PDA

View Full Version : I Sjenicak uhapsen u svercu oruzja


halilce
02-03-2010, 11:39
I Sjeničanin među uhapšenima zbog šverca oružja

BEOGRAD - U sinhronizovanoj akciji policijskih službenika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva bezbednosti BiH, uhapšena su trojica državljana BiH i jedan državljanin Srbije zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeni promet oružjem i vojnom opremom iz Krivičnog zakona BiH.
Uhapšeni su K. B. iz Zvornika, A. R. iz Kladnja, K. A. iz Goražda, kao i Jusuf Hajrović (45) iz Sjenice, koji je državljanin Srbije, a za kojim je raspisana potraga Okružnog suda u Novom Pazaru za izdržavanja kazne zatvora zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, nošenje, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija osumnjičenih na području BiH, odnosno u Sarajevu, Kladnju, Goraždu i Zvorniku, policijski službenici SIPA pronašli su 19 pištolja kalibra 6,35 milimetara, šest pištolja većeg kalibra, dve lovačke puške, jedan puškomitraljez, kao i veću količinu ručnih bombi i municije.
SIPA i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, nastavljaju da rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi s tim slučajem, kao i na utvrđivanju identiteta drugih osoba koja su učestvovala u izvršenju tog krivičnog dela.
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni na dalje postupanje tužilaštvu BiH, navodi se u saopštenju
I Sjeni?anin me?u uhap?enima zbog ?verca oru?ja | Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs/clanak/hronika/glas-javnosti-26-02-2010/i-sjenicanin-medju-uhapsenima-zbog-sverca-oruzja)