PDA

View Full Version : Jos jedna TOYOTA se otela kontroli


STRANAC
14-03-2010, 14:39
Jedan Norvežanin doživio je nezgodu pošto mu se tokom vožnje zaglavila papučica za gas u automobilu "tojota prius", saopštila je policija u petak.

http://img202.imageshack.us/img202/1369/v163314p0.jpg

Reč je o prvoj nezgodi ovog tipa u Norveškoj, dok je u SAD zabeležena serija problema i najmanje jedna nesreća sa smrtnim ishodom, zbog čega je japanski proizvođač povukao oko devet miliona vozila širom sveta.

"Juče oko 12:16 časova po lokalnom vremenu dobili smo poziv vozača koji je rekao da mu se u vozilu blokirala papučica za gas u blizini Kristansanda na jugu Norveške", izjavio je Per Kristian Klausen, zvaničnik lokalne policije.

Prema prvim indikacijama, on je vozio autoputem brzinom većom od 100 kilometara na čas, ali kad se zaglavila papučica maksimalna brzina je dostigla 176 kilometara na čas.

Četrdesetdevetogodišnji vozač je da bi zaustavio vozilo udario u zaštitnu ogradu, a na sreću nije povređen.

O svemu je obaveštena i kompanija "Tojota", koja je poslala ekipu na mesto nesreće kako da bi pregledala automobil.

"Suviše je rano da se govori o uzroku ovog incidenta. Bilo bi veoma opasno da se spekuliše", izjavio je Espen Olsen, portparol norveškog Predstavništva Kompanije "Tojota".

Pre nekoliko dana u Kaliforniji je saobraćajna policija pomogla u zaustavljanju automobila "tojota prijus" koji se takođe oteo kontroli vozača zbog zaglavljene paučice za gas.