PDA

View Full Version : Tutin: Ubijen policajac na dužnosti


edis_mumin
04-03-2010, 12:46
Policajac Željko Zečević ubijen je juče na dužnosti u Ribarićima, u okolini Tutina. Na putu ka stanici policije, ubica u kolima izvukao policajcu pištolj i ubio ga.

Kako je za B92 izjavio ministar policije Ivica Dačić ubica je u bekstvu, ali je identifikovan. Reč je o Fahrudinu Mavriću (23) za kojim se intenzivno traga.

Ubistvo se dogodilo pošto je patrola policije u selu Jezgroviće intervenisala u lokalnoj kafani i iz nje udaljila dvojicu učesnika tuče koji su po izlasku iz kafane izazvali saobraćajni prekršaj.

Policija ih je potom privela i na putu ka stanici policije u automobilu Mavrić je pucao u policajca i usmrtio ga.

Pripadnici policije i žandarmerije od sinoć intenzivno tragaju Mavrićem, rekao je jutros policijski general Mladen Kuribak, koji koordinira potragom, dodajući da je uveren da će Mavrić biti uhvaćen i priveden pravdi.


Ministar Dačić je objasnio da je policajac Željko Zečević, službenik Policijske uprave u Novom Pazaru (30) upravljao službenim vozilom prilikom dovođenja Fahrudina Mavrića posle intervencije u Ribarićima.

"U mestu Batrage, Mavrić je oteo Zečeviću iz futrole službeni pištolj i ranio ga u leđa, nakon čega je iskočio iz vozila i pobegao u nepoznatom pravcu. Na put do Doma zdravlja, ranjeni policajac je podlego ranama", kaže Dačić.



Daćič takođe kaže da je u Tutin otišao načelnik policije general Kuribak i da se u toku noći očekuje nastavak potrage za ubicom.

"U narednim dana MUP će učiniti sve da ovaj događaj nema posledice po ukupnu stabilnost u regionu, budući da je to region u kojem postoji mešoviti sastav stanovništva“, rekao je Dačić.

Dačić navodi da činjenica da je u poslednjih 20 godina poginulo 1000 policajaca vršeći službenu dužnost navodi na to da mora da se promeni kaznena politika za počinioce takvih krivičnih dela.

"Nadam se da će posle ove reforme koja je sprovedena u pravosuđu, kaznena politika imati pravnu poruku ali i pouku da da je to nešto što nigde na svetu nije dozvoljeno i da je jedan od najtežih prekršaja i da je to praktično napad na državu", kaže on.


Blic Online | Ubijen policajac na du?nosti (http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/179247/Ubijen-policajac-na-duznosti-u-Tutinu)

Rarica
04-03-2010, 14:28
Komemoracija ubijenom policajcu sutra u Tutinu


Komemoracija ubijenom policajcu Željku Zečeviću (40) iz Tutina biće održana sutra u tutinskom Domu kulture u 11 sati, rečeno je u policiji. Sahrana će biti u 13 sati na lokalnom groblju u Tutinu. Policajca Zečevića ubio je sinoć Fahrudin Mavrić (23), otevši mu tokom privođenja službeni pištolj, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Zečević je ubijen sinoć oko 19.30 sati, posle intervencije u Ribarićima, a Mavrić je pobegao u nepoznatom pravcu.

SEJO31-de
05-03-2010, 23:52
Beograd -- Uhapšen Fahrudin Mavrić, koji je ubio policajca Željka Zečevića u sredu uveče kod Tutina, potvrđeno je B92 u MUP-u.

http://www.b92.net/news/pics/2010/03/17353884444b9136bc412ce922603470_450x307.jpgHapšen je Fahrudina Mavrića (Beta) Načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Dragan Terzić rekao je da Mavrić uhapšen neposredno uz administartivnu liniju sa Kosovom i Metohijom. "Biće mu određena mera policijskog zadržavanja i uz krivičnu prijavu ćemo ga predati nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Novom Pazaru", rekao je Terzić.

Ubistvo se dogodilo u sredu uveče pošto je patrola policije u selu Jezgroviće intervenisala u lokalnoj kafani i iz nje udaljila dvojicu učesnika tuče koji su po izlasku iz kafane izazvali saobraćajni prekršaj.

Policija ih je potom privela i na putu ka stanici policije u automobilu Mavrić je izvukao Zečevićev pištolj iz futrole i usmrtio ga pucnjem u leđa, a potom je pobegao.

Zečević je danas sahranjen u Tutinu, a sahrani i je prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Rarica
06-03-2010, 01:46
Ubijeni policajac, otac troje dece, sahranjen u Tutinu. Posle intenzivne potrage, uhapšen ubica.
http://img97.imageshack.us/img97/668/v162606p0.jpg

Policajac Zečević (40) je sahranjen danas na lokalnom groblju u Tutinu, uz zvuke "Posmrtnog marša" i plotunsku paljbu.

Sahrani su, pored porodice, kolega, prijatelja i građana Tutina, prisustvovali Ivica Dačić, policijski general Mladen Kuribak, načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Dragan Terzić, šef policijske stanice u Tutinu Nermin Zećirović, predsednik tutinske opštine Bajro Gegić i predsednica novopazarske skupštine Borka Jovanović.

Državna zastava koja je prekrivala kovčeg sa posmrtnim ostacima tragično nastradalog Zečevića predata je porodici.

Zečević je za sobom ostavio suprugu i troje maloletne dece, roditelje i dvojicu braće.

Sahrani je, kako se procenjuje, prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi.

Govoreći na komemorativnom skupu, Dačić je ranije danas poručio da je ubistvo Zečevića, koji je stradao vršeći svoju dužnost, poslednja opomena svima koji ne shvataju da je kriminal najveće zlo. On je rekao da od društva, medija i svih političkih stranaka očekuje podršku u borbi protiv kriminala i terorizma, a u cilju održavanja javnog reda i mira i zaštite građana Srbije.

“Posebno u ovoj nacionalno mešovitoj sredini, bitno je da shvatimo da kriminal i oni koji vrše teške zločine nisu pripadnici nijednog naroda ili nacionalne manjine - oni su kriminalci i to je univerzalna kategorija”, kazao je Dačić.

Zečević je ubijen u službenom vozilu, s leđa, ličnim pištoljem koji mu je Mavrić prethodno oteo.

Ubica Mavrić je bio zaposlen u Preduzeću za održavanje puteva i radio je na raščišćavanju odrona na delu puta Ribarići – Tutin.

Do pre četiri-pet godina je boravio sa roditeljima u jednoj evropskoj zemlji, gde su bili na radu. On je, kažu, tražio azil u toj zemlji, ali mu nije odobren. Mavrić nije imao policijski dosije.

STRANAC
17-05-2012, 17:25
Sudsko veće Višeg suda u Novom Pazaru, kojim je predsedavao sudija Adil Bibić, osudilo je Fahrudina Mavrića (25) na 30 godina zatvora, zbog ubistva policajca Željka Zečevića (39), koje se dogodilo 02.marta 2010. godine u Batrgama. Fahrudin Mavrić osuđen je za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

http://jedinstvo.tv/wp-content/uploads/2012/05/fahrudin-mavric.jpghttp://jedinstvo.tv/wp-content/uploads/2012/05/zeljko-zecevic.jpg


U obrazloženju presude, sudija Adil Bibić je posebno naglasio zločinačke namere koje je osuđeni Mavrić pokazivao prema Zečeviću, iako ga Zečević nije vezao lisicama, kao i ponavljanje tih namera, prilikom otimanja oko pištolja, koje je usledilo pošto je Mavrić izvukao pištolj ubijenog Zečevića.
Sudija Bibić je takođe naglasio da je iza Zečevića ostala porodica sa dvoje dece i da je to takođe uticalo na određivanje visine kazne.
Fahrudin Mavrić ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu u roku do 15 dana od dana izricanja presude, a vreme provedeno u pritvoru uračunaće mu se u kaznu.
Do nesrećnog događaja došlo je kada su Mavrić i njegov kolega Miljko Keljević lomili čaše u kafani u selu Jezgrovići, zbog čega je pozvana policija. Patrola, u kojoj su bili Zečević i Sead Hačković, došla je da ih upozori da prestanu da prave nered. Kada su policijci otišli, Mavrić i Keljević su nastavili da piju. Izašli su iz kafane, seli u automobil, ali su tada udarili u jedno vozilo u blizini kafane. Na intervenciju je ponovo došla ista patrola. Keljeviću, koji je bio agresivan prema policajcima, stavljene su lisice i smešten je na zadnje sedište službenog automobila. Mavrić u tom trenutku nije pokazivao nervozu, ćutao je, pa ga policajci nisu vezali. On je takođe seo na zadnje sedište.
Policijski automobil kojim je upravljao Zečević krenuo je ka stanici u Tutinu. Međutim, u selu Batrage Mavrić je uspeo da iz futrole koja nije imala kopču izvuče pištolj Zečeviću. Odmah je repetirao pištolj, pucao u vrat policajcu i teško ga ranio. U trenutku ranjavanja Zečevića službeni automobil je stao, a policajac Hačković je zgrabio za ruku Mavrića. Počelo je guranje, ali je Mavrić uspeo da otvori vrata i istrči iz automobila. Sve to vreme uhapšeni Keljević, koji je bio vezan lisicama, nije se pomerao sa zadnjeg sedišta.
Hačković je, želeći da spase život kolegi, nastavio da vozi ka Domu zdravlja u Tutinu. Zečević je, nažalost, preminuo pre nego što su stigli u Dom zdravlja.
Mavrić je posle zločina u Batragama pokušao da zavara trag vraćajući se ka Kosovu pored jezera Ribarići. Privremeno se sakrio u selu Starčeviće i po svoj prilici se spremao da ode u Zubin Potok gde ima rođake.
Uhapšen je u selu Starčeviće, blizu administrativne linije sa Kosovom, 05.marta 2010.godine oko 15 časova, sat vremena nakon što je u Tutinu sahranjen ubijeni pripadnik MUP, Željko Zečević.

http://jedinstvo.tv/wp-content/uploads/2012/05/sahrana.jpghttp://jedinstvo.tv/wp-content/uploads/2012/05/mesto-gde-je-ubijen.jpg


izvor: jedinstvo