PDA

View Full Version : LDP U SJENICI ZADOVOLJNA REZULTATIMA LOKALNE VLASTI


Tahirovce
25-02-2010, 18:50
''Zadovoljni smo radom lokalne samouprave u Sjenici. Jasno se vide rezultati koji su postignuti u poslednjem periodu. Uspostavljen je neki red od kako smo mi došli na vlast. Od opštine sa gorućim problemom smeća, Sjenica je postala jedan od čistijih gradova, pa slobodno mogu reći da Sjenica doživljava svoju renesansu'', izjavio je na konferenciji za novinare, menadžer OO LDP i pomoćnik predsednika Opštine Sjenica, Rijad Hodžić. On je podsetio da su se mnoge stvari u Sjenici desile po prvi put, navodeći primer Novogodišnjeg dočeka na otvorenom. ''To je bila jedinstvena prilika za veselje naših mladih i svih građana, gde po prvi put, niko nije napravio razliku da li je neko pripadnik jedne partije ili druge, jednog naroda ili drugog. Takođe mogu da kažem da mi je bila čast što sam za ovih godinu dana imao dobre saradnike, kao što je predsednik Opštine gospodin Muriz Turković, od koga je LDP imala veliku podršku'', kazao je Hodžić i istakao da će ''ukoliko se ovakva saradnja nastavi, LDP dati svoj maksimum da ova vlast ostane do kraja, i da zajedno, svim građanima Sjenice učinimo život boljim i ljepšim''.
Pohvale na račun lokalne vlasti uputili su i članovi OO LDP, Ermedin Kolašinac, koji obavlja funkciju direktora Ustanove za sport i rekreaciju, i Edis Hadžialić, koordinator Kancelarije za mlade u Sjenici.
''Izabran sam za direktora u najgore vreme, kada su političke tenzije i finansijska situacija u našem gradu bili na veoma lošem nivou. Svojim primerom i ponašanjem u Ustanovi, doprineo sam da se te političke tenzije smanje. I pored teške finansijske situacije, kada realizacija finansija u Ustanovi za sport i rekreaciju nije bila ni 40 odsto, posle godinu dana mogu slobodno da kažem da Ustanova više nikom ne duguje, a da su sportski klubvi, odnosno sportisti održali sva svoja takmičenja'', rekao je Kolašinac. On je istakao da je Ustanova za sport i rekreaciju odredila prioritete, ali i ambiciozne planove za naredni period, koji će, kako se nada, uz pomoć ostalih učesnika u vlasti, uspešno biti realizovani.
''Sjenica je jedna od mlađih opština u Srbiji. Otvaranjem Kancelarije za mlade, mladi su počeli da učestvuju u odlučivanju i realizaciji raznih akcija. To je učinilo da se osećaju važnima u svom gradu, što nikada ranije nije bila praksa'', rekao je član OO LDP u Sjenici i koordinator Kancelarije za mlade Edis Hadžialić.
Na konferenciji za novinare, članovi OO LDP u Sjenici podsetili su i na stavove ove partije kada je u pitanju Rezolucija o Srebrenici. Oni smatraju da se ta, tako važna tema , pogrešnim pristupom i licitiranjem u javnosti u poslednje vreme banalizuje, i ističu da će LDP insistirati da Parlament Srbije, po ugledu na Evropski, osudi sve zločine i genocid u Srebrnici, koji je, prema stavovima ove partije, simbol svih nevinih žrtava. Na pitanje zašto se lokalni prlament Sjenice, u kojem LDP učestvuje sa dva odbornika, o tome još uvek nije zvanično izjasnio, menadžer OO LDP, Rijad Hodžić kaže: ''Zbog velikih problema u opštini, malo se o tome pričalo, skoro da uopšte nije, ali LDP će i to tražiti, kao i da se 11.jun u Sjenici proglasi Danom sećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Mislim da za to neće biti prepreka.''

http://img641.imageshack.us/img641/3779/ldpkonferencijacopy.jpg