PDA

View Full Version : Iza resetaka 12 razbojnika


STRANAC
09-04-2010, 17:35
Policija je uhapsila više kriminalnih grupa koje su harale Beogradom i Smederevskom Palankom.

Prema saopštenju Ministarstvo unutrašnjih poslova u prvoj grupi uhapšeni su Nenad Urošević (31), Miloš Stevanović (24), Dragan Stevanović (31), Nebojša Despotović (22), Marko Stevanović (22) i Nenad Aćimović (23), svi iz Sopota, Slavko Milojković (26) iz Grocke i Nikola Aćimović (28), iz Beograda.

Kriminalna grupa je osumnjičena da je 23. februara ove godine u selu Nemenikuće u Sopotu, u porodičnoj kući, od oštećenih,"uz pretnju vatrenim oružjem, oduzela 5.000 dinara, 120 evra i mobilni telefon".

Oni su sumnjičeni i da su 27. septembra 2008. godine, u selu Stojnik kod Sopota, u porodičnoj kući, "uz pretnju vatrenim oružjem, od oštećenog oduzeli 3.630 evra i 60.000 dinara".

Terete se i da su 12. marta 2010. u selu Mala Plana kraj Smederevske Palanke "uz pretnju vatrenim oružjem, od oštećenih oduzeli 960 evra, 10.000 dinara, zlatni dukat i tri mobilna telefona".

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, navodeno je u saopštenju.

U petak su, nezavisno od ove grupe, uhapšeni i Miloš Andrejević (18) i maloletni R.P (17) i M.A. (17) iz Beograda, zbog sumnje da su izvršili 11 krivičnih dela razbojništva, a potom i Srđan Aleksić (24) iz Beograda.

Andrejević i maloletnici su maskirani "fantomkama" uz pretnju replikom pištolja, opljačkali trgovine "Ideje", "C marketa" i "Maksi diskonta" odakle su uzeli ukupno oko 300.000 dinara.

"Razbojništva su vršili na teritoriji Čukarice, Savskog Venca i Zvezdare", navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da će protiv osumnjičenih biti podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Aleksić se, pak, sumnjiči da je izvršio više razbojništva i razbojničkih krađe. "Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod Aleksića pronašla automatsku pušku "cz m70" i dva pištolja "cz m57", navodi se u saopštenju i dodaje da je osumnjičeni Aleksić priveden dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu. On se tereti i zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, kao i nasilničkog ponašanja, dodaje MUP.

(Tanjug)