PDA

View Full Version : IRMA ZIMONJIC NAJMLADjA PESNIKINJA SJENICE


Tahirovce
18-04-2007, 19:37
Irma Zimonjić, učenica osmog razreda O.Š. «Svetozar Marković», napisala je svoju prvu knjigu i tako postala najmlađa pesnikinja Sjenice. Zbirka pesama mlade autorke «Život», koja je ovih dana izašla iz štampe, našla je svoje mesto i na policama gradske i školskih biblioteka i tako obogatila zavičajnu književnost Sjenice.

«Jednostavno sam jednog dana dobila inspiraciju, sela i napisala svoju prvu pesmu «Život» i tako je sve počelo», govori Irma. «Možda je to prirodni talenat a možda i genetsko nasleđe jer, svoju prvu zbirku pesama posvećujem svom rahmetli amidži Hamdiji Zimonjiću, koji je, kao nastavnik srpskog jezika, takođe za života pisao pesme. Štampanje knjige omogućila mi je opština i predsednik Esad Zornić, a veliku podršku sam imala od mog nastavnika i razrednog starešine Milivoja Zaharijevića, koji je bio urednik za moju prvu knjigu. Podržali su me i škola, prijatelji i rodbina i svima sam zahvalna. A «Život» je samo početak i sigurno ću nastaviti da pišem», obećava.

«Po učenju, vaspitanju, zalaganju, kako u školskm tako i u vanškolskim aktivnostima, Irma se isticala od početka. Kada mi je prošle godine pokazala svoje pesme, procenio sam da bi to trebalo da se štampa i sada joj od srca čestitam», kaže Milivoje Zaharijević, nastavnik srpskog jezika i Irmin razredni starešina od petog razreda. On izražava nadu da će uspeh Irme Zimonjić biti podsticaj i drugim učenicima da na pravi način pokažu svoj talenat. A najmlađoj pesnikinji Sjenice tek predstoji «život» i u njemu još mnogo novih naslova koji čekaju da budu zapisani.

feksem
19-04-2007, 10:52
Kako je lijep osjećaj pročitati ovako nešto!Cvaka čast Irmi!Želim joj puno uspjeha u daljem radu,da napiše još puno pjesama!

36310
19-04-2007, 11:13
Pridruzujem se cestitkama.

Ovo me bas podseti na dobra stara vremena kad me je zivot u skoli i u skolskom dvoristu jedino zanimao i da sve sto je izlazilo iz tog okvira mi je bilo strano i dosadno...kasnije je dosao "zivot" a sa njim su se izgubile neke nade i iluzije...Irma zelim ti puno uspeha.

MajkaMaca
23-04-2007, 19:18
Irma od srca ti cestitam i zelim mnogo uspeha u buducem...samo nastavi radujemo se sa tobom

borichi
25-04-2007, 21:12
Mozemo li mi na forumu imati to zadovoljstvo da procitamo koju Irminu pjesmu?

Irma, ako ovo citas molimo te da to ucinis, da i mi malo uzivamo u tvom mladom uspjesnom vidjenju "Zivota"



Borichi,

Tahirovce
26-04-2007, 16:48
Neka meni neko dostavi knjigu ja cu je obradit i postavit za download u pdf formatu........

Elvis-Eko
26-04-2007, 17:22
Izvrsna ideja, bravo

borichi
26-04-2007, 19:18
Neka meni neko dostavi knjigu ja cu je obradit i postavit za download u pdf formatu........



Stvarno si zlato. u medjuvremenu dok ne dodjes do knjige, mogao bi opet postaviti koju slicicu. Sta god kliknes to bude dobro. Nego da se ne udaljavamo od topica, cekamo pjesme od Irme Zimonjic.

Hvala

Tahirovce
29-04-2007, 01:11
Kritiku upucujem stampariji na kvalitet stampe i koricenja, al eto ipak sam nekako uspeo da skeniram i prebacim u pdf.......

evo linka za download



www.omoti.org/ZIVOT_IrmaZimonjic.zip

borichi
01-05-2007, 18:52
http://i42.photobucket.com/albums/e321/ninahadcentury21/Recomended.gif



Kritiku upucujem stampariji na kvalitet stampe i koricenja, al eto ipak sam nekako uspeo da skeniram i prebacim u pdf.......

evo linka za download



www.omoti.org/ZIVOT_IrmaZimonjic.zip





Kvalitet je dobar, treba mi samo mira i vremena da ih mogu procitati. Svakako da cu staviti komentar.



Hvala Tahirovce,

Tahirovce
01-05-2007, 23:59
Hvala tebi za ideju..........