PDA

View Full Version : Zaorane Prve Takmicarske Brazde


Tahirovce
17-04-2007, 22:35
KLUB MLADIH FARMERA RAŽDAGINJE ORGANIZOVAO

TAKMIČENJE U ORANJU



ZAORANE PRVE TAKMIČARSKE BRAZDE





Klub Mladih farmera Raždaginje uspešno je organizovao prvo takmičenje u oranju, koje bi po očekivanju organizatora i učesnika, trebalo da postane tradicionalno i da se održava svake godine. Na seoskom zemljištu u Raždaginji, na parcelama od po 15 x 20 metara, za najbolju brazdu takmičilo se desetak učesnika. Prvo mesto je osvoio poljoprivrednik Bajazit Hamidović iz Breze, drugo mladi Samir Hodžić iz Medara, učenik II-og razreda Tehničke škole u Sjenici a treći Kasim Taić iz Raždaginje.

Po unapred utvrđenim kriterijumima, kvalitet brazdi procenila je tročlana komisija organizacije FAO UN, koja je, povodom realizacije dugoročnog projekta za razvoj stočarstva u Sandžaku, u Sjenici prisutna od 2003-će godine. Član komisije i sudija u oranju mr Ranko Koprivica sa poljoprivrednog fakulteta u Čačku, je nakon takmičarskog dela, održao stručno predavanje o pravilnom oranju i podešavanju mehanizacije. Tako su učesnici, pored toga što su mogli da pokažu svoje znanje i umeće i u tome se takmiče, imali priliku i da nauče nešto novo i korisno a sve u cilju boljih i kvalitetnijih useva. «Naš cilj da ovom manifestacijom organizujemo druženje farmera kroz takmičenje u znanju i veštinama oranja, a da nakon toga saznamo i nešto novo od pravih stručnjaka, je u potpunosti ostvaren, i nadam se da će ovo postati tradicija», rekao je Almir Tahirović, predsednik kluba Mladih farmera Raždaginje.

Ovu manifestaciju su podržali, Unija stočara za Sjenicu, Tutin i Prijepolje, zemljoradnička zadruga «Sjenička ovca» i organizacije FAO. A članovi kluba Mladih farmera Raždaginje su pokazali da se i na skroman način može učiniti nešto za promovisanje poljoprivredno stočarskih delatnosti, koje u sjeničkom kraju imaju bogom dane, prirodne uslove za razvoj.

keiselbach
19-04-2007, 17:22
Fino.Trebalo bi da bude vise ovakvih dogadjaja.Sjenica treba da se okrene ovakvim stvarima

36310
22-04-2007, 08:44
Davno nisam cuo prijatniju vijest.

Daki
22-04-2007, 23:23
Oru, svaka im cast.