PDA

View Full Version : Ljubavnica će platiti devet miliona dolara jer je razorila brak


Rarica
24-03-2010, 18:59
http://img399.imageshack.us/img399/5221/23954novcanikreuterkimk.jpg

T.Mitrović/Blic online | 24. 03. 2010. - 17:19h |

Jedna prevarena Amerikanka će na ime odštete za razoreni brak, od ljubavnice svog muža dobiti devet miliona dolara, odlučio je sud u Severnoj Karolini, prenosi "Tajms".

Sintija Šakelford (60) iz američke države Severne Karoline dobila je sudski slučaj u kome je za raspad svog braka tužila muževljevu ljubavnicu.
Sud je odlučio da tužena ljubavnica En Lindkvist mora da plati pet miliona kao naknadu štete ženi za pretrpljeni bol, i još četiri miliona dolara na ime kazne za uništavanje braka.
"Ovo je moje upozorenje svim ženama koje su tamo negde bacile oko na nečije muževe. Sve dok dvoje ljudi žive zajedno, dok dele istu postelju, niko treći ne treba da se meša", rekla je juče gospođa Šakelford medijima.
"Moja deca su očajna zbog oca, a i ja", istakla je Šakelford a mediji su preneli i izjave dece koja kažu da ih je otac emocionalno zanemario i da je bio odustan poslednjih pet godina.


Advokat Alan Šakelford (62) upoznao je gospođu En Lindkvist dok je radio na koledžu na kojem je ona bila dekan. Pošto joj je muževljevo ponašanje bilo sumnjivo, godpođa Šakelford unajmila je privatnog detektiva koji joj je preneo saznanja da je muž vara. To se dešavalo tokom 2004. godine, a Šakelfordovi su se rastali 2005. i zatražili razvod.


U tužbi koju je podnela, gospođa Šakelford tvrdi da joj je Lindkvist "namerno zavela" muža.
En Lindkvist, tužena ljubavnica, rekla je da će ukložiti žalbu na sudsku odluku.
"Ovo me sve uhvatilo nespremnu. Ne zarađujem puno, odakle mi devet miliona dolara?", rekla je ona medijima.


Zakon i preljuba u SAD

Severna Karolina je jedna od sedam američkih saveznih država čije zakonodavstvo poznaje krivično delo "otuđenja ljubavi". Tako prevareni supružnici mogu tužiti ljubavnike koji su im "oteli" ljubav njihovih bračnih partnera.

Zakonodavci se nisu još uvek potrudili da zakon promene, jer se boje da će se to protumačiti kao podržavanje bračnog neverstva.
"Tužitelji moraju dokazati da je brak prethodno bio pun ljubavi, da je ljubav uništena i izgubljena, i da je optuženi doprineo gubitku ljubavi", kaže jedan advokat iz Severne Karoline.
"Nije bitno da li su ljubavnici upražnjavali seksualne odnose, za tužbu je dovoljan i flert, zabavljanje, poljupci i slične ljubavne radnje", dodao je on.

STRANAC
24-03-2010, 19:36
dobila pare,sad nadje nekog mladjeg,lepseg i sve ko bombona... :)

borichi
25-03-2010, 17:28
Istina ziva! o ovome se dosta moglo cuti i vidjeti u medijima!

Ali mi samo nije jasno kako taj njen muz prodje tako lako. Po malo lici na dokaz, ako hoces da dovedes neke stvari u red, onda samo "opali krivce po dzepu", e, tu, svi postaju osjetljivi...