PDA

View Full Version : LDP trazio podrsku SDA i SDP


Rarica
29-03-2010, 18:35
LDP traži podršku SDA i SDP


INFO - Politika



Liberalno demokratska partija Novog Pazara pozvala je danas ministre Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina, kao i poslanike Sandžačke demokratske partije i Bošnjačke liste za evropski Sandžak, da prilikom izjašnjavanja o amandmanima na predloženi tekst Deklaracije o Srebrenici podrže amandmane koje je podnela ova stranka.



Ova partija u saopštenju dostavljenom medijima navodi da bi podrška njihovim amandmanima bila nešto najmanje što bi morali Ljajić i Ugljanin da učine “ako već nisu imali snage i hrabrosti da iskažu svoj stav o Deklaraciji”.

“Od uzuzetne važnosti je da nas podrže, jer mi podnoseći amandmane na predlog Deklaracije pokušavamo da ispravimo greške i nespremnost njenih autora da jasno izraze stav Srbije o događajima u Srebrenici. Mi želimo da omogućimo saopštavanje pune istine, jer je to uslov za normalnu budućnost Srbije, odnose u regionu i brže uključivanje u Evropsku uniju“, navodi se u ovom saopštenju.

LDP amandmanima traži da pozivanje na presudu Međunarodnog suda pravde bude dopunjeno citatom kojim se pokazuje da je tom presudom “utvrđeno da se na teritoriji Srebrenice dogodio genocid.”

“Tražimo i da se u samom tekstu Deklaracije saopšti istina o tome za koja je sve najteža dela optužen odbegli general Ratko Mladić, tako što će se, pored isticanja važnosti njegovog hapšenja i izručenja, navesti da je ‘optužen za genocid, zločine protiv čovečnosti i teške ratne zločine’”, navodi se u saopštenju.

(Radio Sto plus)

STRANAC
29-03-2010, 20:04
mislim da ce ostati usamljen povodom ovoga,jer nesto ne verujem da ce ova dvojica prodati fotelje...
ipak,i dalje,Ceda ostaje covek koji je najvise puta izgovorio rec SREBRENICA i GENOCID...
nije pitanje vere,ovo je pitanje casti,sta imamo odo ona dva hajvana ako ne smejuda se izjasne ovako jasno i glasno...