PDA

View Full Version : Amerikanka vratila usvojeno dijete, s porukom: Neću ga više


borichi
10-04-2010, 20:07
RUSKE VLASTI ZGROŽENE

Amerikanka vratila usvojeno dijete, s porukom: Necu ga više


http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00265/pravda01_265784S1.jpg
Autor: Nenad Jarić Dauenhauer (http://www.sjenica.com/search.do?publicationId=1&searchString=*&includeAuthorId=277&sortString=by_date_desc)

Objavljeno: 09.04.2010



Ruske su vlasti ostale zgrožene postupkom jedne Amerikanke koja je usvojenog sibirskog dječaka s porukom kako ga više ne želi bez pratnje smjestila na zrakoplov za Moskvu.


Dvadesetšestogodišnja medicinska sestra Torry-Ann Hansen sedmogodišnjeg je Artema prošle godine usvojila i odvela iz Rusije u Tennessee. Jučer ga je posjela na 10-satni let za Moskvu s isprintanom porukom naslovljenom na 'One kojih se to tiče'.

Sinčiću nije rekla da ga vraća u sirotište već mu je objasnila kako ide na izlet u Moskvu i opremila ga ruksakom u koji je spremila slatkiše, kolače i drvene bojice.

U svojoj potpisanoj izjavi Torry-Ann Hansen tvrdi da su je voditelji sirotišta prevarili, da je dijete nasilni psihopat, te da ga vraća radi sigurnosti svoje obitelji. Inače je samohrana majka i ima jednog biološkog sina.
Ogorčeni djelatnici sirotišta odgovorili su kako je dječak možda tvrdoglav, no da osim toga ima još samo jednu manu – ravna stopala.
Povjerenik za prava djece u Kremlju Pavel Astakov zatražio je nakon ovog incidenta da se Amerikancima do daljnjeg zabrane sva usvajanja djece u Rusiji.

Ruski dužnosnici nisu dozvolili ni američkom konzulu da vidi dijete. Objasnili su kako će sami brinuti za njega budući da ga je Amerikanka odbacila kao vreću krumpira.

Jutarnji List

STRANAC
10-04-2010, 22:36
danas je vrlo tesko biti i bioloski roditelj,a o surogatima,hraniteljima i usvojiteljia i da se ne govori...
nazalost,najgore je za dete,ali ko zna i kakve su informacije dali nadlezni prilikom analize deteta za usvajanje...
rusija je zemlja gde vecina stvari nije ruzicasta,pa su svakakvi propusti moguci,ozda i namerni...
sa druge strane,ko zna kakva je bila i ova usvojiteljka...
ako se ne varam,na nekom sajtu sam procitao da je cak i bioloski roditelj...