PDA

View Full Version : Napadacu na Velju Ilica dve godine zatvora


STRANAC
07-04-2010, 00:02
Viši sud u Beogradu osudio je danas Dejana Stojadinovića na dve godine zatvora zbog fizičkog napada na lidera Nove Srbije Velimira Ilića u februaru, u centru Beograda.


Velimir Ilić dolazi na današnje suđenje (Tanjug)
Sud je utvrdio da je Stojadinović izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu, pošto je lideru NS tokom potpisivanja peticije za smenu vlade, u Knez Mihailovoj ulici, 5. februara zadao više udaraca u predelu leve strane glave i naneo mu lake telesne povrede.

Prema rečima sudije Dragomira Gerasimovića, utvrđeno je i da je Stojadinović bio uračunljiv, svestan svog dela i da je hteo njegovo izvršenje, znajući da je ono zabranjeno.

Lider Nove Srbije kaže da nije zadovoljan presudom i da će se o eventualnoj žalbi konsultovati sa advokatima. On je očekivao da Stojadinović bude osuđen na najmanje tri godine zatvora, s obzirom na to da mu je, kako je rekao, naneo teške telesne povrede.

"Očekivao sam dosta više, ovo je bio klasičan pokušaj ubistva, jer me je udario u mesto gde sam ranije operisan. Pravosuđe je odradilo svoj deo posla i neka ovo bude način da se spreči nasilje tog tipa ", rekao je Ilić.

Ovom presudom Stojadinoviću je produžen pritvor, ali je oslobođen plaćanja sudskih troškova, dok je Ilić upućen na parnicu za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahteva.
Pre izricanja presude, Ilić je tokom svedočenja rekao da smatra da je napad na njega bio izrežiran, kako bi bio isprovociran da upotrebi oružje, jer se, kako je naveo, tih dana pričalo da li treba da se nosi oružje radi lične zaštite.