PDA

View Full Version : Maloletnice "animirale" goste seoskog bara


STRANAC
26-03-2010, 19:44
Posle tuče sa ubadanjem nožem u noćnom baru „Ban” kod Smedereva policija otkrila mesto „vrućih žurki” sa maloletnicama kao animir damama. Vlasniku mesec dana pritvora.


Miodragu P (40), vlasniku bara „ Ban” iz smederevskog sela Vranova istražni sudija je u četvrtak odredio mesec dana pritvora po krivičnoj prijavi policije za nanošenje po život opasnih povreda Ivana M. (19) i podvođenja i omogućavanja polnih odnosa i oduzimanje maloletnih osoba pomaganjem. Privedeni su i roditelji vlasnika bara i još nekoliko učesnika tuče posle koje je otkriveno da je "Ban" zapravo kupleraj.

Pet učenica osmog razreda iz Smedereva lagale su roditelje svakog vikenda da izlaze u grad sa drugaricama, a večeri su provodile u noćnom baru „Ban” kao konobarice, plesačice i animir dame! Prijava jednog od roditelja prošlog vikenda u zoru da mu se „dete nije vratilo kući” odvela je ovdašnju policiju u seoski bar za koji se ispostavilo da je kupleraj.

U sredu uveče policija je uhapsila vlasnika bara Miodraga P. iz Vranova, tri dana nakon žestoke tuče u lokalu kada je vlasnik nožem u stomak teško ranio Ivana M, rođaka jedne od devojčica.

Kako saznajemo, Ivan je sa nekoliko drugara u nedelju uveče došao u bar da „namiri račune” sa gazdom zbog iskorišćavanja maloletne rođake i njenih drugarica. Nakon kraće svađe izbila je opšta tuča, lokal je demoliran, jedna osoba je teže povređena, a dva momka su zadobila lakše povrede. Policija već nekoliko dana saslušava svedoke među kojima su uglavnom roditelji i deca, a detalji istrage biće poznati po okončanju postupka.

Iako još ne postoje dokazi da su petnaestogodišnjakinje i seksualno iskorišćavane, ne isključuje se u potpunosti mogućnost da su pružale i tu vrstu usluga za novac.

"Kada su roditelji jedne devojčice otišli u Vranovo u bar da traže ćerku, vlasnik Miodrag P. joj je uz pomoć svoje majke Ljiljane naredio da siđe u neku rupu, nalik septičkoj jami i sakrije se od roditelja. Roditelji su potom otišli, a da nisu pronašli dete", rekao je Dragan Rogan, istražni sudija Osnovnog suda u Smederevu.

Rogan navodi da je gazda maloletnice navodio da se provokativno oblače i igraju, da se tokom nastupa svlače, da ih uglavnom stariji posetioci pipkaju i dodiruju, da sa njima odlaze u pomoćnu prostoriju. Sudija kaže da za sada ne postoje dokazi da su mušterijama pružale i seksualne usluge.

Meštani Vranova kažu da je bar „Ban” bio „na glasu” i da su se tu vikendom odigravale „vruće žurke” do ranih jutarnjih sati. Ne skrivaju sumnje da su neke devojke i seksualno opsluživale mušterije, ali većina ne sme da tvrdi da su tu radile maloletnice.

Šokantne vesti o „zloupotrebi” petnaestogodišnjakinja uzburkale su celo Smederevo. U pripravnosti je i Centar za socijalni rad zbog mogućnosti da je reč o roditeljskom zanemarivanju dece za šta se po Zakonu o porodici deca odvode u hraniteljske porodice, a u krajnjem slučaju, privremeno ili trajno se oduzima i roditeljsko pravo.