudih teritorija i td...
Medutim u Danskoj su doneli juce odluku o ne primanju i ne pruzanju pomoci
muslimanskim izbeglicama koi dodu potrazit pomoc u toj zemlji.Kao dokaz jasne su proslogodisnje karikature koje su novine javno izneleo u javnost o prufitu (pejgamberu)Muhamedu a.s.v.kako sam mogao razumet veliki su nemiri po ulicama od stane muslimanskog zivlja mislim u vidu mirnih demostracija i protesta.
Na drugoj strani odnosno zemli gde trenutno zivim i radim a to je Holandija jedan glupi reditelj Wilders(ukucaj te -film Wildersa,i izaci ce vam sve detaljnije)proektovao je film o Kuranu odnosno sve negativnosti o islamu koje su u potpunosti netacne.Sa ponosom mogu reci da je parlament protiv produkcije filma za javnost,a sam reditelj kad treba u WC da ide ima jos 10 pratioca .Bicu kratak obe zemlje se boje odmazdi Alkaide-koim je i uputila pismo straha(nimalo nisam ponosan na to).Dok pojedine arapske zemlje vec otkazuju ekonomsku aktivnost i saradnju sa tim dveju zemljama.koliko mogu da razumem i procitam Holandija je u zabrinutosti jer ona sama nije trazila takve neprilike.Bila je anketa sprovedena kod mestana holandije sta misle o projektovanju filma u javnost negde oko 98%se jasno izjasnilo da su protiv
vredanja druge vere i da se osecaju svi podjednako istim svugde u svijetu.
Medutim ja bi zavrsijo po naski -Usvakom zitu kukolja ima-.
pozdrav Cipiripi-64.

Rarica
11-03-2008, 10:44
U pravu si Cipiripi,ne treba mrzeti narod koji ima tako bolesne umove u svojim redovima i mi imamo naseg Kusturicu,mada on pripada nekakvom"kosovskom mitu",zanimljivo.
A za ove sto se boje,iskreno se nadam da ce ih stici to cega se boje!

nc.biber
11-03-2008, 11:23
... ne racunaj tog pisa ... on je Cigan
... a oni vjeru mogu mijenjat cesce nego gace ...

iSelektor
11-03-2008, 14:21
A sta to fali Kusturici?
Stvarno ne razumem sve ovo. Zamislite Sjenica, 50 % stanovnistva stranci, kinezi, crnci, arapi, turci, marokanci, pa i svabe i holandjani...
Ne samo Sjenica nego Srbija citava...
Ma mi bismo bili gori nego bilo koji narod na ovom svijetu... Jos veci Hitlerovci nego sam Hitler... Razmislite samo malo, sutra da dodje neki kaze, CUJ ONAJ CRNAC DA MI JE*E CERKU, E VALA NECE i ubice ga... Takvi smo mi i ostacemo takvi, sreca pa ove po svijetu Balkance sputavaju zakoni pa su se svi ucutali...
Treba sve to gledati i sa aspekta druge strane, sta ako mene potrefi... lako je sedeti za kompom i ostavljati svoje misljenje, ali kad treba preci na delo, sta je onda?
Ja garantujem, da smo mi Balkanci najveci nacionalisti da nas potrefi nesto kao Nemacku, Holandiju, Dansku ili sl... Mi bismo klali i ubijali svaki dan!!!

nc.biber
11-03-2008, 15:12
cesto cujem da je pojedincima pravo drago kad neko predje na Islam a pravo him krivo kad neki musliman predje u neku drugu religiju uglavnom hriscanstvo
ja licno ne cijenim te "prelazace" - jer nije to bas ko napit se hladne vode promijeniti vjeru i religiju i zato izmedju ostalog ja ne cijenim kusturicu
a odigrao je tako bajnu ulogu jos prije toga - dok je Sarajevo unistavano i borilo se za opstanak on se sepurio Beogradom i Parizom
eto sta mu fali (moje misljenje)
a da cigani mijenjaju vjeru i imena kako im pase i to je poznato, pa mi nesto lakse kad cuh od nekog da je cigan

pozz i nisam rasista ni nacista

Prijepoljka
11-03-2008, 15:44
Ja se slazem sa Tahirovicem, u potpunosti! STA TO NJEMU FALI?! Cenim ga kroz njegov posao, a licni zivot nesto bas ni ne gledam! Ako je promenio veru-neka je! Sve se desava sa razlogom! Al' opet, kad ga ne bude bilo, nece se govoriti o njegovim radovima, vec: "Ciji je", sto je taaaako bedno, ali znam da je neizbezno...:(

supergirl
11-03-2008, 16:05
Uhh,ja procitah ovaj post, i skontah da je Tahirovic promijenio veru... :) pa se tek onda vratih na prethodnu stranu!

Tahirovce
11-03-2008, 21:30
Meni se licno nikad nisu svidela njegova dela,ali ljudi koji su kopetentni da o tome odlucuju su ga ocenili kao strucnjaka u svijetu filma i aferim,svaka cast za strucnost..
a njegov privatan zivot..hmm nesto nisam u toku,njegova odluka koga,kad i gde ce podrzavati,da li ce verovati u boga i kojoj ce veri pripadati,na to se niko nemoze prisiliti....

supergirl
12-03-2008, 15:47
Ja sam cula da je promijenio ime,dao sebi novo po nekom predjedu,koji je bio Srpske nacionalnosti..Kaze da su svi "Turci" u stvari poturceni Srbi i da treba sad to da prizanju i da se vrate u hriscanstvo.. :lol:

Tahirovce
12-03-2008, 17:43
Citira Seselja,neverujem da ce ga iko poslusati.......

iSelektor
13-03-2008, 04:34
@nc.biber
Uvijek se fatamo samo za licnosti koji su zastupljeni u medijama... a sta je sa onim normalnim smrtnicima... njih niko ne gleda...
Sta su radili nasi Sandzaklije i srbi i ostali koje nije zahvatio rat?
Kitili su se tudjim perjem svi... pisane i izmisljane su price, da bi se islo dalje... Ne kazem bilo je istine, ali 90% njih je izmisljalo price, ratove, vojske... ja sam licno napisao tonu takvih pisama ljudima, da bi ostajali u inostranstvu i isli dalje, sto na nemackom sto na engleskom...
Ja cenim kusturicin rad, za ostalo me bas briga gde je bio i sta je radio... Isto tako tvrdim i za Majkl Dzeksona, njegovu muziku obozavam... da li je on imao posla sa decom ili nije, nije u mojoj moci da procenim...
Ali oko toga nikog od nas ne interesuje nista, jer nije balkanac, jer nije srbin ili musliman... to je nas problem koji mi imamo!!!
Gledati stvari sa tacke = da smo svi isti, bas svi!!!

nc.biber
13-03-2008, 07:46
... onaj ko stoji na "pozornici" i zaradjuje novac sa tim mora da bude spreman da se njegova djela ocjenjuju i ima neku ulogu "uzora"
naravno das se u tome danas preceruje, neki nisu zasluzili da se neke njihove gluposti raspravljaju bez potrebe i s druge strane paparozo i sl su postali "sljam" kakvog nema
u trenutku izbijanja rata nije nije bilo vazno sta kaze huso iz donje Nedodjije nego sta kaze neko "ciji glas se cuje"... sjeti se Ivice Osima koji je tad bio trener Partizana i napustio ...
... Hitler je bio VEOMA zasluzan za osmisljavanje VW Bube a to sto je prouzrokovao II Svetski ma .ebe mi se zato - njegova "privatna stvar" ... al sto je bila "folcika" dobra-strava a tek autoputevi iz njegova doba ...
namjerno preterujem
... nisu mi bili jasni ni ljudi koji su odjednom "obozavali" Tajsona zato sto je presao na Islam - isti "Idiot" kao i prije samo sa jos manje karaktera
mijenja vjeru da bi bio uporedjivan sa M.Alijom i da se o njemu prica
Dzekson je bio naj na pocetku - dok je bio "normalan covjek"
ako je pedofil zasluzio je bajbuk ali navodno nije dokazano itd itd
... ima puno stvari koje registrujes, pa makar te i ne zanimale toliko, jer su mediji prepuni toga a sta je sa nasih prostora interesuje nas vise ...

... ja da sam ozenio drugu vjeru nebi insistirao da predje na islam ...
a nebi mi bilo pravo da neko moj predje iz tih razloga .....................
mozda je nekom svejedno meni nije - iz svoje koze se ne moze
a ko je sad poturcen a ko je bio musliman i prije (od bogumila) ... to ne mogu ni historicari da raskrste a kamoli mi ....
moze se o tom dugo raspravljati a i imati razlicit stav (normalno) pa mozda budemo imali priliku ... posto nismo ni politicari ni hodze to cemo mirnim putem .... uz kahvicu il pice

Rarica
13-03-2008, 09:35
Ja necu u rasparavu,pogotovu kada je tema takav jedan bolesnik kakav je Kusturica;sta fali Kusturici-razum koji ocigledno nema!

nc.biber
13-03-2008, 11:43
.. haj nemojmo vise o njemu ... molim lijepo...

Najdeblji čovek na svetu smršao 230 kilograma

juce citao u at stampi a danas nasao na blic-u

ne valja se nikom rugat moze bog svakom dat :) i to ne mislim samo saljivo! mada ne znam kako to naprave od sebe i zasto bi se potom lijecio na racun "drustva" il svoje porodice jer ovakvi ne mogu raditi

Najdeblji čovek na svetu smršao 230 kilograma
[ 13 02 2008 ]
- Meksikanac Manuel Uribe, koji je 2007. godine upisan je u Ginisovu knjigu rekorda kao najteži čovek na svetu, saopštio je juče da je smršao 230 kilograma nakon dijete započete 2006. godine. On je prethodno imao 570 kilograma, navodi AFP.

"Ovo je veliki praznik. Osećam se veoma dobro, a lekari kažu da nikada nisam bio zdraviji", izjavio je Uribe u telefonskom razgovoru sa dopisnikom AFP-a.
Kontrolisana ishrana i fizičke vežbe koje je radio u svom krevetu omogućili su Uribeu da smanji težinu na 340 kilograma. Njegov cilj je, naime, da se u naredne četiri godine vrati na težinu od 120 kilograma.

Manuel Uribe (41), visok 1,94 metara od 1992. godine počeo je prekomerno da se goji zbog čega više nije mogao da se kreće. Živi u svojoj kući u Montereju na severu Meksika, gde se njegova majka i verenica svakodnevno brinu o njemu.
Do 22. godine imao je 130 kilograma i tada je normalano živeo i radio u SAD. "Onda sam počeo da se gojim veoma brzo i bez prestanka", izjavio je Uribe prošle godine u jednom televizijskom intervjuu.

U Meksiku gotovo polovina populacije pati od gojaznosti, te se ova zemlja po broju gojaznih ljudi nalazi na drugom mestu u svetu, odmah iza SAD, navodi meksiÄŤko Ministarstvo zdravlja.

GREENEYES
13-03-2008, 12:30
Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) i dalje ne prestaje šokirati javnost svojim ponašanjem...

U londonskom klubu "Bungalow 8" zabavljala se sa Keli Ozborn (Kelly Osbourne), Kimberli Stjuart (Kimberly Stewart) i Markom Ronsonom.

- Začepila je jednu nosnicu, a drugom šmrkala votku. Svi su je iznenađeno promatrali - rekao je bliski izvor.

Liječnici kažu kako alkohol tako zaobilazi jetra i ulazi direktno u pluća. Rizik za oštećenje mozga tako postaje sve veći.

GREENEYES
13-03-2008, 12:32
Za magazin "People" imena je potvrdio i Sajmon Filds, menadžer Lopez...

Pjevačica i glumica Dženifer Lopez (Jennifer) i Mark Entoni (Marc Anthony) konačno su odabrali imena za svoje blizance. Dječak će se zvati Maks (Max), a djevojčica Em (Emme).

Za magazin "People" imena je potvrdio i Sajmon Filds (Simon Fields), menadžer popularne Lopez.

Blizanci su rođeni 22. februara u bolnici na Long Ajlendu. Mala Em je došla na svijet 15 minuta prije Maksa, a majka Dženifer je presretna što je njena prva trudnoća prošla bez ikakvih problema. Njen suprug Mark Entoni već ima troje djece iz prethodnih veza.

Par se vjenčao 2004. godine, a u njihovom braku za sada nije bilo većih trzavica.

SEJO31-de
13-03-2008, 12:33
Gledao sam na TV-u.Posle duzeg vremena ugledao je pravu svetlost dana.Sa kranom su njega u svojem specijalnom krevetu utovarili na jedan kamion i uz policijsku pratnju ka "TESKI TRANSPORT" provozali ga gradom..

GREENEYES
13-03-2008, 12:36
Lijepa glumica želi slavlje u društvu najbližih prijatelja i porodice u Francuskoj, a Bred raskošnu ceremoniju u Nju Orleansu...

Od kada su glumci Anđelina Đoli i Bred Pit zajedno, prvi put se na svjetskim naslovnicama pojavio naslov o njihovoj svađi.

Naime, lijepa Anđelina želi skromno vjenčanje u Francuskoj, dok Bred insistira na velikoj i raskošnoj svadbi u Nju Orleansu. Anđelina je oduvijek govorila kako se ne želi vjenčati pred stotinama ljudi već u društvu najbližih prijatelja i porodice, a Bred traži suprotno.

Svađa u vezi s mjestom i brojem zvanica bila je tek na nivou razmirice ili "pokušaja kompromisa", sve dok Bred nije spomenuo svoju majku, tačnije kako će upravo ona organizirati vjenčanje i srediti sve detalje, na što je Anđelina pobjesnila, jer strahuje da će se u tom slučaju na njihovom vjenčanju pojaviti Dženifer Aniston (Jennifer), koja je s njegovom majkom i dalje u sjajnim odnosima.

- Anđelina se toliko uzrujala da je počela plakati. Prvo su oboje lupali vratima i onda otišli spavati u odvojene sobe. Kasnije je Bred pokušao objasniti Anđelini kako se Dženifer neće pojaviti na svadbi, ali nije išlo. Teško da se Anđelini može objasniti kako nema potrebe da bude toliko ljubomorna - rekao je izvor za magazin "Star".

iSelektor
13-03-2008, 13:58
Ja necu u rasparavu,pogotovu kada je tema takav jedan bolesnik kakav je Kusturica;sta fali Kusturici-razum koji ocigledno nema!
To ja vidim u nasem narodu iste vere, a bije se i svadja se gde stigne!! To je problem, a ne Kusturica...
Ali ipak me interesuje razlog zbog cega ti to tako vidis, razloge???

GREENEYES
14-03-2008, 12:21
Nakon što je imala problema s nedostatkom zraka i disanjem, Dženet Džekson (Janet Jackson) je u ponedjeljak navečer hospitalizirana. Pjevačica je smještena u losanđeleski "Cedar-Sinai" medicinski centar i navodno je liječe od simptoma gripe.

Njen glasnogovornik tvrdi da zdravstveno stanje 41-godišnje pjevačice nije zabrinjavajuće.

- Dženet je dobro. Bori se s gripom kao i svi drugi - izjavio je medijima.

Pjevačica je u posljednje vrijeme bila zaposlena, promovirajući svoj novi album "Discipline", koji se nalazi na prvom mjestu "Billboardove" listi u SAD.

Ove godine trebala bi krenuti na turneju, a za kraj godine najavila je i izlazak svoje knjige o dijeti. Naime, posljednjih nekoliko godina bori se s kilogramima, pa je odlučila s drugima podijeliti svoja iskustva.

GREENEYES
14-03-2008, 12:24
Kako je za Džordža Klunija (George Clooney) neobično da u javnosti iskazuje svoje emocije te da na dodjelu Oskara dovede svoju ljepšu polovinu, Los Anđelesom su se proširile glasine da su se on i njegova djevojka Sara Lerson (Sarah Larson) zaručili te da svoju vezu naljeto planiraju i ozakoniti.

- Još nisu ništa najavili, no u ovom gradu postoje ljudi koji znaju puno više od mene. Ti ljudi pričaju da se par već zaručio - izjavio je zaposlenik restorana "Laglio" koji se nalazi nedaleko od Klunijeve vile u Lejk Komu u Italiji, gdje bi se navodno vjenčanje trebalo i održati.

Glasine su naljutile Klunija, pa se čini da on baš i nije spreman tako brzo odreći se svog statusa slavnog neženje.

- Ti izvještaji nisu tačni. Nema nijednog tačnog elementa u njima - demantirao je navode Džordžov glasnogovornik Sten Rosenfild (Stan Rosenfield).

GREENEYES
14-03-2008, 12:27
Glumica Džesika Alba (Jessica) naljeto će roditi prvo dijete. Kaže da je muče noćne more, često sanja da ima strije...

Jedne se noći probudila i panično počela mazati trbuh kremom.

- Probudila sam se u tri sata sva u strahu. U jednom se trenutku probudio i Keš (Cash) i začuđeno gledao šta radim. Želim da dijete bude zdravo. Dat ću mu ljubavi najviše koliko mogu. To je moja najveća odgovornost - ispričala je Alba.

Priznala je da joj hormoni divljaju, hvataju je napadaji bijesa, a najviše strada zaručnik Keš Voren (Cash Warren). Zajedno su od 2004. godine.

Hida
20-03-2008, 09:22
Spavalice koje prilikom budenja vole da iskljuce
budilnik i da se okrenu na drugu stranu konacno su izgubili bitku, pošto je na tržište izbacen "leteci sat" koji se sekund po ukljucenju alarma katapultira i pocne da "beži" po sobi.
Leteci sat izgleda kao svaki drugi budilnik sve
dok na njega ne montirate najvažniji deo - mali propeler. Aktiviranje alarma automatski aktivira i propeler koji poce da se okrece i tada imate samo jednu sekundu da ga zgrabite pre nego što poleti. Ako u tome ne uspete, što je u bunovnom stanju malo verovatno, bicete primorani da
ustanete i da tražite sat po coškovima sobe, ili ispod kreveta. Kada ga konacno zgrabite, bicete dovoljno iznervirani i necete se vracati u krevet.
Dokazano je da sat ima stopostotan ucinak, a jedini problem je što bežeci od onoga koga je probudio razbudi sve u stanu, jer zvonjava
može da traje i više minuta, pogotovo ukoliko budilnik uspe da se zavuce pod krevet.

Cena leteceg monstrum sata je 40 dolara

Crni Gruja
20-03-2008, 14:38
hahaha, ovo bi mene moglo da probudi samo jedno jutro, posle vise nebi ni mene niti ikog drugog :)

SEJO31-de
20-03-2008, 14:48
Polomio bi mu krila..:smeh2:

supergirl
20-03-2008, 16:02
Uhh,ne do Bog da ga na kraju ufatim!
bolje mu je da se baci kroz prozor! :) :)

GREENEYES
21-03-2008, 15:46
U novom filmu Šona Pena (Sean Penn) fanovi će ga vidjeti u neuobičajeno vrućoj sceni za ovog izvrsnog glumca...

Šonov partner u filmu ''Milk'' poznati je transvestit i disko pjevač Silvester (Sylvester), kojeg će utjeloviti Mark Martinez.

Mark kaže da nije mogao vjerovati kako je Šon bio zagrijan tokom snimanja scene.

- Ja nastupam i na pozornicu dolazi Šon, koji me zgrabi i poljubi kao niko do sada. Učinilo mi se da poljubac traje vječno. Pitao sam se hoće li uopće prestati. Morao sam sklopiti oči, jer jednostavno nisam mogao vjerovati šta se događa - opisao je Mark vruću scenu sa Šonom, a prenosi portal "24ur".

Šon u filmu igra Harveja Milka (Harvey), koji je u Kaliforniji prvi javno otkrio svoju homoseksualnu orijentaciju. Harvej Milk umro je od posljedica atentata koji je izvršio Den Vajt (Dan Whit).

GREENEYES
21-03-2008, 15:48
Glasinama o razvodu pridonio je i Gaj kada se nije pojavio na važnom događaju za Madonu...

Posljednjih dana stranice tabloida preplavili su naslovi o mogućem razvodu pop kraljice Madone (Madonna) i Gaja Ričija (Guy Ritchie). Glasinama o razvodu pridonio je i Gaj kada se nije pojavio na važnom događaju za Madonu, njenom primanju u Rokenrol kuću slavnih.

Izvori bliski paru utvrdili su da je stvar vrlo jednostavna - više se ne vole i nakon osam lijepih godina žele krenuti svako svojim putem, a Madonu očekuju obaveze u vezi s novim albumom "Hard Candy" i skoro preseljenje u SAD zajedno s djecom.

Na ove i slične napise američkih i britanskih medija reagirala je Madonina glasnogovornica Liz Rosenberg riječima da je veza Madone i Gaja i dalje veoma jaka i da nema riječi o razvodu, prenosi AP. Dodaje da se par u zadnje vrijeme ne pojavljuje zajedno samo zbog pojedinačnih poslovnih obaveza na različitim stranama svijeta.




Autor: show biz

GREENEYES
21-03-2008, 15:50
Britni je pratio njen otac Džejmi Spirs (Jamie), koji je budno motrio ponašanje kćerke...

Nakon kratkotrajnog liječenja od ovisnosti i dugotrajnog povlačenja po sudovima, Britni Spirs (Britney Spears) je konačno dan provela sa svojim sinovima. Izvela ih je u šetnju ulicama Beverli Hilsa.

Britni je pratio njen otac Džejmi Spirs (Jamie), koji je budno motrio ponašanje kćerke. Posrnula pjevačica kasnije se sastala s glumcem Melom Gibsonom, s kojim je i večerala.

Britni je prethodno u ruski restoran "Romanov" ušla s prijateljem, a nedugo zatim pridružio im se Gibson, koji je također došao u društvu nekoliko prijatelja. Nije poznato zašto su se sastali Mel i Britni, ali nagađa se kako se poznaju iz susjedstva.

GREENEYES
21-03-2008, 15:52
Svaki put kad reditelj vikne: "Rez!", Denijel trči zapaliti cigaretu...

Zvijezda filmova o čarobnjaku Hariju Poteru (Harry Potter) Denijel Redklif (Daniel Radcliffe) zabrinjava prijatelje i živcira kolege svojom ovisnosti o cigaretama. Iako je nedavno navršio tek 18. godina, Denijel svaki dan popuši 20 cigareta. Na snimanju novog nastavka o Poteru, Denijel zapali cigaretu kad god stigne.

- Svaki put kad reditelj vikne: "Rez!", Denijel trči zapaliti cigaretu. To je odvratno. Prijatelji ga upozoravaju na ono što bi mu se moglo dogoditi ako se nastavi trovati, ali on ne želi slušati - požalio se njegov prijatelj Rupert Grint, koji u filmu glumi čarobnjaka Rona Vizlija (Weasley).

Producenti filma o Poteru strahuju da bi Denijelova ovisnost mogla narušiti njegovom imidžu u javnosti i tako smanjiti gledanost filma, pa su ga zamolili da ne puši na javnim mjestima.

SEJO31-de
02-04-2008, 01:19
Tomas Biti je zvanično muškarac, ali to nije uvek bio slučaj. Naime, Tomas je rođen kao žena, ali je hirurškom intervencijom promenio pol.

Zahvaljujući hormonima, razvio je većinu muških polnih karakteristika, a injekcije testosterona donele su mu veću telesnu masu, dlakavost i dublji glas.

Budući da se Nensi, njegova supruga, pre nekoliko godina podvrgla histerektomiji i da ne može da ima decu, Tomas, koji je zadržao svoje ženske reproduktivne genitalije, jajnike i matericu, odlučio je da reši problem tako što će on ostati u drugom stanju.

Beba, koja bi trebalo da se rodi u julu, biće devojčica, a Tomas je oplođen spermom anonimnog donatora.

Američki zakoni ne traže da se pol anatomski promeni u potpunosti. Ja sam legalno muškarac i legalno oženjen s Nensi. Za razliku od istopolnih parova, mi uživamo sva prava heteroseksualnog braka. Nema legalne prepreke da joj rodim dete – objasnio je Tomas.

"Biću otac mojoj kćerki, a Nensi će joj biti majka. Bićemo porodica", kazao je Biti u izjavi za "Advocate", časopis namenjen gej populaciji.

Tomas insistira na tome da želja za detetom nije muška ili ženska, već, jednostavno, ljudska


IZVOR B92.....http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=291112

supergirl
02-04-2008, 15:52
Boze sacuvaj!

sanela
16-04-2008, 12:46
Silovana 13-godišnjakinja rodila amidžino dijete

Dijete začeto kada je djevojčica tek napunila 12 godina...

12.04.2008. 01:30
Otac djeteta koje je nedavno u Kantonalnoj bolnici Zenica rodila 13-godišnjakinja iz jednog zeničkog sela, njen je amidža, a prema podacima MUP-a ZDK, dijete je začeto silovanjem kada je djevojčica tek napunila 12 godina, saznaje "Dnevni avaz".

MUP Zeničko-dobojskog kantona jučer je dobio izvještaj DNK analize, koji je potvrdio da je silovatelj njen amidža, koji je uhapšen i priveden, a Kantonalni sud Zenica odredio mu je dugoročni pritvor. Djevojčica je smještena u jednu ustanovu za zaštitu žrtava porodičnog nasilja, te se nalazi pod stalnom ljekarskom zaštitom.

Pregledom ljekara iz Kantonalne bolnice Zenica utvrđeno je da je djevojčica bila u poodmakloj fazi trudnoće kada je priznala da je napastvovana, pa je izvršena DNK provjera, a nalazi su stigli nakon njenog poroda.

Inače, na području Zeničko-dobojskog kantona u prošloj godini došlo je do značajnog porasta broja krivičnih djela iz oblasti povređivanja spolnih sloboda, potvrđeno nam je u Tužilaštvu ZDK. Taj trend nastavljen je, nažalost, i ove godine, a već su zabilježena tri teška, stravična slučaja. Prošle godine prijavljeno je osam slučajeva silovanja djece, dva napastvovanja te 14 slučajeva bludnih radnji. Svi ovi slučajevi rezultirali su s 12 podignutih optužnica, kažu u Tužilaštvu ZDK.

dnevni avaz

Hida
16-04-2008, 14:21
Sacuvaj boze takvih manijaka, ja sam za tim da se smrtna kazna uvede za ovakve slucajeve.

iSelektor
16-04-2008, 16:22
Vala i ja i to bez sudjenja, istog momenta...