PDA

View Full Version : Obesio se o most posle sudara


halilce
02-03-2010, 10:37
Tridesetsedmogodišnji D. D. iz sela Veliki Crljeni obesio se juče oko 10 časova o most preko reke Lugavice na Ibarskoj magistrali 15 minuta nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj niko nije povređen. Nesrećni čovek obesio se o kanap za šlep vozila u trenutku dok je vozač s kojim se sudario sedeo u automobilu i čekao patrolu saobraćajne policije.
http://www.sjenica.com/data/images/2010-03-01/17470_1009-obesio-se_f.jpg?ver=1267476169 D. D. izvršio je samoubistvo, dok je vozač drugog automobila čekao policiju



Zoran Bojić iz sela Konatica kod Obrenovca, vozač "škode" na koju je D. D. naleteo svojom "fijat pandom" na deonici Ibarske magistrale između Stepojevca i Ćelija, jedini je svedok ovog nesvakidašnjeg događaja.
- Vozio sam prema Lazarevcu brzinom pedeset kilometara na sat, kada me je na sredini mosta sustigla "panda". Udarac je bio jak, a kad sam se pribrao izašao sam iz kola i na mostu ugledao mladića koji je vrteo glavom. Pitao sam ga: "Zemljače, šta to bi", a on mi je odgovorio da mu je "nešto puklo u glavi" - priča šokirani Bojić.
Nakon tog kratkog razgovora, on se vratio u svoj automobil da bi sačekao saobraćajnu policiju. U tom trenutku, kako saznajemo, na mostu se pojavio policijski automobil u kojem se nalazio načelnik policijske stanice u Lazarevcu. On je rekao Bojiću da pomeri vozilo i da će poslati patrolu. Bojić je sklonio automobil ne sluteći da D. D. ima drugačije planove.
- Bilo mi je čudno što se po kiši samo u džemperu ubrzano šeta na mostu, pa sam ga jedno desetak minuta posmatrao u retrovizoru. Kada mi je zazvonio mobilni telefon, izgubio sam ga iz vida. Nakon toga izašao sam iz kola uveren da se nesrećnik uplašio policije i da je zbog toga pobegao, ali sam se, nažalost, prevario. Nisam mogao da verujem svojim očima kada sam ugledao njegovo beživotno telo koje je visilo iznad reke. Ne znam kako ću to da zaboravim - priča vidno potreseni Bojić.



Nekoliko minuta kasnije, stigla je i saobraćajna policija, kao i vatrogasci koji su izvukli telo pomoću kanapa.
- Deo ekipe se kanapom spustio do njega, vezali smo ga opasačem oko pazuha, a zatim smo ga izvukli. Imali smo ovakve intervencije u kućama, šumama, ali prvi put smo svedoci da se neko ubije posle nesreće i to bez teških posledica - kažu za "Blic" u Vatrogasnoj brigadi u Lazarevcu.
Rođaci i prijatelji bili su u šoku posle saznanja da se D. D. obesio. Prema njihovim rečima, on je živeo sa suprugom i dvoje dece.
- Ništa nije nagoveštavalo da bi mogao da podigne ruku na sebe. Kako mi je prenela majka, bio je pomalo nervozan, možda je imao neki problem za koji mi nismo znali. Ne znam šta se ovo dešava. Krenuo je po suprugu i sina da ih izvede iz bolnice, a obesio se samo kilometar dalje. Ne mogu da verujem da se ubio zbog toga što je izazvao bezazlen sudar. Majka je u šoku, a policija nam je javila da je njegovo telo poslato na sudsku medicinu - u šoku priča brat nesrećnog čoveka.
Prijatelji i komšije kažu da se D. D. juče ujutro ponašao malo neuobičajeno, ali da ne znaju zašto. Dovezao se do majčine kuće i počeo da viče: "Mmama, mama".
- Njegova majka je već bila otišla na posao. Komšija koji je prolazio pitao ga da li se nešto desilo, a on je odgovorio: "Ništa", ušao u automobil i krenuo prema elektrani - priča jedan komšija.
On i poznanici tvrde da je D. D. bio zdrav "kao dren".
- Možda mu je nešto kvrcnulo u glavi posle sudara - kažu meštani.
Blic Online | Obesio se o most posle sudara (http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/178939/Obesio-se-o-most-posle-sudara)-