PDA

View Full Version : Misteriozno ubistvo devojaka kod Cuprije


STRANAC
05-04-2010, 11:35
I dalje nepoznat motiv i izvršiilac dvostrukog ubistva kod Ćuprije. Ivana Stojković (25) i Biljana Obradović (18) iz sela Kušar pronađene mrtve na Uskrs.

http://img196.imageshack.us/img196/1985/v165648p0.jpg

(Guliver/Getty Images)
Tela Ivane Stojković (25) i Biljane Obradović (18) iz sela Krušar kod Ćuprije policija je pronašla juče u 8.30 časova na mestu Ada iza vikenda naselja u blizini Kazneno-popravnog zavoda.

Jedno telo je pronađeno u automobilu marke "honda" sa prostrelnim ranama, dok je drugo bilo oko tri metra od vozila sa prostrelnim ranama.

Kako saznaje "Blic“, dvostruko ubistvo počinjeno hicima iz pištolja.

Prema prvim informacijama, jedna devojka je imala ranu na glavi. Biljani je polomljena i noga, ali se još ne zna da li je ta povreda nastala od metka ili udarca tupim predmetom. Policija nije saopštila ni da li je pronađen pištolj kojim je izvršen zločin.

Juče su topole pored Morave čuvale dva beživotna mlada tela i mnogo tajni koje su ostale iza ovog dvostrukog ubistva za koje motiv niko još ne naslućuje.

Rodbina je stizala u panici i s nadom da se radi o nekim drugim devojkama, a ne o njihovim sestrama, ćerkama, drugaricama.

"Pustite me. Pustite me, policijo, da vidim moje dete, da vidim je l’ to ona. Ja sam otac... ja sam otac", vikao je Ivanin otac Ljuba.

Otac nastradale devojke satima je stajao ispred policijaca i preklinjao, tražio, vikao, pokušao da se rve s njima kako bi mu dozvolili da vidi svoje dete.

"Je l’ ovo nagrada za Uskrs, Bože? Je l’ si nas ovako nagradio? Možda ćeš ti ipak dati da ovo nije moja sestra, možda je ovo neko drugi", pričao je više za sebe Biljanin brat Bojan dok je stajao ispred policajaca koji su obezbeđivali mesto zločina.

On kaže da je Biljana, maturantkinja ćuprijske gimnazije, u subotu uveče izašla u grad sa najboljom drugaricom Ivanom.

"Jedva je čekala da je vidi. Ivana je u petak došla iz Beograda, gde studira. Bilja je skoro raskinula sa dečkom Markom, ali su se za subotu uveče dogovorili da izađu svi zajedno jer su njih dvoje ostali u dobrim odnosima.

Otišli su iz Krušara u jagodinsko izletište Potok. U povratku Bilja mi je javila da će otići svi zajedno do Marka koji živi u selu Ribare, jer je bilo lepo veče da sede u dvorištu.



Kada su se svi rastali, Ivana i Bilja su prošle kroz Krušar, ali su nastavile dalje, na našu veliku nesreću", rekao je Bojan za "Blic".

Prema priči Ivaninog brata Ivana, kada su oko četiri sata ujutru prošle kolima marke "honda", videla ih je Ivanina tetka koja je rano ustala da sprema uskršnju trpezu.

"To su moja nesrećna kola koja je ona vozila kada dođe iz Beograda, pošto je bila apsolvent Stomatološkog fakulteta. Prošle su pored tetkine kuće i mahnule. Ništa ne znamo, ni da li ih je neko zvao na Adu, ni zašto su tamo otišle, ništa.

Strašna tragedija nam se desila, evo na Uskrs. Strašna. Ceo život su se roditelji mučili da je školuju, bila je i dobar student i dobra devojka, a danas je nema.

Majka me je oko pola šest probudila i rekla da Ivane nema u kući. Počeli smo da zovemo redom i da ih tražimo. Prošao sam svaki deo Ćuprije i Jagodine i tek mi je na kraju palo na pamet da pogledam pored reke.

Kad sam došao, policija je već bila ovde. Kada sam video da ne stižu kola Hitne pomoći, znao sam sve, znao sam da nema nade", priča u očaju Ivanin brat Ivan.

On je sestru zvao tokom noći, ali se ona nije javljala na telefon, dok je Biljanin mobilni bio isključen.

U jednom trenutku stigao je i Biljanin bivši momak Marko s kojim su dve drugarice provele veče.

"Bili smo zajedno u Potoku, njih dve, ja i jedan moj drug. Ja sam Ivanin brat od strica, a Biljin bivši momak. Nešto pre četiri su otišle od mene i rekle su da će pravo da idu kući.

Zaspao sam kad sam stigao kući. Ne znam ni da li ih je neko zvao, ni šta se desilo", kaže Marko kroz suze.

Policija i istražni sudija Višeg suda u Jagodini Zoran Petrović rekli su da se intenzivno traga za počiniocima ovog zločina, ali detalje nisu iznosili.

(MONDO)

STRANAC
07-04-2010, 00:03
Ivana Stojković (26) i Biljana Obradović (19), koje je na Uskrs svirepo ubio Toplica Marković (30), sahranjene su večeras oko 17 sati na mesnom groblju u rodnom Krušaru, kod Ćuprije.

Njih je na večni počinak ispratilo nekoliko hiljada stanovnika tog sela, Ćuprije, Jagodine i okolnih mesta, Ivanine kolege sa Stomatološkog fakulteta, učenici i profesori gimnazije u Ćupriji u kojoj je maturirala Biljana.

U redovima dva po dva, građani sa svećama i cvećem čekali su da uđu u dvorišta njihovih kuća, koje su jedna uz drugu, i u prostorije gde su bila izložena njihova tela, da zapale sveće i odaju poslednju poštu.
Lelek, ridanje, suze, padanje u nesvest, intervencija lekarskih ekipa Službe hitne pomoći iz Ćuprije...

Celo vreme, od 13 sati pa sve do polaganja u rake, padala je sitna kiša.

Povorka je bila zajednička, napred dva crna crkvene barjaka, dva krsta, njihove slike, posebno i zajedničke, nosili su mladi ovog sela, sve do groblja, udaljenog oko dva kilometra.

Biljana je sahranjena odmah na ulazu u groblje a Ivana oko stotinu metara dalje.

Selo je u čudu, okupljeni na sahrani tvrde da se ovako nešto nikada nije desilo u ovom delu Srbije.

Govore sve najbolje o porodicama Stojković i Obradović, o ubijenim devojkama, ali, osim osude, nemaju ružne reči ni za Markovića.

Kažu, "nikada nije bio problematičan, ni kao dete, ni kao dečak a ni kao odrastao momak".

"Upropastio je tri porodice, ubrao dva mlada života a ni njegov više se ne može nazvati životom", rekla je novinarima jedna žena na sahrani, koja se prestavila kao vaspitačica u ovdašnjem vrtiću i koja "dobro poznaje svih troje".

Ona je dodala da je Markovićev otac rekao kako ne može više iz kuće među komšije.

(Tanjug)

STRANAC
08-04-2010, 17:56
Ubica devojaka plakao na saslušanju

Istražni sudija doneo je večeras rešenje o sprovođenju istrage protiv Toplice Markovića (30), osumnjičenog da je ubio Ivanu Stojković (26) i Biljanu Obradović (19) i odredio mu pritvor u trajanju do 30 dana.



"Markoviću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja", rekao je istražni sudija Višeg suda u Jagodini Zoran Petrović.

On je dodao da o motivu ne može ništa da kaže "dok se ne uradi neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog od strane veštaka".

"Marković se kaje za učinjeno krivično delo i plakao je u vreme saslušavanja", rekao je Petrović.


Policija odvodi Markovica posle saslusanja (Tanjug)
Uz jako policijsko obezbeđenje od 15 policajaca, saslušavanje Markovića je trajalo više od dva sata (od 15,45 do 18 sati), a prisustovao mu je, po službenoj dužnosti, advokat Jeremija Ivanović iz Jagodine.

Marković, koji je iz sela Krušara kao i ubijene devojke, ubio je studentkinju Ivanu i maturantkinju Biljanu iz pištolja, pucajući im u glavu, na Vaskrs ujutro u ćuprijskom naselju Ada.

One su sahranjene juče na mesnom groblju, ispraćene od nekoliko hiljada građana tog sela, Ćuprije i Jagodine.

(Tanjug)