PDA

View Full Version : Premijerka Kosor opet na meti poznate pevacice


Rarica
29-03-2010, 13:18
http://img191.imageshack.us/img191/7133/severina258106s1.jpg

Premijerka Kosor opet se našla na meti poznate pjevačice. Severina se na reviji u subotu navečer pojavila s brošem na kojem je broj nezaposlenih

ZAGREB - Primirju između Severine i premijerke Jadranke Kosor došao je kraj. Pjevačica se na Cro-a-porteru u subotu navečer pojavila noseći na sakou broš koji je bio jedna brojka, 317625, odnosno broj nezaposlenih u Hrvatskoj



Severinina provokacija uslijedila je desetak dana nakon što su SDP-ovci razljutili premijerku u Saboru predloživši joj da broj 317-625 uzme za svoj novi broj mobitela.

Na pitanje što to nosi na reveru Severina je kratko izjavila: “Broševi su u modi!”


Severina i premijerka Kosor prvi put su se verbalno sukobile prošlo ljeto nakon donošenja Zakona o umjetnoj oplodnji . Severina je tada pozvala premijerku da promijeni zakon “ako ima muda”. Premijerka je onda navodno Severinu nazvala seljankom, no njezin je ured to demantirao rekavši kako je Kosor samo rekla da ne želi “komentirati ono što govori djevojka sa sela”. To je trajalo još neko vrijeme, a potom je došlo do zatišja, sve do subote navečer.

Brojka nije izabrana slučajno, a nije slučajno izabran ni broš, najzapaženiji modni detalj premijerke Kosor. Premijerkini broševi svaki su put drukčiji i nerijetko njima šalje poruku, poput već legendarnog broša u obliku metle na početku njezina mandata koji je bio svojevrsni simbol njezine odluke da je došlo vrijeme “velikog pospremanja”.
Ne boji se iskazati stav

Veliku pažnju u javnosti izazvao je i premijerkin broš u obliku Hrvatske s kojim je došla na sastanak sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom. S brošem u obliku munje Kosor se pak pojavila na sjednici Vlade prošlo ljeto kada se raspravljalo o rebalansu proračuna.

Je li na pomolu nastavak sukoba između Jadranke Kosor i Severine? Prošlog ljeta njihove su svađe bile česte, burne i nerijetko vrlo brutalne, iako je premijerka bila pomalo povučenija i reagirala je uvijek nakon što bi je Severina isprovocirala, ali je nakon nekoliko puta prestala. Severina je prozivala premijerku gotovo na svakom koncertu, a čak je uspjela nekoliko puta nagovoriti publiku da skandira njezino ime, na što bi Severina uzviknula: “Jadranka, pomozi! Teška su vremena!”.

Neki su Severinine istupe tumačili kao “sjajnu foru”, dok su drugi smatrali da Severina sve to radi zbog vlastite samopromocije. Radi li sve to Severina slučajno, namjerno ili se samo dobro zabavlja?

- Rekao bih da se radi o dobro promišljenoj zafrkanciji i nikako slučajnoj. Da je Severina ostala na onome od prošlog ljeta, onda bih rekao da je to bila fora, ali sad mi se čini da nastupa pomalo oportunistički, iako ne zbog vlastite promocije. Ona svjesno provocira i zna da će zbog toga dobiti publicitet, ali opet, Severina je superbrend i može sebi sve dopustiti. Sjetimo se njezinih majica s Majkom Božjom. Uvijek se nekako stavljala na stranu javnosti i na neki način ona je kod nas ono što Amerikanci imaju u svojim televizijskim noćnim showovima s, primjerice, Jayem Lenom u kojima se ismijavaju političari, jer takvih stvari kod nas nema. Međutim, ono sa zakonom o umjetnoj oplodnji je bio stav jedne žene, a ovo s brošem je politički stav. Pitanje je zapravo tko je taj koji joj sugerira da je prilika da nešto izvede. No, treba joj skinuti kapu jer se ne boji iskazati stav, iako je možda malo kalkulantski - kaže Krešimir Macan iz agencije Manjgura te jedan od naših najpoznatijih PR stručnjaka.
Naljutila i Crkvu

Kad je promovila svoj zadnji album “Zdravo Marijo” Severina se pojavljivala s majicama na kojima je bio lik Majke Božje, što je razljutilo Crkvu. Hercegovački franjevci su joj tada poručili: “Idi, vraže, di te traže”.

Prošle godine je s majicom s Barackom Obamom očito podržala njegovu kandidaturu za američkog predsjednika, a znala se našaliti i na svoj račun. Jedna od najpoznatijih majica koje su se odnosile na njezin privatni život bila je ona s natpisom “Mala bi se udala”.